Translate

Επίδειξη δύναμης Πούτιν: Η ρωσική αρμάδα με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο “Ναύαρχος Κουζνέτσωφ” καταλαμβάνει την Ανατολική Μεσόγειο vid

Ο διάπλους της Μεσογείου από την μεγαλύτερη ρωσική αρμάδα από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου προκαλεί δέος.
Είναι μια ξεκάθαρη επίδειξη δύναμης του Πούτιν προς όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, όπως το ΝΑΤΟ και η Τουρκία. Στην μέση του ρωσικού ναυτικού σχηματισμού ξεχωρίζει το αεροπλανοφόρο “Admiral Kuznetsov - Адмира́л фло́та Сове́тского Сою́за Кузнецо́в” που επιτελεί χρέη ναυαρχίδας.
Ειδικότερα το ρωσικό αεροπλανοφόρο είναι φορτωμένο με την τελευταία λέξη της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας, όπως τα μαχητικά Sukhoi 33, που είναι η ναυτική έκδοση του τύπου Su-27, και τα ελικόπτερα κρούσεως Ka-52K Katran. Μα αυτό που ξεχωρίζει το Κουζνέτσοφ από όλα τα άλλα αεροπλανοφόρα είναι η δυνατότητα του για αυξημένη δυνατότητα αυτοπροστασίας. Για παράδειγμα φέρει συστοιχίες αντιπλοικών πυραύλων, όπως τους P-700 Granit, βόμβες βυθού από εκτοξευτήρες τύπου Udav και αυτόματα όπλα προστασίας AK-630. Η υπόλοιπη αξιόλογη ρωσική δύναμη αποτελείται από επίσης πυρηνοκίνητα καταδρομικά με επίσης τεράστια δύναμη πυρός.
Τρομοκρατημένο το ΝΑΤΟ άσκησε πιέσεις στην Ισπανία να μην δεχτεί επ' ουδενί λόγο τον ανεφοδιασμό της ρωσικής δύναμης στα λιμάνια της. Με την δικαιολογία ότι η ρωσική δύναμη κατευθύνεται στην Συρία που εκεί θα συνδράμει την νόμιμη Συριακή κυβέρνηση του Προέδρου Άσσαντ να προστατευτεί από κάθε είδους τρομοκρατικό στοιχείο, είτε αυτό προέρχεται από την Τουρκία είτε προέρχεται από υπονομευτικές δράσεις μυστικών υπηρεσιών τρίτων χωρών και άλλων ηπείρων.
Αυτή η ισχυρή επίδειξη ισχύος της σημαίας της Ρωσίας στην Μεσόγειο είναι όμοια με το γεγονός της επικείμενης επίσκεψης του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την Τρίτη 2 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Αφού και ο Λαβρόφ στην ουσία έρχεται μόνο για να υπενθυμίσει και διπλωματικά σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές ότι η Ρωσική σημαία κυματίζει επιβλητικά και στα θέματα ενέργειας στην Ελλάδα και στις εξελίξεις στο Κυπριακό.
Σίγουρα ο Λαβρόφ δεν περιμένει να επιτύχει μια εποικοδομητική συνομιλία με μαριονέτες των δυτικών τοκογλύφων όπως τον Κοτζιά και τον Τσίπρα που λυμαίνονται την κυβέρνηση στην Ελλάδα με όλο και πιο καταστροφικές συνέπειες, καθώς οι μέρες περνούν. Για παράδειγμα υπάρχει περίπτωση ο αριστερονεοφιλελεύθερος ΣΥΡΙΖΑ να άρει το εμπάργκο των ελληνικών προϊόντων προς την Ρωσία που έχει τόσο αποδυναμώσει και την οικονομία της Ελλάδος αλλά και τις φιλικές μας σχέσεις με την Ρωσία; Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάποια στάση του ΣΥΡΙΖΑ προς το θέμα της Ουκρανίας, όταν σύμβουλος του Τσίπρα ήταν στην λίστα του Σόρος;
Η Ρωσική διπλωματία γνωρίζει καλά ότι μόνο με μια Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα θα μπορέσει να συνεννοηθεί για τα φλέγοντα επίκαιρα θέματα με τρόπο ωφέλιμο και για τις δυο πλευρές. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε μόνο λίγο ακόμη για να υπάρξει πραγματικά αντίστοιχος Έλληνας υπουργός εξωτερικών στην κυβέρνηση της χώρας μας.
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com