Translate

Η Γεωπολιτική των ΗΠΑ γεννά εγκλήματα πολέμου

ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ
Τα κράτη δεν διώκονται για εγκλήματα πολέμου, διώκονται όμως τα άτομα. Υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί Πρόεδροι που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου, όμως σε αντίθεση με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την Γερμανία και Ιαπωνία, οι ΗΠΑ ποτέ δεν επέβαλλαν κυρώσεις σε πολίτες τους για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.
Ως έγκλημα πολέμου ορίζονται οι παραβιάσεις των νόμων και των εθίμων του πολέμου που διαπράχθηκαν από την υπογραφή των συμβάσεων της Χάγης του 1899 και 1907. Σε αυτές τις συμβάσεις περιλαμβάνονται ως παραβιάσεις η συνοπτική εκτέλεση μαχητών του εχθρού, η κακομεταχείριση κρατουμένων κατά την διάρκεια της ανάκρισης και η χρήση βίας κατά του άμαχου πληθυσμού. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ όμως δεν αποδέχεται την δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τους υπηκόους της και οι ΗΠΑ δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος αυτού του Δικαστηρίου, παρ’ όλα αυτά η Ουάσιγκτον κατά κόρον επικαλείται την δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Χάγης για όλους τους άλλους πλην των αμερικανών πολιτών.
Το γεωπολιτικό δόγμα και η απορρέουσα εξ αυτού εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, μια πολιτική που έχει όλα τα χαρακτηριστικά του ιμπεριαλισμού, θα μπορούσε ανέτως να ονομαστεί και πολιτική εγκληματικής συμπεριφοράς και δόγμα που γεννά εγκλήματα πολέμου, και εξηγούμε ακολούθως γιατί κάνοντας και μια αναφορά στο απώτερο παρελθόν. Οι δικαστές της Νυρεμβέργης είχαν καταδικάσει πολλούς Γερμανούς στρατιωτικούς και πολιτικούς για εγκλήματα πολέμου κρίνοντας ότι «οι επιθετικοί πόλεμοι της Γερμανίας αποτελούσαν υπέρτατο διεθνές έγκλημα» (supreme international crime). Όλα τα σκεπτικά καταδίκης του δικαστηρίου της Νυρεμβέργης εμπεριείχαν την παραπάνω καταδικαστική φράση, η οποία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ενσωματώθηκε στην Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών και στην Συνθήκη της Γενεύης ως «απαγόρευση χρήσης απειλής ή χρήσης βίας στις διεθνείς σχέσεις».
Σήμερα οι ΗΠΑ διεξάγουν επιθετικούς πολέμους, στρατιωτικές επεμβάσεις, αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον τουλάχιστον 7 χωρών: Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράκ, Συρία, Υεμένη, Σομαλία, Λιβύη. Ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ διεξάγουν κρυφές επιχειρήσεις σε τουλάχιστον 50 χώρες ανά τον κόσμο. Πρόεδροι των ΗΠΑ απειλούν το Ιράν και άλλες χώρες με στρατιωτικές επεμβάσεις όταν δεν συμμορφώνονται ή δεν συμπλέουν με την εξωτερική πολιτική της Ουάσιγκτον. Οι επιθετικοί, ακήρυχτοι, πόλεμοι των ΗΠΑ στον 21ο αιώνα έχουν κοστίσει την ζωή περίπου 2 εκατομμυρίων αμάχων και έχουν οδηγήσει πολλές χώρες στην βία, στην αναρχία και στο χάος.
Πιο αναλυτικά. Κατά την διάρκεια της «αραβικής άνοιξης» η κυβέρνηση Ομπάμα βομβάρδισε την Λιβύη θέλοντας να απομακρύνει από την εξουσία τον Καντάφι. Οι βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων αμάχων, την διάλυση της χώρας και τον έλεγχο μέρους της επικράτειας της από την Αλ Κάιντα και τρομοκράτες φυλάρχους. Η κυβέρνηση Ομπάμα χρηματοδότησε και εξόπλισε πλείστες ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις (Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, FSA, Ισλαμικό Κράτος) για να απομακρυνθεί ο Άσαντ από την Δαμασκό. Το αποτέλεσμα ήταν η οικονομική και κοινωνική διάλυση της Συρίας και ο θάνατος εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων. Η κυβέρνηση Ομπάμα παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στην βασιλική δικτατορία της Σαουδικής Αραβίας που βομβαρδίζει την Υεμένη με αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων και την καταστροφή των υποδομών της χώρας. Μεταξύ του στρατιωτικού εξοπλισμού που παρέχουν οι ΗΠΑ στην Σαουδική Αραβία περιλαμβάνονται βόμβες λευκού φωσφόρου και χημικά όπλα που απαγορεύονται από την Συνθήκη της Γενεύης. Η κυβέρνηση Ομπάμα συνεχίζει την στρατιωτική επέμβαση στο Αφγανιστάν που έχει ξεκινήσει εδώ και 15 χρόνια, χρησιμοποιώντας στρατιωτικά drones κατά του αφγανικού άμαχου πληθυσμού με αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων αμάχων και την καταστροφή των όποιων εναπομεινάντων υποδομών αυτής της χώρας.
Αυτόν τον αιμοσταγή, νεοιμπεριαλιστή, «δημοκράτη» Ομπάμα υποδέχτηκαν τα δουλοπρεπή ανδρείκελα του συνταγματικού τόξου των Αθηνών, έναν Αμερικανό Πρόεδρο που θα έπρεπε να βρίσκεται στο κελί του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου με την κατηγορία του εγκληματία πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.  Στο ίδιο κελί που βρισκόταν ο αποθανών Μιλόσεβιτς για αδικήματα πολύ ήσσονος σημασίας σε σχέση με αυτά του Ομπάμα.
Γ. ΛΙΝΑΡΔΗΣ
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com