Translate

FORUM AMBROSETTI στη λίμνη Κόμο ο Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης

Image result for Ambrosetti clubAmbrosetti club  - Στην “γειτονική” λίμνη Κόμο, εδώ όπου έξησε μέρες δόξας το ζεύγος Βαρουφάκη-Δανάης Στράτου βρίσκεται ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης για λόγους Ανάπτυξης.
Η ΙΤΑΛΙΚΗ BILDERBERG ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ  ΕΒΡΑΙΟΥ-ΕΡΠΕΤΟΥ ΣΟΡΟΣ  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ 

ΤΟ 2020… Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΣΙΩΝ…και των σημερινών Σιωνιστών…και δια χειρός του Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ… που τον έχουν ήδη στο χέρι οι Αμερικανο-εβραιο-σιωνιστές! Γι αυτό και τρέχει το καλογεροπαίδι του Αλαβάνου,  στις διεθνείς συναθροίσεις τους ακαταπαύστως)
Πρόκειται για μία ετήσια συνάντηση στη Βίλα Ντ’ Έστε, στο Κόμο της Ιταλίας, στην  οποία παραβρίσκονται κάθε χρόνο  εκπρόσωποι της διεθνούς επιχειρηματικής, πολιτικής και οικονομικής ελίτ και κατά την οποία οι συζητήσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών,  με την αποδοχή του όρου της εχεμύθειας. 
  Η λέσχη των ισχυρών του Ambrosetti, ο Τσίπρας και ο «όρκος» εχεμύθειας
Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου και ονειρευτείτε:
Η ΜΑΣΩΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΛΕΣΧΗ
Ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, εκπροσώπησε, σήμερα, την ελληνική κυβέρνηση στο οικονομικό Forum Ambrosetti, που διοργανώθηκε για 42η χρονιά στη λίμνη του Κόμο.  Ο κ. Σταθάκης τοποθετήθηκε στην συζήτηση με θέμα «Η ατζέντα για να αλλάξει η Ευρώπη», όπου επίσης συμμετείχαν ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φρανς Τίμερμανς, ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου DIW, Μαρσέλ Φρέιζερ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι. Συντονιστής ήταν ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα.
Κατά την ομιλία του ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία στο σύνολο της προσπάθησε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της οικονομικής κρίσης, δίνοντας έμφαση στη νομισματική πολιτική και στους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας. Η πολιτική αυτή απέδωσε σε ορισμένες ευρωπαϊκές οικονομίες, είχε όμως αμφισβητούμενα αποτελέσματα στην περίπτωση υπερχρεωμένων οικονομιών, όπως η Ελλάδα, οι οποίες εφάρμοσαν προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής με την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη πολιτική διεύρυνε τις ενδοευρωπαϊκές ανισότητες.
Η πολιτική αυτή έχει σήμερα βρει τα όρια της. Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, η απαντήσεις που από εδώ και πέρα θα δοθούν, πρέπει να συμπεριλάβουν όψεις δημοσιονομικής χαλάρωσης και να δώσουν έμφαση στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, οι οποίες αναπόφευκτα θα πρέπει να έχουν ευρωπαϊκή διάσταση. Ταυτόχρονα, όμως, οι απαντήσεις στις σημερινές ευρωπαϊκές προκλήσεις θα πρέπει να αναγνωρίζουν την κρίση πολιτικής νομιμοποίησης των ευρωπαϊκών θεσμών και των επιλογών οικονομικής πολιτικής. Κρίση νομιμοποίησης που αρχικά αναδείχτηκε στις περιπτώσεις χωρών σε προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά σήμερα, στην επαύριον του Brexit, αναδεικνύεται στο μεγαλύτερη πανευρωπαϊκό πρόβλημα.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, τόνισε ο Υπουργός, ο επόμενος γύρος μετασχηματισμού των ευρωπαϊκών θεσμών θα πρέπει να ενσωματώσει αλλαγές, όχι μόνο στο επίπεδο της οικονομικής διακυβέρνησης, αλλά και σε αυτό της λογοδοσίας των ευρωπαϊκών θεσμών και της δημοκρατίας.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com