Translate

Τα drones αναλαμβάνουν δράση

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤHEY LIVE  DRONES GIFΤα drones, αφού δόθηκαν εν αρχή σε πολίτες για να συνηθίζουν στην παρουσία τους,τώρα θα χρησιμοποιούνται από κράτη και πολυεθνικές κατά των πολιτών, περιφρουρώντας τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ήδη το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την πρόθεση να ελέγχει όλα τα drones στις ΗΠΑ.
Όπως μεταδίδεται από διεθνή μέσα ενημέρωσης, μικρά ιπτάμενα drones θα περιπολούν τους φυλασσόμενους χώρους και όταν εντοπίζουν εισβολέα, θα τον φωτίζουν με προβολείς, παράγοντας δυνατούς ήχους, ενημερώνοντας σχετικά τους αρμόδιους.
Αυτή είναι η πρόταση της πολυεθνικής startup Aptonomy όσον αφορά τη φύλαξη χώρων στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.
                         ΤHEY LIVE  DRONES
Το «τυρί»:
Η εν λόγω πρόταση είναι πιο φθηνή σε σχέση με τους ανθρώπους- φύλακες («σεκιουριτάδες»), όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του MIT Technology Review. Τα drones είναι επίσης σε θέση να κινούνται πιο γρήγορα, και για αυτό είναι πιο αποτελεσματικά από τον κλασικό συνδυασμό φρουρών - καμερών - συναγερμών.
Η «φάκα»:
Οι ρομποτικοί σεκιουριτάδες θα είναι ψυχροί εκτελεστές κατά «ύποπτων πολιτών» και θα τους παραδίδουν πάραυτα στο παγκόσμιο κράτος.
Επιπλέον, παραγκωνίζονται και σε αυτή την θέση εργασίας όπως και σε τόσες άλλες οι άνθρωποι.
Ο Μιχαήλ Πιβτοράικο, συνιδρυτής της εταιρείας, εκτιμά ότι τα drones της Aptonomy θα είναι έτοιμα για χρήση μέσα στο επόμενο έτος. Ήδη υπάρχει συνεργασία με μια εταιρεία του χώρου της οικοδομής, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και κάποια διυλιστήρια πετρελαίου.
Κάθε drone είναι μήκους περίπου ενός μέτρου, με παραμετροποιήσιμα ηλεκτρονικά συστήματα και αισθητήρες. Διαθέτει οκτώ έλικες, και το βασικό «σασί» είναι ενός σκάφους που προωθείται για εναέριες φωτογραφήσεις. Διαθέτει μπλε και κόκκινα φώτα, έναν λευκό προβολέα και δύο ηχεία. Τραβά βίντεο μέσω καμερών νυκτερινής όρασης, ενώ σύντομα πρόκειται να προστεθεί και θερμική κάμερα.
Γιατί όχι και οπλισμός; Το σύστημα κάνει πλέον ό,τι θέλει. Οι πολίτες είναι απασχολημένοι με... άλλα «προβλήματα!

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com