Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

''ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ'' ΑΣΧΗΜΑ! ΤΙ «ΑΣΣΟ» ΚΡΥΒΕΙ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΤΟΥ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ!! vid

Το πρόβλημα δεν είναι οι απειλές και οι εθνικιστικές κορώνες του Ερντογάν, αυτές καθ’ εαυτές. Ούτε οι παραβιάσεις και οι προκλήσεις…
Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν μάθει τόσα χρόνια, άλλωστε. Δεν είναι καινούριο φαινόμενο.  Το πρόβλημα είναι η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, που δίνει τη δυνατότητα στον Ερντογάν να είναι τόσο επιθετικός.
Εδώ και χρόνια έχουν ξοδευτεί δισεκατομμύρια στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας.
Η Άγκυρα συμφώνησε να πουλήσει 40 επιθετικά ελικόπτερα Τ-129 στο Πακιστάν, έναντι 2 δις δολαρίων, την ίδια στιγμή που η ΕΑΣ μας δεν έχει πρόσβαση στους τραπεζικούς της λογαριασμούς λόγω δέσμευσης αυτών.
Αν τα σχέδια Ερντογάν για μια αμιγώς “εθνική αμυντική βιομηχανία” καρποφορήσουν τότε όσα όπλα κι αν αγοράσουμε δεν θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε την Τουρκία στην πορεία υπερεξοπλισμού της.
Θα είναι φύσει αδύνατον να συναγωνιστούμε μια παραγωγό χώρα, τη στιγμή που όχι μόνο θα πρέπει να τα αγοράζουμε (οι χρόνοι παράδοσης δεν είναι άμεσοι), αλλά έχουμε και οικονομική αδυναμία.
Το πολιτικό σύστημα, οφείλει να συνεννοηθεί και με τις συμβουλές της στρατιωτικής ηγεσίας να δει το μεσομακροπρόθεσμο πρόβλημα που φαίνεται πως δημιουργείται.
επιμέλεια 7spy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...