Translate

Οι λόγοι της επίσκεψης του νεοταξίτη Ομπάμα στην Αθήνα

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 - Πηγή: EUROKINISSI/Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ Η ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΕΙΤΕ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ!
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έθεσε, κατά πρωτοφανή τρόπο, στο επίκεντρο των συζητήσεών του με την Α. Μέρκελ την κρίση χρέους της Ελλάδας!
Απίστευτο και όμως αληθινό!
Ο Μ. Ομπάμα παρότρυνε σθεναρά την Γερμανία να σπεύσει ταχύτατα προς χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, επισείοντας τους τρομακτικούς κινδύνους που εμπερικλείει μια ελληνική στάση πληρωμών προς τους πιστωτές. Αυτό που κοινώς και πολύ κακώς, ονομάζουν, για να τρομοκρατήσουν, «χρεοκοπία»! Αν και πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει, μόνο που έχει όλα τα «κακά» της χρεοκοπίας και δεν έχει το μέγα πλεονέκτημά της: τη μη αποπληρωμή των πιστωτών!
Ο Μ. Ομπάμα ( και κατ’ επέκταση η Α. Μέρκελ, που μοιάζει έστω και πιο δειλά, για λόγους πίεσης) δεν είναι φιλέλληνας και δεν φοράει «φουστανέλα»!
Αυτό που ενδιαφέρει τον Ομπάμα αλλά και την Α. Μέρκελ δεν είναι να διασώσει τη χώρα μας! Κάθε άλλο!
Αυτό που ενδιαφέρει τον Μ. Ομπάμα, στην ουσία τον αμερικάνικο σιωνιστικό ιμπεριαλισμό, είναι να διασώσει ύψιστα, απολύτως θεμελιώδη και ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ!
Εξαρτώνται άραγε τόσο ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ από μια μικρή χώρα και μια «απειροελάχιστη» οικονομία όπως η ελληνική;
Η απάντηση είναι ένα μεγάλο και κατηγορηματικό ΝΑΙ!
Και αυτό διότι αν η μικρή Ελλάδα οδηγηθεί σε αδυναμία αποπληρωμής του χρέους της, τότε είναι σχεδόν βέβαιη μια μεγάλη ευρωπαϊκή καταστροφή!
Συγκεκριμένα, οι ευρωπαϊκές τράπεζες, μαζί και η ΕΚΤ, θα δεχθούν καταστροφικό πλήγμα, ενώ στην ευρωζώνη θα ακολουθήσει «ντόμινο» καταρρεύσεων (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία …) που θα επιφέρουν τη διάλυσή της!
Παρά τα περί αντιθέτου θρυλούμενα, ο Μ. Ομπάμα και ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός το τελευταίο που θα επιθυμούσαν, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, είναι μια κατάρρευση της ευρωζώνης!
Διότι μια κατάρρευση της ευρωζώνης θα συνοδεύετο από την κατάρρευση και αποσταθεροποίηση του δολαρίου, που θα επέφερε τη «δολοφονία» της αμερικάνικης οικονομίας και την επιστροφή της σε μια αβυσσαλέα, τώρα, ύφεση!
είδομεν

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com