Translate

Spiegel: Κατάρρευση των “hot spots” στα Ελληνικά νησιά και χάος σ΄όλη την Ευρώπη!

Spiegel: Κατάρρευση των “hot spots” στα Ελληνικά νησιά και χάος σ΄όλη την Ευρώπη!
Μια εφιαλτική εικόνα από το άμεσο μέλλον, με κατάρρευση των "hot spots" στα Ελληνικά νησιά και χάος τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, προβλέπει ο πολιτικός αναλυτής, επικεφαλής του think tank European Stability Initiative
 (Πρωτοβουλία Ευρωπαϊκής Σταθερότητας) και εκ των εμπνευστών της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας για το
 ''Προσφυγικό ''Γκέραλντ Κλάους.
«Αν και ο αριθμός των προσφύγων μειώθηκε μετά την εφαρμογή της συμφωνίας, τον περασμένο Μάρτιο, οι αφίξεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν ξανά, εν μέρει εξαιτίας του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία» δηλώνει στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», εκτιμώντας ότι τα "hot spots" στη Λέσβο και σε άλλα νησιά έχουν φτάσει στα… όριά τους.
«Το ευρωπαϊκό μοντέλο δεν δουλεύει. Αν καταρρεύσει η συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, θα ακολουθήσει χάος. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες θα φθάσουν στην Ελλάδα και θα προσπαθήσουν να περάσουν τους φράχτες στα βόρεια σύνορα. Τα Βαλκάνια θα μετατραπούν σε πεδίο μάχης για πρόσφυγες, λαθροδιακινητές, συνοριοφύλακες και στρατιώτες. Αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος της ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου» τονίζει ο Γκέραλντ Κλάους, που ασκεί έντονη κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για την απόφασή της να μετακινήσει μεγάλο αριθμό προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα.
«Αυτό ήταν ένα μήνυμα προς τους λαθροδιακινητές στην Τουρκία ότι η διαδρομή του Αιγαίου άνοιξε και πάλι» αναφέρει χαρακτηριστικά. Στο δημοσίευμα του “Spiegel” επισημαίνεται ότι οι μουσουλμάνοι λαθροπρόσφυγες στα ελληνικά νησιά πλησιάζουν τους 15.000, την ώρα που οι δομές φιλοξενίας δεν αντέχουν περισσότερους από τους μισούς.
«Νέες βάρκες φθάνουν καθημερινά. Οι καβγάδες μεταξύ προσφύγων αλλά και με ντόπιους είναι πια συνηθισμένο φαινόμενο» καταλήγει το γερμανικό περιοδικό.
Η μετατροπή σε αρχικό βαθμό των νησιών του Αιγαίου και στην συνέχεια της ηπειρωτικής Ελλάδας σε απέραντες αποθήκες ανθρωπίνων ψυχών αποτελεί πλέον θέμα χρόνου, με την εγχώρια κυβέρνηση, την αντιπολίτευση του «συνταγματικού τόξου» και όλη την υπόλοιπη κομπανία των «αλληλέγγυων» και των αντιρατσιστών να προωθούν αυτή την χαοτική κατάσταση, η οποία θα αποτελέσει πραγματική βόμβα στα θεμέλια της Πατρίδας μας.
Και βεβαίως, η λύση δεν βρίσκεται στο «μοίρασμα» των «προσφύγων» στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπως προτείνει ο Κλάους (δηλαδή στην μετατόπιση των προβλημάτων), αλλά στην αυστηρή (και κυρίως υπαρκτή) φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας (τα οποία σε αντίθεση με την άποψη Τσίπρα φυσικά και υπάρχουν), για την αποτροπή νέου κύματος παράνομης εισόδου ανθρώπων στην Χώρα μας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com