Translate

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Γεννήθηκε» επίσημα ο ευρωπαϊκός στρατός με προϋπολογισμό 470 εκατ. ευρώ το έτος για να «υπερασπιστεί» την Ευρώπη του Σόιμπλε! vid

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την δημιουργία του ευρωπαϊκού στρατού και έγινε πραγματικότητα το «όνειρο» του Βερολίνου, δηλαδή η προσπάθεια της  πλήρους  κυριαρχίας  επί των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών…
Ο στρατός θα οργανωθεί και θα λειτουργήσει σύμφωνα με το express.co.uk, σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά το ψήφισμα των ευρωβουλευτών  σήμερα,  που μιλάει για τη δημιουργία μιας  σούπερ στρατιωτικής  δύναμης, η οποία θα δύναται  να υπερισχύσει μελλοντικά  και του ΝΑΤΟ.
Από τώρα μάλιστα έχει  συμφωνηθεί ότι ο στρατός της  ΕΕ θα είναι έτοιμος να δράσει ΑΥΤΟΝΟΜΑ  στις περιπτώσεις που το ΝΑΤΟ δεν θα είναι διατεθειμένο να δράσει αυτό . Αυτό σημαίνει αυτόματα διαχωρισμός προτεραιοτήτων των δύο οργανισμών  και  ανεξάρτητη ευρωπαϊκή πολιτική ασφαλείας, η οποία θα καθορίζεται όμως σαφέστατα  από το Βερολίνο .
Οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες γιορτάζουν  τη νίκη τους   υποστηρίζοντας ότι η  κατάσταση της ασφάλειας στην Ευρώπη και γύρω από αυτήν έχει επιδεινωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, λόγω των προκλήσεων, όπως η τρομοκρατία, οι υβριδικές  απειλές , οι  επιθέσεις στον  κυβερνοχώρο καθώς και οι κίνδυνοι που παραμονευόμουν στην  ενεργειακή ανασφάλεια.
eu-729162
Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί αποφάσισαν να εγγυηθούν από τώρα 470 εκατ. ευρώ  κάθε έτος για την  χρηματοδότηση της δημιουργίας αυτού του πανευρωπαϊκού στρατού , μαζί με τις δυνάμεις « Ταχείας αντίδρασης» που θα αποτελούν τους αμυντικούς βραχίονες των Βρυξελλών  .
Οι ίδιοι πρότειναν να  αφιερώνεται το δύο τοις εκατό του συνολικού ΑΕΠ της ένωσης για την άμυνα, με την ίδρυση πολυεθνικών δυνάμεων, ενώ οι Βρυξέλλες θα αποφασίζουν για  την σχεδίαση των επιχειρήσεων , την διαχείριση κρίσεων, και θα δίνουν εντολή για δράση  όπου το ΝΑΤΟ δεν είναι διατεθειμένος να το πράξει.
Οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν να επιδιώξουν την από κοινού  αγορά  οπλικών συστημάτων , ευνοώντας την ευρωπαϊκή βιομηχανία για όλους  τους τύπους των συστημάτων που απαιτούνται.
Το ψήφισμα κάλεσε επίσης το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να υλοποιήσει τη δημιουργία της «κοινής αμυντικής πολιτικής της Ένωσης και την παροχή πρόσθετων οικονομικών πόρων διασφάλισης της εφαρμογής της».
The EU has agreed to spend £420m a year on its new army
Το όνειρο λοιπόν του Σόιμπλε και της Μέρκελ για πλήρη απεξάρτηση από τις ΗΠΑ έγινε πραγματικότητα. Πρόκειται για ένα «όνειρο» που υπήρχε από το 1945 και την πτώση του Βερολίνου από τους χιλιάδες σοβιετικούς στρατιώτες του Στρατάρχη Ζούκωφ.
Από τότε οι Γερμανοί ήθελαν να αναλάβουν ξανά στρατιωτικά τα ηνία της Ευρώπης. Επίσης σύμφωνα με ειδικούς καμία χώρα από εδώ και στο εξής δεν θα μπορεί να ασκεί ανεξάρτητη , «τρόπος του λέγειν», εθνική πολιτική, διότι σήμερα «γεννήθηκαν» οι ενωμένες  πολιτείες της Ευρώπης με επικεφαλής την  Γερμανία .
pentapostagma

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com