Translate

Η Μέρκελ ξόφλησε και ο Τσίπρας τα δίνει όλα στις ΗΠΑ

Θανάσιμα πλήγματα από τα σκάνδαλα VW, Deutsche Bank και λαθροπροσφυγικό
μερκελ λαθροMε δύο απανωτά χτυπήματα οι ΗΠΑ γονάτισαν την Γερμανία και έκαναν την Μέρκελ σκιά του εαυτού της. Η Μέρκελ θα συρθεί πλέον ταπεινωμένη ως τις εκλογές και τις οποίες θα χάσει με μαθηματική ακρίβεια.
Εάν τελικά δεν εγκαταλείψει στην μέση του δρόμου για χάρη του Βόλφαγκ Σόιμπλε ο οποίος ετοιμάζεται να την διαδεχτεί.
Το Dieselgate της VW, το σκάνδαλο της “πιο επικίνδυνης τράπεζας στον κόσμο”, της Deutsche Bank έδειξαν στον πλανήτη ποιος είναι το πραγματικό Αφεντικό.
Είναι τέτοια η συντριβή της Μέρκελ που δεν την υπολογίζει καν ο Τσίπρας πλέον.
Γι΄αυτό και το πρόσφατο πρωθυπουργικό ταξίδι στις ΗΠΑ, γι΄αυτό και η σιγουριά του Τσίπρα ότι το χρέος θα μπει στο τραπέζι πολύ πιο νωρίς από το 2018. Το σκάνδαλο της VW κοστολογείται σε αποζημιώσεις 80 δις ευρώ παρότι η εταιρία κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις αρχές των ΗΠΑ.
H αυτοκινητοβιομηχανία δεσμεύθηκε είτε να πάρει πίσω τα οχήματα, είτε να τα επιδιορθώσει, είτε να καταβάλει αποζημίωση.
Logo Volkswagen Werk VW Abgasskandal Diesel Benzin Öl Wirtschaft
Την ίδια στιγμή η Deutsche Bank καλείται να πληρώσει το πρόστιμο 14 δισ. δολαρίων που επέβαλε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Το πρόστιμο αυτό, σε συνδυασμό με την τεράστια έκθεση σε παράγωγα συμβόλαια απειλούν να την μετατρέψουν σε Lehman Brothers με την μετοχή της να κινείται στα όρια του “σκουπιδιού”.
Η Μέρκελ δηλώνει τις τελευταίες ώρες πως δεν πρόκειται να εμπλακεί στην υπόθεση της Deutsche Bank. Αλλωστε όπου ενεπλάκη απέδειξε ότι είναι μία ολίγιστη και δίχως όραμα πολιτικός η οποία πήγαινε τρένο ώσπου ξέσπασε η οικονομική κρίση.deutschebank_3_1000
Εάν δεν είχε στο πλευρό της τον Σόιμπλε θα είχε ξοφλήσει πολύ νωρίτερα. Οι selfies με τους μετανάστες στο Βερολίνο ανέβασαν το αίμα του Γερμανού υπ. Οικονομικών ο οποίος θα συνειδητοποιούσε πως η παραμονή της Καγκελαρίου στην εξουσία οδηγεί την Γερμανία στην καταστροφή.
Ο Σόιμπλε σαν εκφραστής του βαθέως κράτους της Γερμανίας έπρεπε να αναλάβει δράση. Κι αυτό κάνει. Στο μεταξύ η ελληνική κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ στις ΗΠΑ για να παραμείνει στη θέση της. Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα ανταλλάγματα Τσίπρα στις ΗΠΑ αλλά πολύ σύντομα θα αρχίσει να εμφανίζεται μπροστά μας ολόκληρη η εικόνα…

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com