Translate

Τον Οκτώβριο το ΝΑΤΟ θα «γεμίσει» τον εναέριο χώρο στην Ανατολική Μεσόγειο με αεροσκάφη AWACS - vid

Image result for AWACSΤο ΝΑΤΟ θα αναπτύξει αεροσκάφη εναέριας  επιτήρησης για να υποστηρίζουν τις εν εξελίξει επιχειρήσεις  της διεθνούς συμμαχίας κατά του  Ισλαμικού Κράτους  πριν από το τέλος του Οκτωβρίου, ανακοίνωσε  ανώτερος αξιωματούχος της συμμαχίας, γράφει η εφημερίδα hurriyetdailynews.com .
«Οι πτήσεις αεροσκαφών  AWACS [Σύστημα Ελέγχου εναερίου  προειδοποιήσεως  του ΝΑΤΟ] δεν έχουν ακόμη αρχίσει. Αλλά ελπίζω ότι θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα»,  δήλωσε ο Alexander Vershbow,  αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ,  σε μια ομάδα  δημοσιογράφων στην έδρα της συμμαχίας.
Το ΝΑΤΟ υπό το πρόσχημα της παροχής εναέριας επιτήρησης για τις επιχειρήσεις κατά του ISIS από τον συνασπισμό , θα «γεμίσει» την περιοχή με αεροσκάφη αυτού του τύπου θέλοντας να επιβληθεί στον αέρα διότι πολύ απλά « εκεί είναι που παίζεται όλο το παιχνίδι από την Ρωσία στην Συρία» 
.
Το χρονοδιάγραμμα της ανάπτυξης των αεροσκαφών AWACS συνέπεσε με τις προβλεπόμενες επιχειρήσεις βομβαρδισμού  από τον συνασπισμό στην Μοσούλη και την Ράκκα, τονίζει το ΝΑΤΟ.
Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι ρωσικά και αμερικανικά αεροσκάφη θα «πετούν» δίπλα –δίπλα τον Οκτώβριο και όλα τα ενδεχόμενα είναι απολύτως ανοικτά.  
Οι αεροπορικές βάσεις που θα χρησιμοποιούν για τις επιχειρήσεις αυτών των αεροσκαφών , σύμφωνα με την στρατιωτική πρακτική,  πρέπει να είναι αρκετά μακριά από τα πεδία των μαχών.
Οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο και η Κρήτη  αποτελούν  ενδεχομένως τα «φαβορί» για να φιλοξενήσουν αυτού του τύπου τα αεροσκάφη .

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com