Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παραπληροφόρηση: Η πληροφόρηση του παρά

Παραπληροφόρηση: Η πληροφόρηση του παρά
«Όταν οι άνθρωποι θέλουν το κακό
του δίνουν όψη ν’ αρέσει
του δίνουν λόγια χρυσά».
Κ. Καρυωτάκης
Η παραπληροφόρηση είναι μια εσκεμμένη παραπλάνηση που καταπατά τις ηθικές αξίες και έχει ως στόχο, μέσω της παραποίησης της αλήθειας, να επιβληθεί στην βούληση του πολίτη. Η προσπάθεια εξαπάτησής του ως πολιτική πρακτική ακολουθείται από τα κόμματα εξουσίας και υποβοηθείται από τα διαπλεκόμενα Μ.Μ.Ε. Η παραπληροφόρηση είναι μια ανήθικη άσκηση βίας.
Κι όταν λέμε παραπληροφόρηση εννοούμε πληροφόρηση του παρά, δηλαδή πληρωμένη είδηση, εξαγορασμένη πληροφορία, κάλπικη γνώση που επαναλαμβάνεται συνέχεια για να γίνει πιστευτή, κι όπως γράφει ο Νικ. Αρχιμανδρίτης: «Σύμφωνα με την μέθοδο αυτή, εάν κάτι το λέτε πολύ συχνά και με δυνατή φωνή, μπορεί να γίνει πιστευτό αδιάφορο αν τούτο είναι απίθανο και αποτελεί μεγάλο ψέμα. Η συνεχής αυτή επίμονη επανάληψη, επιδιώκει την απασχόληση του πνεύματος, ώστε να μη δίδεται σ’ αυτό ο καιρός να σκεφτεί άλλα ζητήματα».
Image result for ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΑργυρώνητοι ερευνητές, γελοίοι επικοινωνιολόγοι, αναλυτές της πλάκας, άνθρωποι της παραπολιτικής, γλοιώδεις παρατρεχάμενοι, εκμεταλλευόμενοι την παθητική στάση και αδιαφορία της μάζας προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα συγκεκριμένο κλίμα σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν λάβει από τα διεθνή κέντρα εξουσίας χρησιμοποιώντας την  προπαγάνδαΤην πολιτική προπαγάνδα, η οποία δεν απευθύνετε στην λογική αλλά στο συναίσθημα και στόχος της είναι όχι μόνον να αλλάξει την πολιτική συμπεριφορά του ανθρώπου αλλά και αυτήν την ίδιαν την ιδιοσυγκρασία του. Η μαύρη προπαγάνδα που χρησιμοποιείτε κατά κόρον, κατά τον Γ. ΓΕΩΡΓΑΛΑ, «έχει ψεύτικη υπογραφή, είναι πλαστογραφημένη. Παρουσιάζεται συχνά σαν να προέρχεται από τον ίδιο τον αντίπαλο τον οποίον θέλει να πλήξει. Παρουσιάζει δήθεν ομολογίες του, δήθεν ντοκουμέντα του και ισχυρίζεται ότι προέρχεται από αυτόν…».
Οι πρακτικές της είναι αισχρές, βρώμικες, δηλητηριώδεις, κυριαρχεί το ψέμα.
Άλλοτε το κλίμα που δημιουργεί η προπαγάνδα ξεχειλίζει από φόβο, ανασφάλεια, αγανάκτηση, απέχθεια κι άλλοτε από πλαστική ευμάρεια ή παρενδυτικό εφησυχασμό.
Η εξουσία, καλλιεργώντας μια αισχρή παραφιλολογία, επιχειρεί μέσω του «κίτρινου τύπου» να καθοδηγήσει τις μάζες στην επιθυμητή γι’ αυτήν κατεύθυνση. Παροδηγεί τον καθημαγμένο λαό σ’έναν φαύλο κύκλο μοιρολατρίας με σκοπό την περαιτέρω ψυχική του καταρράκωση. Επιδιώκει να υπονομεύσει πλήρως την αυτοεκτίμηση του λαού μέσω της άθλιας προπαγάνδας των ΜΜΕ ,ούτως ώστε να τον καταστήσει ηττοπαθή, αδρανή και συνένοχο.
Ένα κλίμα φτιαχτό, ένα κλίμα ψεύτικο, ένα κλίμα «δήθεν», είναι το κλίμα της παραπληροφόρησης, της μαύρης προπαγάνδας, που ζητούμενο είναι η χειραγώγηση της βούλησης του πολίτη με μια εντελώς βρώμικη μεθόδευση.
Δυστυχώς θα υπάρξουν κάποια θλιβερά ανθρωπάκια «δούλοι του παρά», που δεν θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα συνεργαστούν με τους βαρόνους του ψεύδους.
Τι κι αν όμως κάποιοι «επρόδωσαν την αρετήν και ήλθαν οι έσχατοιπρώτοι», όπως έγραφε ο ποιητής, με αποτέλεσμα γενιές ολόκληρες να χαθούν στην παρακμή, είναι βέβαιον ότι υπάρχουν πολλοί που δεν ξεπουλήθηκαν, δεν συμβιβάστηκαν, δεν προσκύνησαν.
Μέσα σ’ αυτό το δυσώδες κλίμα της παραπληροφόρησης, του εκμαυλισμού των συνειδήσεων, της εξαγοράς ψυχών, των χρηματισμών και των εκβιασμών, υπάρχουν και αυτοί που κρατούν ψηλά τις Γαλανόλευκες και τα Πατριωτικά μας Λάβαρα. Ίσως γιατί τα αντισώματα που έχουν είναι βαθειά ριζωμένα στο DNA τους με αποτέλεσμα η φυλετική τους ψυχή να παραμένει ελεύθερη. Ίσως γιατί έχουν επίγνωση της Ιστορικής διαδρομής που κουβαλάνε μέσα τους.
Επαναλαμβάνοντας τους στίχους του Κ. ΚΑΒΑΦΗ με στεντόρεια φωνή που έγραφε ότι «και την κοινήν ελληνική λαλιά ως μέσα στην Βακτριανή την πήγαμε ως τους Ινδούς…», όλοι εμείς οι συνεχιστές της αρχαίας ψυχήςαισθανόμαστε μια ευτέλεια κι ακόμη περισσότερο νιώθουμε αηδία να μιλάμε για απατεώνες και παρελκόμενα της σάπιας εξουσίας με τις αισχρές τους μεθοδεύσεις, αυτούς τους γνήσιους εκπρόσωπους της παρακμής.
Δικώνυμος Μακρής 
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Β.Πούτιν περιμένει στο ακουστικό του για την αποστολή του «τέρατος» : Γιατί δεν ζητάμε την συνδρομή ρωσικής εναέριας βοήθειας;- Δεν υπάρχει ανάλογο αεροσκάφος στη Δύση…ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ

Σε πλήρη ανυπαρξία η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να συντονίσει το κρατικό μηχανισμό αφήνοντας στο «έλεος» των πυρκαγιών όλη την χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες . Τις τελευταίες ώρες  έχουμε

H NASA διέκοψε το σήμα ζωντανής μετάδοσης μόλις εντοπίστηκε παράξενη φιγούρα στο παράθυρο του ISS - vid

Μια αρκετά περίεργη φιγούρα φάνηκε να πλησιάζει το παράθυρο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού η οποία έδειχνε απόκοσμη από την εξωτερική κάμερα.  Σύμφωνα,  με το video που ακολουθεί, η

ΙΣΠΑΝΙΑ: Γνωρίστε την κυρία Χουάνα. Η κυρία Χουάνα λυπήθηκε τον Μοχάμεντ που δεν είχε σπίτι και τον έβαλε στο δικό της σπίτι. Τώρα ο Μοχάμεντ έχει κλειδώσει έξω από το σπίτι την κυρία Χουάνα και η κυρία Χουάνα δεν έχει σπίτι

Την ώρα που οι ΗΠΑ σέρνονται σε εμφύλιο, η Ρωσία ισχυροποιείται (και) στην Αρκτική

Τα δόντια της σε όλα τα σημεία του ορίζοντα δείχνει η ισχυρή και κραταιά Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα στους επίδοξους...αντιπάλους που θα τολμήσουν να τα βάλουν μαζί

Καίνε την Ελλάδα για να γλιτώσουν τα θαλασσοδάνεια. Αυτή είναι η παραγματικότητα.

Η ΠΥΡΙΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Οι Ολιγάρχες, τα βαποράκια τους και οι τσιμεντωμένοι βουλευτές του Σύριζα

''666'' ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΜΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ..ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ - ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ vid

ΗΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ....ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΖΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΧΟΥΝ 

ΤΣΙΠΑΡΙΣΤΕΙ...ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ...ΕΡΧΕΤΑΙ...