Translate

ΕΞΑΛΛΟΣ ο ΠΟΥΤΙΝ με τον ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ και ΑΝΙΚΑΝΟ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ για την ΑΡΝΗΣΗ της ΣΥΝΘΗΚΗΣ της ΛΩΖΑΝΗΣ! «ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ…»

 – Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ του ΣΠΑΕΙ τον ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ και στέλνει τεσσερα πολεμικα πλοια και ενα Ρωσικό ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ στο ΑΙΓΑΙΟ!poutin-soultanos
ΟΡΓΗ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ! Για την άρνηση της συνθήκης της Λωζάνης από τον Ερντογάν
Έντονη η ρωσική αντίδραση από τις δηλώσεις άρνησης της συνθήκης της Λωζάνης από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.
Η Ρωσία για πολλούς και ποικίλους λόγους δεν θέλει ούτε για αστείο να αναθεωρηθεί η συνθήκη της Λωζάνης και αυτό γιατί αν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου παρέλθουν σε τουρκικό έλεγχο, το ρωσικό ναυτικό θα έχανε τα τρία αγκυροβόλια που διαθέτει τώρα στο Αιγαίο.
Συγκεκριμένα το ένα εκ των αγκυροβολίων βρίσκεται στην περιοχή νοτίως της Λήμνου, είναι ο σταθμός των πλοίων που εισέρχονται και εξέρχονται από τα Στενά, ενώ το τρίτο είναι έξω από την Αστυπάλαια και το τρίτο στα βορειοδυτικά της Ικαρίας.enrtgpoutn_b1-600x373
Η Μόσχα επίσης κάλεσε την Άγκυρα να σεβαστεί την συνθήκη της Λωζάνης. Έτσι μέσω δημοσιεύματος από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, τονίζει:
«Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία η ηγεσία της Τουρκίας αμφισβητεί ανοιχτά την Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απαίτησε από τον Ερντογάν να σεβαστεί τη συμφωνία του 1923.
Η συνθήκη της Λωζάνης και το διεθνές δίκαιο είναι μια πραγματικότητα στον πολιτισμένο κόσμο, και κανείς, συμπεριλαμβανομένης και της Άγκυρας, δεν μπορεί να μην την αναγνωρίζει και όλοι πρέπει να την σέβονται ανεξάρτητα από το πόσο οδυνηρή μπορεί να φαίνεται.
Η συνθήκη αυτή υπογράφηκε τον Ιούλιο του 1923, μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Ελλάδας, της Ρουμανία, της Γιουγκοσλαβίας, από τη μία πλευρά, και της Τουρκίας από την άλλη πλευρά, χαράσσοντας τα νυν σύνορα της Τουρκίας, μετά την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την οποία θέλει να ανασυστήσει ο σημερινός Τούρκος πρόεδρος.»
Το πρακτορείο, στη συνέχεια του δημοσιεύματος, τονίζει ότι οι δηλώσεις του Ερντογάν αποτέλεσαν το κύριο θέμα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, υποβιβάζοντας όλα τα άλλα θέματα. putin erdogan 54
Και κατέληξε λέγοντας ότι:
«Όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, καταδίκασαν τις δηλώσεις του Ερντογάν, ως επικίνδυνες και προκλητικές, εκτιμώντας ότι αποτελούν μέρος συστηματικών προσπαθειών της τουρκικής ηγεσίας να τεθούν υπό αμφισβήτηση τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών του Αιγαίου.»
Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΠΑΕΙ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο, μετά τις απειλητικές δηλώσεις Ερντογάν ότι δεν αναγνωρίζει τη συνθήκη της Λωζάνης και κατ’ επέκταση τα σύνορα στο Αιγαίο και τη Θράκη!
Έντονη είναι η δυσφορία της Μόσχας από τις δηλώσεις άρνησης της συνθήκης της Λωζάνης από τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρ.Τ.Ερντογάν και αυτό θα φανεί σύντομα στην πράξη: Τέσσερα τουλάχιστον πολεμικά πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, εφ’ εξής θα περιπολούν μόνιμα στο Αιγαίο, ενώ το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ, το οποίο αποπλέει σε μία εβδομάδα από την Βόρεια Θάλασσα, θα κινείται νότια της Κρήτης, στέλνοντας καθαρά μηνύματα στην Άγκυρα, όπως χαρακτηριστικά διαβάζουμε σε στρατιωτικό πόρταλ.
Η Ρωσία, για πολλούς και ποικίλους λόγους δεν θέλει ούτε για αστείο να αναθεωρηθεί η συνθήκη της Λωζάννης. Π.χ. αν θεωρητικά και στη σφαίρα της φαντασίας, πάντα, τα νησιά του Α. Αιγαίου περιήρχοντο υπό τουρκικό έλεγχο, θα δημιουργείτο ένας διάδρομος-φωτιά για τα ρωσικά πλοία tα οποία θα έχαναν τα τρία αγκυροβόλια που τώρα διαθέτουν στο Αιγαίο. Το ένα εκ των οποίων, στην περιοχή νότια της Λήμνου, είναι ο σταθμός των πλοίων που εισέρχονται και εξέρχονται από τα Στενά. Το άλλο είναι έξω από την Αστυπάλαια και το τρίτο στα βορειοδυτικά της Ικαρίας.
Η μετακίνηση των σκαφών του ρωσικού ναυτικού θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Ιανουαρίου και θα ακολουθήσει άσκηση σε δύο φάσεις η μία στα νερά της Μεσογείου και η δεύτερη στην Μαύρη Θάλασσα.
Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση της Υπηρεσίας Τύπου και Πληροφοριών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, οι κινήσεις αυτές έχουν στόχο «την εξάσκηση σε θέματα που αφορούν τη διαλειτουργικότητα στρατιωτικών ομάδων που επιχειρούν εκτός της ρωσικής επικράτειας, στο σχεδιασμό της χρήσης των μέσων αυτών και στην πραγματοποίηση κοινών δράσεων ως μέρος μιας ενοποιημένης ναυτικής ομάδας και βάσει ενός κοινού σχεδίου δράσης». Στην περιοχή θα κινηθεί και το καταδρομικό Mοskva.
Το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» θα συνοδεύεται από ένα ή δύο αντιτορπιλικά και από ένα υποβρύχιο κλάσης Kilo. Eκτός από το αεροπλανοφόρο υποψήφια για τον Στόλο του Αιγαίου είναι το καταδρομικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy II, η φρεγάτα Yaroslav Mudry κλάσης Neustrashimy, η φρεγάτα Ladny κλάσης Krivak II, κλπ. Πλην αυτών των ενεργειών θα υπάρξει και διπλωματική παρέμβαση της Μόσχας προς την Άγκυρα για το ζήτημα της αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης.
Η πιστοποιημένη ανικανότητα του Ερντογάν…
Αυτό δείχνουν οι δηλώσεις του για τη Συνθήκη της Λωζάνης.
Όσοι πίστευαν ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε κάποια αξία είναι υποχρεωμένοι τώρα να αποδεχθούν ότι η ανικανότητά του είναι πιστοποιημένη. Τα λεγόμενά του περί της Συνθήκης της Λωζάνης δείχνουν ότι δεν έχει ούτε ιστορικές γνώσεις ούτε στρατηγικές. Άβυσσος το βάθος των στρατηγικών λαθών του.
Δεν ξέρει ότι η Συνθήκη της Λωζάνης δεν εμπεριέχει καν την έννοια των συνόρων για το Αιγαίο, ούτε βέβαια ότι τα νησιά παραχωρήθηκαν στην Ιταλία κι όχι στην Ελλάδα, αφού έπρεπε να περιμένουμε την Συνθήκη Παρισίων του 1947 για την απελευθέρωσή τους.erdogan_skyftos
Ξεχνά επίσης ότι αν η Τουρκία βρίσκεται τόσο κοντά στα νησιά μας, είναι αποκλειστικά λόγω της γενοκτονίας και των εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας.
Κι όσον αφορά στα τζαμιά, δεν είναι ενδείξεις πολιτισμού, αλλά γεωπολιτικής καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αυτόχθονων λαών που δεν είχαν αυτή τη θρησκεία που τους επιβλήθηκε για να χαθούν τεχνητά οι ρίζες τους.
Επίσης, ξεχνά όλους τους ναούς και τις εκκλησίες που βρίσκονται στο έδαφος που θεωρεί ότι είναι δικό του, ενώ είναι απλώς κατεχόμενα. Η ανικανότητά του τον αναγκάζει να θέλει να έχει ένα μεγάλο κράτος, όπως άλλοι χρειάζονται ένα μεγάλο αυτοκίνητο.Όμως το χοντρό καραβόσκοινο που του λείπει στον τομέα της στρατηγικής, είναι ακριβώς αυτό που θα πάρει για να φύγει οριστικά από την εξουσία της βαρβαρότητας που προσποιείται ότι πρόκειται για μια Δημοκρατία, ενώ είναι ένα εκφυλισμένο χαλιφάτο.
Του Νίκου Λυγερού
pontos-news

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com