Translate

Άκης Τσελεντής: Έχουμε υποδείξει δύο περιοχές που περιμένουμε μεγάλο σεισμό!!


Δυσοίωνες ήταν οι προβλέψεις του Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντη για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού στην Ελλάδα, στον απόηχο του χτυπήματος του Εγκέλαδου στη γειτονική Ιταλία. 

«Ήταν ένα μεγάλο ρήγμα που ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου και έσπασε σε 3 κομμάτια» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η σεισμική ακολουθία ολοκληρώθηκε.

Ο κ. Τσελεντής υπογράμμισε ότι το ιταλικό ρήγμα δεν σχετίζεται με την Ελλάδα και δεν εγκυμονεί κινδύνους για «μετάδοση» της σεισμικής δραστηριότητας. 
Ωστόσο υπογράμμισε επιπλέον πως η Ελλάδα είναι μια σεισμογενής χώρα.
«Η Ελλάδα είναι μια χώρα σεισμογενής. Μπορεί μέσα σε έξι μήνες ή ένα χρόνο να γίνει μια μεγάλη σεισμική δόνηση στη χώρα μας. Πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.
«Η Πολιτεία ξέρει ότι υπάρχουν περιοχές του ελλαδικού χώρου που είναι δυνάμει εστίες σεισμών. Μετά από τόσο καιρό ξέρουμε ότι υπάρχουν κάποιες περιοχές, τις οποίες τις παρακολουθούμε με τοπικά δίκτυα και πιστεύω ότι κάθε μεγάλος σεισμός αφήνει τα σημάδια του» συνέχισε ο κ.Τσελέντης και κατέληξε επισημαίνοντας πως «υπάρχουν δύο συγκεκριμένες περιοχές οι οποίες είναι εν δυνάμει εστίες σεισμικών δονήσεων και δυστυχώς δεν έχουμε αντισεισμική παιδεία».

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com