Translate

Απειλεί ο σουλτάνος με νέο “τσουνάμι” λαθρομεταναστών: Θα σας στείλω 3 εκατομμύρια “πρόσφυγες”!

Απειλεί ο σουλτάνος με νέο “τσουνάμι” λαθρομεταναστών: Θα σας στείλω 3 εκατομμύρια “πρόσφυγες”!
Ως γνήσιος αδίστακτος και παραδόπιστος τούρκος ο Ερντογάν προχώρησε σε μια ακόμη απειλή έναντι των Ευρωπαϊκών λαών και κρατών, καθώς όπως παραπονιέται δεν του έχουν σταλεί ακόμα τα... γρόσια!
Ο τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera τόνισε ότι στα εδάφη της Τουρκίας υπάρχουν 3 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, οι οποίοι είναι πολύ πιθανόν να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη. Και παράλληλα κατηγόρησε την Ε.Ε. για έλλειψη οικονομικής στήριξης της Τουρκίας, την ώρα που η χώρα του δαπανά δισεκατομμύρια γι' αυτούς τους ανθρώπους.
Συγκεκριμένα, είπε: «Αυτή τη στιγμή η Τουρκία έχει 3 εκατ. σύρους πρόσφυγες. Αυτοί μπορούν να πάνε στην Ευρώπη ακόμη και με τα πόδια. Και την ώρα που εμείς τους φροντίζουμε, η Ε.Ε. είναι υποχρεωμένη να μας συνδράμει. Αν αυτοί οι πρόσφυγες κατευθυνθούν προς την Ευρώπη, τι θα κάνει η Ε.Ε.; Θα πάθει πανικό. Τώρα δεν θέλει 100 ή 500 άτομα».
Υπενθύμισε δε, ότι τον Ιούνιο στην Σύνοδο Κορυφής του υποσχέθηκε βοήθεια αρχικά 3 δισεκ. ευρώ και άλλη μια δόση με το ίδιο ποσό. «Τίποτα από αυτά δεν έχει εκπληρωθεί» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος λέγοντας ότι μέχρι στιγμής η οικονομική βοήθεια που πήρε η Τουρκία δεν είναι πάνω από 250-300 εκατ. ευρώ και άλλα 500 εκατ. δολάρια από το γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
Ανεξαρτήτως αν η Ευρωπαϊκή Ένωση υποκύψει για ακόμη μια φορά στις απειλές του... σουλτάνου, το σίγουρο είναι ότι ένα νέο τσουνάμι λαθρομεταναστευτικών ροών είναι προ των πυλών!
πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com