Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΥΤΟΙ είναι οι Ορθόδοξοι Xριστιανοί Τούρκοι!

toyrkoi orthodoksoiΟ Ευθύμιος Καραχισσαρίδης, γνωστός ως παπα-Εφτίμ, καταγόταν από τουρκόφωνο ορθόδοξο χωριό κοντά στην Άγκυρα. Ήταν δηλαδή Καραμανλής, τουρκόφωνος χριστιανός ορθόδοξος. Ήταν ιερέας, ο οποίος όμως αποστάτησε και πολέμησε στο πλευρό των Τούρκων του Κεμάλ Ατατούρκ στον Μικρασιατικό Πόλεμο.

Αυτός ήταν ο μπροστάρης της ιδέας των νεότουρκων του Κεμάλ να αντικατασταθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο από ένα «τουρκο-ορθόδοξο (Πατρίκχανε), στο οποίο ο ίδιος θα ήταν ο «Πατριάρχης»!
Μάλιστα το 1924 ο παπα-Εφτίμ κατέλαβε μία ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία στον Γαλατά της Κωνσταντινούπολης, την Παναγία την Καφατιανή, η οποία φυσικά δεν πειράχτηκε από τον εξαγριωμένο τουρκικό όχλο στα Σεπτεμβριανά του 1955. Στην πύλη του ναού υπάρχει η επιγραφή «Ανεξάρτητο Τουρκικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο. Αρχιεπισκοπή Ιστανμπούλ».
Η περίεργη αυτή αίρεση, αν μπορούμε να την πούμε έτσι, μέχρι πρόσφατα διατηρούσε στενές σχέσεις με το φασιστικό τουρκικό Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) και είχε εμπλακεί στην οργάνωση Εργκένεκον, η οποία διαλύθηκε από τον Τ. Ερντογάν.
                       eikona1
Όπως αναφέρει ο Α. Μασσαβέτας στο βιβλίο του «Κωνσταντινούπολη, η πόλη των απόντων», μετά τα τραγικά γεγονότα της γενοκτονίας των Αρμένιων και των Ασσύριων, οι Καραμανλήδες, δηλαδή οι τουρκόφωνοι χριστιανοί ορθόδοξοι της Μ. Ασίας, αποτελούσαν τους μόνους Χριστιανούς στην περιοχή. Το εθνικιστικό κεμαλικό κίνημα προωθούσε εδώ και χρόνια την ιδέα να υποστηριχθούν οι Καραμανλήδες για να αποκοπούν από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και να δημιουργήσουν μια νέα εκκλησιαστική αρχή κι έτσι να εκτουρκισθούν και να μην υποστηρίξουν την απόβαση των Ελλήνων στη Σμύρνη το 1919. Μάλιστα διέδιδαν ότι οι Καραμανλήδες ήταν απόγονοι γνήσιων Τούρκων που είχαν φτάσει στη Μ. Ασία πριν τη μάχη στο Μάτζικερτ το 1071 και είχαν εκχριστιανισθεί!
Ο παπα-Εφτίμ, αφού αποστάτησε και πήγε με την πλευρά των Τούρκων, συμμετείχε στο υπουργικό συμβούλιο του Κεμάλ, έκλεισε στην περιοχή του, που έλεγχαν τα κεμαλικά στρατεύματα τα 68 ελληνικά σχολεία και προωθούσε τον εκτουρκισμό των Καραμανλήδων, δείχνοντας έτσι στην παγκόσμια κοινή γνώμη ότι στη Μ. Ασία δεν υπάρχουν άλλες εθνότητες παρά μόνο Τούρκοι, που είναι είτε Μουσουλμάνοι είτε Χριστιανοί Ορθόδοξοι!
eikona2
Όπως αναφέρει ο Β. Τζανακάρης στο βιβλίο του «Δακρυσμένη Μικρασία» ο παπα-Εφτίμ ενεπλάκη και στις κόντρες που σημειώθηκαν στην ορθόδοξη Εκκλησία τον καιρό του Εθνικού Διχασμού (1916-1922). Τον Μάιο του 1923 οπαδοί του παπα-Ευθύμ, με την ανοχή της τουρκικής αστυνομίας, μπήκαν στο Πατριαρχείο και άρπαξαν τον Πατριάρχη Μελέτιο Μεταξάκη. Ευτυχώς με παρέμβαση της γαλλικής χωροφυλακής ο Πατριάρχης γλύτωσε από βέβαιη εκτέλεση.
eikona3
Τελικά, όμως, το 1924 έγινε η ανταλλαγή πληθυσμών με θρησκευτικά κριτήρια και ο παπα-Εφτίμ έμεινε χωρίς πιστούς. Ενώ τα αδέλφια του έφυγαν στην Ελλάδα, ο παπα-Εφτίμ με τη βοήθεια της τουρκικής κυβέρνησης δεν κρίθηκε ανταλλάξιμος και κρατήθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να δημιουργήσει εμπόδια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τους Έλληνες της Πόλης που δεν μετακινήθηκαν στον ελλαδικό χώρο. Παρόλο που οι Καραμανλήδες της Πόλης δεν τον ακολούθησαν, ο ίδιος με τη στήριξη των κεμαλιστών κατέλαβε και 2 άλλες ορθόδοξες εκκλησίες, τον Άι-Γιάννη των Χίων και τον Άγιο Νικόλαο.
Όταν πέθανε, κηδεύτηκε στο κέντρο του ελληνορθόδοξου κοιμητήριου του Σισλί, παρ’όλη την αντίδραση Ελλήνων της Πόλης και αργότερα δίπλα του κηδεύτηκαν και οι γιοι του. Οι πιστοί του δεν ξεπερνούσαν τα 20 άτομα και μάλιστα η οικογένεια του παπα-Εφτίμ ήταν μέλος των Γκρίζων Λύκων. Ο αρχηγός του φασιστικού τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) ήταν πάντα παρόν σε κηδείες μελών της αίρεσης τιμώντας τους αγώνες τους. Οι κηδείες γίνονταν και με το χριστιανικό και με το μουσουλμανικό τυπικό.
Όπως αναφέρει ο Α. Μασσαβέτας τώρα «Πατριάρχης» είναι ο εγγονός του ιδρυτή της οργάνωσης, ο Umit Erenerol, γνωστός ως παπα-Εφτίμ Δ΄. Η εγγονή του παπα-Εφτίμ, η Σεβγκί Ερενερόλ, υπήρξε υποψήφια βουλευτής του φασιστικού τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ). Σε κάθε διαδήλωση έξω από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ήταν παρούσα ζητώντας την εκδίωξή του από την Τουρκία. Παρούσα ήταν και σε κάθε δίκη στη γείτονα χώρα εναντίον φιλελεύθερων διανοούμενων με την κατηγορία της «προσβολής του τουρκισμού». Πρωτοστάτησε επίσης και με τον Μουαμέρ Καραμπουλούτ στον αγώνα «κατά της τρομοκρατίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου». Εμφανίζονταν με άλλους φασίστες της Τουρκίας και διακήρυτταν ότι χριστιανοί ιεραπόστολοι διέδιδαν τον Χριστιανισμό στην Τουρκία με σκοπό τη διαίρεση της χώρας.
eikona4
Για να καταλάβουμε τι εστί Μουαμέρ Καραμπουλούτ σημειώνω τι γράφει γι΄ αυτόν ο Α. Μασσαβέτας. Αυτός ήταν πρόεδρος του ιδρύματος Νοέλ Μπαμπά (ο γέρος με τα δώρα). Στόχος του ιδρύματος ήταν να κάνει γνωστό στην κοινή γνώμη ότι ο Santa Claus (ο Άγιος Νικόλαος από τα Μύρα της Μ. Ασίας), γεννήθηκε στο Ντέμρε της Μ. Ασίας, ήταν Τούρκος και κομμάτι του τούρκικου πολιτισμού, ενός πολιτισμού ανεκτικότητας και συναδέλφωσης. Όταν όμως ενοικίασε τον Άγιο Νικόλαο στα Μύρα το 2005 για να εμποδίσει την τέλεση του ετήσιου μνημόσυνου στη μνήμη του Αγίου, ο Καραμπουλούτ φώναζε στους Έλληνες προσκυνητές «σκυλιά, μην ξανάρθετε»! Με τέτοιους ανθρώπους συνεργάζονταν οι απόγονοι του παπα-Εφτίμ.
Το 2008 η Ερενερόλ, η εγγονή του «Τουρκο-ορθόδοξου Πατριάρχη», συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή κατηγορούμενη για συμμετοχή στην οργάνωση Εργκένεκον που στόχο είχε να «σώσει» την Τουρκία από τον Ερντογάν και τις ξένες συνωμοσίες. Μάλιστα η Παναγία η Καφατιανή ήταν το κέντρο της οργάνωσης! Στην ελληνορθόδοξη εκκλησία γίνονταν οι μυστικές συναντήσεις και οργανώνονταν οι δολοφονίες που είχαν σκοπό να λάβουν χώρα στη γείτονα χώρα.
Το συνταρακτικό αυτό γεγονός της αποκάλυψης της τρομοκρατικής οργάνωσης Εργκένεκον, που συγκλόνισε την Τουρκία, έκανε τον τουρκικό Τύπο να αρχίσει να ψάχνει το τι κρυβόταν πίσω από το «Τουρκο-ορθόδοξο πατριαρχείο». Τότε γράφτηκε ότι πρόκειται για «παγκόσμια πρωτοτυπία» και για «Εκκλησία με περιουσία αλλά χωρίς πιστούς» και τα ειρωνικά σχόλια έπεφταν βροχή.
Όπως αναφέρεται στο βιβλίο του Α. Μασσαβέτα «Κωνσταντινούπολη, η πόλη των απόντων» οι τουρκικές αρχές δεν έχουν κλείσει ακόμη το περίεργο αυτό «Πατριαρχείο» και δεν έχουν επιστρέψει τις 3 κατεχόμενες εκκλησίες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
eranistis.net

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΑΜΑ! Αναρχικοί αντιφασίστες απαιτούν τα χρήματα που τους οφείλει ο Σόρος για τις «αυθόρμητες» επαναστάσεις που τους ανέθεσε! vid

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter δείχνει ότι μέλη των Antifa ζητούν από τον δισεκατομμυριούχο erpeto παγκοσμιοποιητή Τζορτζ Σόρος να τους πληρώσει για τις υπηρεσίες τους μέχρι στιγμής.

«ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΑΣΕΙ DNA ΕΙΝΑΙ… ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ» ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!

Πριν από λίγο καιρό είχαμε γράψει ένα άρθρο σχετικά με μια μελέτη του πανεπιστημίου Harvard, την οποία εκμεταλλεύτηκαν οι Τούρκοι για να εκθέσουν τις ιστορικές τους διαστροφές και κάποιοι άσχετοι που δεν

41 τρις δολάρια το αμερικανικό χρέος! Ερχεται νέα κρίση... H αμερικανική οικονομία εδράζεται πάνω σε μία φούσκα

Ρε, που χρωστάμε όλοι; σε ποιούς;
Το ότι το αμερικανικό δημόσιο χρέος πλησιάζει τα 20 τρισεκατομμύρια δολλάρια το γνωρίζει κάθε Αμερικανός πολίτης, αρκεί βέβαια να παρακολουθεί την πορεία του από φωτεινές αναρτήσεις στην Νέα Υόρκη και αλλού.

Οι νεοταξίτες θέλουν να εξαλείψουν τον Χριστιανισμό από παντού - Απίστευτα σκηνικά σε Ισπανία και Σουηδία

Υπό διωγμό βρίσκεται ο Χριστιανισμός στην Ευρώπη και όχι μόνο - Ιερείς παύονται γιατί δεν θέλουν να συμμετέχουν σε ομοφυλόφιλους γάμους

ΕΚΤΑΚΤΟ – Σα χάρτινος πύργος καταρρέουν οι ΗΠΑ- Το U.S. NAVY παύει τις επιχειρήσεις παγκοσμίως μετά τη νέα τραγωδία vid

Πρωτοφανής απόφαση από το Αμερικανικό Ναυτικό υπό το βάρος της νέας τραγωδίας. Οι Στόλοι των ΗΠΑ παύουν τις επιχειρήσεις τους ανα τον πλανήτη!

“Τραγωδία” για τους Mykonians Βορίδη και Γεωργιάδη: Τους σηκώσαν από τις ξαπλώστρες για να κάνουν δήθεν αντιπολίτευση

Έπαθαν ζημιά οι Mykononians Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, καθώς η φωτιά που κατέκαψε την Ανατολική Αττική τους ανάγκασε να διακόψουν τα μπάνια τους.