Translate

Σενάρια τρόμου! Ρομποτικά βρέφη αντικαθιστούν τα ανθρώπινα vid

Image result for Robot of Hope: Toyota’s Kirobo to accompany Japan’s lonely & childless (subtitles)

Η ρομποτική μπαίνει για τα καλά στις ζωές μας υπό την ονομασία «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση»,

Πλέον έρχονται και μικρά ρομπότ, μεγέθους παλάμης, τα οποία αντικαθιστούν κατά κάποιον τρόπο τα ανθρώπινα βρέφη.
Το Kirobo Mini της Toyota, ύψους μόλις 10 εκατοστών, είναι ειδικά σχεδιασμένο για να παρέχει συντροφιά, σύμφωνα με την εταιρεία - ενώ υπάρχει επίσης η δυνατότητα ειδικής προσαρμογής των συζητήσεων.
Βασικό χαρακτηριστικό του είναι πως είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να θυμίζει παιδί, με στέλεχος της εταιρείας να τονίζει στο Reuters ότι η αίσθηση ισορροπίας του είναι ελλιπής, για να παραπέμπει σε μωρό μικρής ηλικίας.
Όπως μεταδίδεται, το Kirobo Mini μπορεί να κάνει απλές συζητήσεις, χρησιμοποιώντας χειρονομίες, εκφράσεις προσώπου και ανοιγοκλείνοντας τα μάτια.
Προορίζεται να λειτουργεί ως συνθετικό «μωρό», επικαλούμενο τα μητρικά ένστικτα των γυναικών χωρίς παιδιά ή γυναικών που αποφασίζουν να μην κάνουν παιδιά, παρασυρόμενες από τις παραινέσεις της Νέας Τάξης, πρώτα καριέρα και μετά ή καθόλου οικογένεια.
Το Kirobo Mini είναι πολύ πιο φθηνό από άλλα ρομπότ - «συντρόφους».
Το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού απασχολεί έντονα την Ιαπωνία.
Αντί να ενισχυθεί όμως ο θεσμός της οικογένειας, υπάρχει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την αγορά των ρομποτικών «συντρόφων» στην χώρα, πέρα από την όλο και μεγαλύτερη εξάπλωση της χρήσης ρομπότ στην βιομηχανία!!!
Σενάρια τρόμου!!!

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com