Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Ρώσος ΥΠ.ΑΜ. διέταξε την δέσμευση πάνω από 4.000 σιδηροδρομικών βαγονιών για την μετακίνηση ρωσικών δυνάμεων προκαλώντας πανικό στο ΝΑΤΟ

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας αυξάνει κατακόρυφα την ένταση της μεταφοράς ρωσικών στρατευμάτων στη Λευκορωσία σιδηροδρομικώς, προκαλώντας κύματα ανησυχίας στο επιτελείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο αριθμός των βαγονιών  των ρωσικών σιδηροδρόμων  από μόνος του προκαλεί σοκ και δέος για το μέγεθος και την δύναμη της μεταφερόμενων δυνάμεων αλλά και των οπλικών συστημάτων. 
Η πολωνική ιστοσελίδα Defence24.pl αποκάλυψε την πληροφορία η οποία πυροδότησε ένταση και ανησυχία στους επιτελείς της συμμαχίας για τις προθέσεις του ρωσικού γενικού επιτελείου στην Βαλτική και στα δυτικά σύνορα .
Ο τεράστιος σε μέγεθος εξοπλισμός όπως αναφέρθηκε από την πολωνική ιστοσελίδα υποτίθεται ότι  δήθεν προορίζεται για τη μεταφορά των στρατευμάτων για τις ασκήσεις «Δύση-2017», οι οποίες όμως θα πραγματοποιηθούν στο έδαφος της Λευκορωσίας το επόμενο έτος, γεγονός που δεν αποτελεί «δικαιολογία»  .
Επίσης η εντολή του Ρώσου υπουργού άμυνας είχε το χαρακτήρα του κατεπειγόντως και φυσικά δεν αφορούσε «στρατιωτικές ασκήσεις»,  αλλά μεταστάθμευση  ενδεχομένως ενός σώματος στρατού μαζί με τον τεράστιο εξοπλισμό του .
Σε  σύγκριση,  το 2015 για τη μεταφορά ρωσικών στρατευμάτων  στην  Λευκορωσία , απαιτήθηκαν  125 στρατιωτικά οχήματα και δεσμεύτηκαν μόνο 50 βαγόνια τρένου.
Τώρα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεσμεύουν  4126 βαγόνια τρένου για την  γειτονική χώρα, δηλαδή 80 φορές περισσότερους στρατιώτες και στρατιωτικό εξοπλισμό, από το 2015 , κάτι όμως που δεν βγάζει νόημα.
Προφανώς και έχουμε μαζική μετακίνηση σώματος στρατού και εξοπλισμού στα βορειοδυτικά ρωσικά σύνορα ως «απάντηση» στις νατοϊκές μετακινήσεις οπλικών συστημάτων. 
Την ίδια στιγμή το Κρεμλίνο αναγκάστηκε να δικαιολογήσει αυτήν την  δέσμευση σιδηροδρομικών συρμών συνδέοντας την με την αυξημένη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας . !!
Σε άρθρο μας με τίτλο ( Ρώσος ΥΠΑΜ σε ΝΑΤΟ: «Η Ρωσία θα προβεί σε άμεσα αντίποινα στην Βαλτική» – Νέα ένταση επι ευρωπαϊκού εδάφους), είχαμε αναφέρει ότι ρωσική ανάλογη «απάντηση» με τις μετακινήσεις νατοϊκών δυνάμεων στην Βαλτική αναμένεται πολύ σύντομα από το Κρεμλίνο, πυροδοτώντας νέα ένταση επι ευρωπαϊκού εδάφους.
Ο ρωσικός στρατός από την εποχή του μεσοπολέμου έχει κατασκευάσει ένα τεράστιο σιδηροδρομικό δίκτυο με το οποίο σύμφωνα με νατοϊκούς ανωτάτους αξιωματικούς, δύναται  να μετακινήσει τεράστιες χερσαίες δυνάμεις μαζί με το βαρύ εξοπλισμό τους «οπουδήποτε απαιτηθεί» , μέσα σε  σύντομο λογικά διάστημα.
Αυτό το πλεονέκτημα μαζί με την συμβολή και την γαλούχηση του ρωσικού πληθυσμού στα εθνικοπατριωτικά ιδεώδη και την ορθοδοξία, δίνουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη σύρραξη με το ΝΑΤΟ στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας .
Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα  πλέον είναι οι πολεμικές προετοιμασίες εκατέρωθεν για μια  μεγάλη και αιματηρή  σύγκρουση η οποία θα συνταράξει τον κόσμο όλο.
πηγη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Β.Πούτιν περιμένει στο ακουστικό του για την αποστολή του «τέρατος» : Γιατί δεν ζητάμε την συνδρομή ρωσικής εναέριας βοήθειας;- Δεν υπάρχει ανάλογο αεροσκάφος στη Δύση…ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ

Σε πλήρη ανυπαρξία η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να συντονίσει το κρατικό μηχανισμό αφήνοντας στο «έλεος» των πυρκαγιών όλη την χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες . Τις τελευταίες ώρες  έχουμε

H NASA διέκοψε το σήμα ζωντανής μετάδοσης μόλις εντοπίστηκε παράξενη φιγούρα στο παράθυρο του ISS - vid

Μια αρκετά περίεργη φιγούρα φάνηκε να πλησιάζει το παράθυρο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού η οποία έδειχνε απόκοσμη από την εξωτερική κάμερα.  Σύμφωνα,  με το video που ακολουθεί, η

ΙΣΠΑΝΙΑ: Γνωρίστε την κυρία Χουάνα. Η κυρία Χουάνα λυπήθηκε τον Μοχάμεντ που δεν είχε σπίτι και τον έβαλε στο δικό της σπίτι. Τώρα ο Μοχάμεντ έχει κλειδώσει έξω από το σπίτι την κυρία Χουάνα και η κυρία Χουάνα δεν έχει σπίτι

Την ώρα που οι ΗΠΑ σέρνονται σε εμφύλιο, η Ρωσία ισχυροποιείται (και) στην Αρκτική

Τα δόντια της σε όλα τα σημεία του ορίζοντα δείχνει η ισχυρή και κραταιά Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα στους επίδοξους...αντιπάλους που θα τολμήσουν να τα βάλουν μαζί

Καίνε την Ελλάδα για να γλιτώσουν τα θαλασσοδάνεια. Αυτή είναι η παραγματικότητα.

Η ΠΥΡΙΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Οι Ολιγάρχες, τα βαποράκια τους και οι τσιμεντωμένοι βουλευτές του Σύριζα

''666'' ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΜΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ..ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ - ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ vid

ΗΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ....ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΖΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΧΟΥΝ 

ΤΣΙΠΑΡΙΣΤΕΙ...ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ...ΕΡΧΕΤΑΙ...