Translate

ΔΝΤ: Βρισκόμαστε ήδη σε διαπραγμάτευση με τους Συριζαίους για το 4ο Μνημόνιο vid

ΒΟΜΒΑ ΔΝΤ: Βρισκόμαστε ήδη σε διαπραγμάτευση με τους συριζαίους για το 4ο Μνημόνιο
Ήταν από ό,τι φαίνεται να μην πάρουν το «βάπτισμα του πυρός» στα Μνημόνια οι συριζαίοι. Τώρα πλέον έχουν βρει το βηματισμό τους και προχωράνε ακάθεκτοι.
Την ίδια ώρα, λοιπόν, που οι συριζαίοι λένε στον κοσμάκη ότι έχουν εφαρμόσει το σύνολο των
μνημονιακών μέτρων και ότι δεν πρόκειται να έρθουν άλλα, φαίνεται ότι ήδη βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για το 4ο Μνημόνιο.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, μιλώντας προς τους δημοσιογράφους είπε: «Την ίδια στιγμή συζητάμε τη πιθανότητα ενός νέου χρηματοδοτικού προγράμματος που θα μπορούσε να συμπεριλάβει την χρηματοδότηση του ΔΝΤ για ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΔΝΤ»
Το νέο αυτό μνημόνιο, που προανήγγειλε ο Ράις (και ας το αρνούνται προς το παρόν οι συριζαίοι) είναι μονόδρομος, αν θέλουν να διεξαχθεί η περιβόητη «συζήτηση για το χρέος». Ουσιαστικά οι ευρωπαίοι, διά του Σόιμπλε, έχουν αποκλείσει την οποιαδήποτε συζήτηση, ενώ ο Ράις σύνδεσε το 4ο Μνημόνιο με αιματηρά μέτρα (ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις όπως είπε) και αναδιάρθρωση του χρέους.
Οπότε οι συριζαίοι μνημονιακοί έχουν να επιλέξουν πλέον ανάμεσα στον Σόιμπλε και τον Ράις, όσον αφορά το τι είδους θα είναι το 4ο Μνημόνιο που θα υπογράψουν. Εκτός αν προλάβουν και δώσουν την... χαρά στον Κυριάκο να το διαλέξει και να το υπογράψει. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι ο Αντιπρόεδρος του Κυριάκου, Άδωνις, που έχει ψηφίσει όλα τα μνημόνια, ετοιμάζει ήδη την πένα του για τις υπογραφές.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com