Translate

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ .. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Είναι καταγεγραμμένο πλέον το σαφέστατο πλεονέκτημα που έχει η Ρωσία του Βλαδίμηρου Πούτιν στη Συρία. Όταν έχει δημιουργήσει πυραυλική ομπρέλα που δύναται να ελέγχει το σύνολο του εναέριου χώρου της Συρίας. 
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr
Με κάλυψη δράσης την ανατολική Μεσόγειο, το Ισραήλ, την Κύπρο και μεγάλο κομμάτι της Τουρκίας. Αυτή η συστοιχία με αντιαεροπορικούς πυραύλους, είναι το πυραυλικό συγκρότημα S – 400 Triumph που είναι μέσου και μεγάλου βεληνεκούς.
Για τον λόγο αυτό έχει προκληθεί πανικός στις ΗΠΑ και έχει προκαλέσει απανωτές συσκέψεις στο Πεντάγωνο. Όπου φαίνεται να έχει κυριαρχήσει η άποψη μη δραστικότερης επέμβασης στη Συρία, φοβούμενοι ότι θα γίνει η αρχή ενός νέου Παγκοσμίου πολέμου, που θα βρει τις ΗΠΑ σε δυσχερή θέση, λόγω αυτής της υπεροπλίας της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας.
Σε δεινή θέση οι ΗΠΑ.
Άλλωστε, δεν είναι διόλου τυχαία η απάντηση που έδωσε ο Αμερικανός Α/ΓΕΕΘΑ Τζόσεφ Ντάνφορντ (Joseph Dunford), σε ερώτηση του ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Ρότζερ Γουίκερ (Roger Whicker), σε ακρόαση της Επιτροπής Αμύνης της Γερουσίας (22 Σεπτεμβρίου 2016): “Στην παρούσα φάση για να ελέγξουμε εμείς όλο τον εναέριο χώρο της Συρίας έχουμε την επιλογή να πάμε σε πόλεμο, ενάντια στη Συρία και τη Ρωσία… Είναι μια αρκετά βαρύνουσα απόφαση την οποία μετά βεβαιότητας δεν πρόκειται να πάρω”.
Ηχούν τα τύμπανα του πολέμου.
Από την άλλη μεριά η Ρωσία εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται σε πολεμική ετοιμότητα, με το Στόλο της Μαύρης θάλασσας να πραγματοποιεί συνεχείς στρατιωτικές ασκήσεις στο πλαίσιο σεναρίων πολέμου με το ΝΑΤΟ. Σε αυτό το πλαίσιο – που δεν ήταν σενάριο – εντάχθηκε και η χρησιμοποίηση των πολεμικών ρωσικών πλοίων στη Μεσόγειο, από όπου εξαπολύθηκαν πυραυλικές επιθέσεις κατά στόχων στη Συρία.
Επίσης, ρωσικοί πύραυλοι κατά στόχων στη Συρία έχουν εκτοξευτεί και από πολεμικά πλοία στην Κασπία Θάλασσα, με τους πυραύλους, πριν φθάσουν στους στόχους τους, να ίπτανται πάνω από το Ιράν και το Ιράκ.
Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, η Ρωσία δηλώνει καθημερινώς την υπεροχή της στην περιοχή, όταν ταυτόχρονα έχει προχωρήσει σε ενεργειακές συμφωνίες με τον Τούρκο Σουλτάνο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Από τη στιγμή που οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας, μετά και το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία της ανατροπής του Ερντογάν, βρίσκονται στο χειρότερο στάδιο των τελευταίων δεκαετιών.
Γι΄ αυτό είναι τεράστια η ανησυχία του Πενταγώνου για το αλληθώρισμα αγάπης του Ερντογάν προς την Ρωσία, όταν ο Ρωσικός Στόλος συνεχίζει την “κάθοδό” του.
Ο Ερντογάν δείχνει τα δόντια του.
Με αυτά τα δεδομένα, ο Ερντογάν χοντραίνει το παιχνίδι στην πολιτική σκακιέρα και καλλιεργεί εχθρικό κλίμα κατά της Ελλάδος, είτε με τις συνεχείς δηλώσεις του περί αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης και της κυριαρχίας των νησιών μας του Αιγαίου Πελάγους, είτε μέσω πανάκριβων τηλεοπτικών σήριαλ που δημιουργούν την απόλυτη διαστρέβλωση της ιστορίας. Πολυδάπανα προπαγανδιστικά τούρκικα σήριαλ, που επί σειρά ετών προωθούσαν μέσα στα ελληνικά σπίτια, όλα τα βοθροκάναλα της διαπλοκής και της ανομίας, ενδιαφερόμενα μόνο για το οικονομικό κέρδος τους.
Έτσι, ο Ερντογάν ως καλός παίκτης στη διεθνή πολιτική σκακιέρα πραγματοποιεί εξαγωγή κρίσεως, απευθυνόμενος στο εσωτερικό του ακροατήριο για να καλύψει τα όσα φασιστικά έχει κάνει στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα. Επίσης, στέλνει μηνύματα αποσταθεροποίησης της Μεσογείου για να βάλει φραγή στα σχέδια των ΗΠΑ για τη δημιουργία Κουρδικού κράτους. Κάτι που έχει ήδη υποσχεθεί η Χίλαρι Κλίντον.
Η αντίδραση των ΗΠΑ περνάει από την Ελλάδα.
Πριν από μήνες είχα προαναγγέλλει μέσω της Ελεύθερης Ώρας, ότι θα πραγματοποιείτο αλλαγή σκυτάλης στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Μια πρόβλεψη που πήγαζε από άριστη ενημέρωση που είχα και που δικαιώθηκα μετά από λίγες ημέρες. Όπως δικαιώθηκα, όταν έγραφα πως ο νεοφερμένος θα είναι αμερικανικό “γεράκι”, μπαρουτοκαπνισμένο από εμπόλεμη περιοχή (Ουκρανία).
Σήμερα σας ενημερώνω ότι οι ΗΠΑ αναβάθμισαν σε ρόλο ελεύθερου διαχειριστή τον Πρέσβη τους στην Αθήνα. Ο οποίος θα παρακολουθήσει στενά τον ερχομό του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, αλλά θα προετοιμάσει και την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα. Για την οποία στο κυριακάτικο φύλλο της Ελεύθερης Ώρας (30/10/2016) είχα προαναγγείλει ότι “Ο Ομπάμα έρχεται για να κλείσει τα θέματα της Κύπρου και του Αιγαίου”.
Ωστόσο, επειδή οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, γι΄ αυτό και η πληροφόρησή μας είναι συνεχής. Έτσι, αυτή τη στιγμή από πλευράς Αμερικανών παίζουν δυο σενάρια, ανάλογα βεβαίως και με τις επόμενες κινήσεις Ερντογάν, από τη στιγμή που οι ΗΠΑ δεν θέλουν επ΄ ουδενί να φαντασθούν ότι θα επέλθει ο οριστικός “χωρισμός” τους με τον Τούρκο Σουλτάνο.
Έτσι, στο τραπέζι θα θέσουν την συγκυριαρχία του Αιγαίου που θεωρούν πως είναι ισχυρότερο δέλεαρ για τον Ερντογάν από ότι είναι οι ενεργειακές συμφωνίες με τη Ρωσία. Και στην περίπτωση που δεν επιτύχουν αυτή τη ρελάνς, τότε θα ρίξουν στο τραπέζι την ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ που θα συμπεριλαμβάνει και το Καστελόριζο προκειμένου να καμφθεί η αδιαλλαξία του Ερντογάν.
Οι ΗΠΑ επιζητούν τη συμπαράσταση της ΕΕ στις αποφάσεις τους.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα θα επισκεφθεί το Βερολίνο μετά την Αθήνα. Όπου θα συναντηθεί με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ,
στη σκιά και τον απόηχο της “κατάρρευσης” της Deutsche Bank που κατά τους Γερμανούς προκάλεσαν οι ΗΠΑ. Και δεν είναι τυχαίο ότι εκεί θα μεταβούν για να συναντήσουν το Αμερικανό Πρόεδρο και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, αλλά και ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. Όσον αφορά την υποτιθέμενη συζήτηση για το ελληνικό χρέος, αυτό είναι για να παραπλανηθούν όλοι εκείνοι οι χαχόλοι που βλέπουν τη βιτρίνα και όχι τι κρύβεται πίσω από αυτήν. Γιατί, εάν μιλήσουν κάποτε ΗΠΑ και Γερμανία για το ελληνικό χρέος, θα είναι με άλλον Πρωθυπουργό (πχ Στουρνάρα) και όχι με τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο 6ος στόλος στο Αιγαίο.
Με αυτά και με τα άλλα ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα προετοιμάζει την έλευση του 6ου Αμερικανικού Στόλου στο Αιγαίο μας. Αλλά θα πρέπει να ξέρουν οι Αμερικάνοι ότι, ο ελληνικός λαός δεν θα φωνάξει εκ νέου “κορίτσια ο Στόλος”. Γιατί, αντιλαμβάνεται πλέον τα βρώμικα παιχνίδια τους.
Επί του πιεστηρίου.
Πληροφορία μας από έγκυρη πηγή, κάνει λόγο πως δόθηκε εντολή να αποχωρήσει το βοηθητικό προσωπικό από το Αμερικανικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης.
Επί του πιεστηρίου (2).
Η έλευση του Στόλου θα σηματοδοτήσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο βραχείας κλίμακας.
Επανέρχομαι…

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com