Translate

Ρωσικός τύπος: Η εκλογή του Ν.Τράμπ μπορεί να σταματήσει τον Γ” Παγκόσμιο Πόλεμο


Ο Αμερικανός διακεκριμένος  καθηγητής Tony Monteiro , σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα αναφέρει ότι  μόλις «αστόχησε η σφαίρα» που θα ξεκινούσε έναν  Γ” Παγκόσμιο Πόλεμο  μετά την εκλογή του Μ.Τραμπ ως του  επόμενου προέδρου  των ΗΠΑ.
Ο επιστήμονας ακτιβιστής και λόγιος από το τμήμα αφρικανικών σπουδών του αμερικανικού πανεπιστημίου Temple στη Φιλαδέλφεια είπε πως,  αν η Κλίντον είχε κερδίσει, τώρα  θα ήμασταν σε διαδικασία ενός παγκοσμίου πόλεμου με την Ρωσία με τρομερές συνέπειες για τον πλανήτη.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik αναφέρει τις δηλώσεις του σύμφωνα με τις  οποίες  αποκαλώντας την ψηφοφορία της Τρίτης ως μια μεγάλη  «πολιτική εξέγερση», ο Monteiro είπε ότι ειλικρινά έμεινε έκπληκτος από «το βάθος και το μέγεθος» της λαϊκής εξέγερσης.

«Ένιωσα ότι ήταν δυνατή, [αλλά] δεν πίστευa ότι ήταν πιθανή  , δεδομένου ότι η εκστρατεία Κλίντον είχε όλους τους  χρηματικούς πόρους …με το μέρος της», δηλώνει ο ίδιος.
«Είναι μια κατάσταση όπου οι αυθεντίες και οι πολιτικοί ειδικοί είχαν προβλέψει με βάση ένα παλιό πρότυπο  προβολής των εκλογών. Τώρα έχουμε  ένα νέο πρότυπο και  μοντέλο που στηρίζεται στην λαϊκή οργή, το θυμό και την  αγανάκτηση εναντίον μιας ελίτ που δεν μπορεί να διορθώσει  την βαθιά ζημία που έγινε  στον αμερικανικό λαό και εδικά στην μεσαία τάξη, ως συνέπεια της Μεγάλης Ύφεσης του 2007 και του 2009», τόνισε ο επιστήμονας .
Ο Αμερικανός ακαδημαϊκός εξήγησε ότι ειλικρινά « δεν  είχε καμία ιδέα για το πόσο βαθιά ήταν αυτή η αντίδραση του απλού Αμερικανού πολίτη. Και το είδαμε στην  πράξη . Στην  πραγματικότητα, ο Ν.Τράμπ έκανε στην Χίλαρι Κλίντον, ότι είχαν προβλέψει οι  ειδικοί ότι θα έκανε αυτή σε αυτόν . Είναι αρκετά απίστευτο και είναι ένα ιστορικό αποτέλεσμα. Νομίζω τελικά, ότι προσωρινά, ο κόσμος  απέφυγε τη σφαίρα του Γ “Παγκοσμίου Πολέμου», συνέχισε ο διακεκριμένος επιστήμονας .
«Αν η Κλίντον είχε κερδίσει, τώρα θα ήμασταν  στον δρόμο για  πόλεμο με τη Ρωσία, είτε στις χώρες της Βαλτικής, είτε στην Ουκρανία είτε στην Συρία. Αυτό που είναι  απολύτως σαφές είναι ότι  ο Τράμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής διαδικασίας ήταν ακριβώς το αντίθετο», δήλωσε ο Monteiro.
Τελικά, ο εμπειρογνώμονας τόνισε ότι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, αυτές οι εκλογές ήταν «μια σοβαρή μομφή στα εταιρικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία  ήταν όλα εναντίον του Τράμπ και υπέρ της  Χίλαρι Κλίντον.
Ο Monteiro τόνισε ότι  αυτό το κίνημα κινουμένων «πολιτικών σχεδίων» με βάση την λαϊκή οργή, αφορά κατά κύριο λόγο τους στάσιμους μισθούς  ,  την ίδια στιγμή, που τρισεκατομμύρια δολάρια πηγαίνουν σε offshore και τράπεζες που κατέχουν  ολιγάρχες, και πολυεθνικές εταιρείες αλλά και hedge funds.
«Βλέπετε  όλα αυτά τα νεαρά άτομα που μετά  την αποφοίτησή τους από το πανεπιστήμιο, με τεράστια χρέη, χωρίς θέσεις εργασίας  τους πληρώνουν «ψίχουλα», πως θα εξοφλήσουν  το χρέος τους; Νομίζω ότι οι Αμερικανοί στις , πρώην βιομηχανικές μεσοδυτικές πολιτείες τον ψήφισαν γιατί θέλουν πάνω από όλα  δουλειά», καταλήγει ο ίδιος .
Υπάρχουν έγκυρες  πληροφορίες στον αμερικανικό τύπο σήμερα , οι οποίες αναφέρουν  ότι η  Χίλαρι Κλίντον εάν κέρδιζε, επρόκειτο να ξεκινούσε ενδεχομένως  έναν «fast-track» θερμοπυρηνικό πόλεμο με  την Ρωσία, για να επιβάλει τα τεράστια  συμφέροντα που εκπροσωπούσε η ίδια ως «ντίλερ» στην Μέση Ανατολή.
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com