Translate

Έρχεται η περικοπή 13ου και 14ου μισθού που διέψευδε μέχρι τώρα ο Κατρούγκαλος... για όσους έχουν ακόμη την τύχη και δουλεύουν! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

Έρχεται η περικοπή 13ου και 14ου μισθού που διέψευδε μέχρι τώρα ο Κατρούγκαλος
Η επικείμενη συνάντηση του υπουργού... ανεργίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των “θεσμών” θα φανερώσει τόσο τις άγριες διαθέσεις των διεθνών τοκογλύφων,
οι οποίες παραμένουν ακόρεστες, όσο και την ηθελημένη ανικανότητα της κυβέρνησης, που έχει δείξει απαράμιλλο δείγμα προσήλωσης στις διαταγές των αφεντικών της.
Τα κυριότερα ζητήματα που αναμένεται να απασχολήσουν την συνάντηση των δύο πλευρών είναι τα εξής:
13ος-14ος μισθός: Η απαίτηση εστιάζεται στο αν θα υπάρξει ενσωμάτωση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας στους 12 μισθούς που χορηγούνται ετησίως στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα ή εάν θα προκύψει κατάργησή τους. Επίσης, ερωτηματικό αποτελεί το αν το μέτρο αυτό θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τους νεοπροσλαμβανομένους και στην συνέχεια θα επεκταθεί σε όλους τους εργαζομένους.
Κατώτατος μισθός: Προτείνεται η περαιτέρω μείωσή του (σήμερα είναι στα 586 ευρώ μεικτά και ειδικά για νέους έως 25 ετών στα 511 ευρώ), μέσω κατάργησης όλων των προσαυξήσεων που απορρέουν από την προϋπηρεσία (τριετίες) και από τυχόν επιδόματα. Υπενθυμίζεται ότι ο Τσίπρας, με το γνωστό απύθμενο θράσος που τον διακατέχει, σε προηγούμενη ΔΕΘ είχε υποσχεθεί αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 586 στα 751 ευρώ!
Ομαδικές απολύσεις: Ζητείται από την κυβέρνηση να πάψει να έχει το δικαίωμα βέτο ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας. Επίσης, ζητείται είτε ο διπλασιασμός του ποσοστού ομαδικών απολύσεων που επιτρέπεται σήμερα από 5% σε 10% τον μήνα είτε, ακόμα χειρότερα, η πλήρης απελευθέρωση της διαδικασίας.
Ευέλικτες εργασιακές σχέσεις: Οι προτάσεις που αναμένεται να τεθούν στις διαπραγματεύσεις αφορούν την εφαρμογή μιας σειράς από μορφές “μικρο-εργασίας”, με συμβάσεις μηδενικών, λίγων ωρών ή έκτακτης ανάγκης, συμβάσεις με το τηλέφωνο ή “λευκές” συμβάσεις...
Μια κυβέρνηση, η οποία ξεκίνησε την πορεία της προς την εξουσία με λεκτικούς φανφαρονισμούς και τσαμπουκάδες του τύπου “θα σκίσουμε τα μνημόνια”, “θα χτυπάμε τον ζουρνά να χορεύουν οι αγορές” κ.τ.λ., και τώρα δείχνει το αληθινό υποτακτικό της πρόσωπο, με την ξεκάθαρα δοσιλογική συμπεριφορά της, δεν έχει τον παραμικρό ηθικό και πολιτικό ενδοιασμό να εξυπηρετήσει και τις πιο προκλητικές απαιτήσεις των εντολέων της, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικό διάστημα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com