Translate

Ο Πούτιν άνοιξε την… αγκαλιά του στον Ερντογάν!!!...τα σχέδια των ''προφητειών'' για την ΠΟΛΗ αναβάλλονται προς το παρόν!!! προς απογοήτευση των εν Ελλάδι οπαδών του Ρώσσου Προέδρου. vid

Ο Πούτιν άνοιξε την… αγκαλιά του στον ΕρντογάνΑφίχθηκε στην Ρωσία και στην πόλη της Αγίας Πετρούπολης ο Τούρκος Πρόεδρος  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου και  συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο,αναφέρει με έκτακτα δελτία ο ρωσικός τύπος.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, καταδικάζοντας τις «αντισυνταγματικές ενέργειες» στην Τουρκία.
«Καταδικάζουμε τις αντισυνταγματικές ενέργειες στην Τουρκία. Ελπίζω ο τουρκικός λαός να μπορεί να επιλύσει την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος και τάχθηκε κατά «όλων των ειδών» των πραξικοπημάτων.


Ο Ερντογάν ανέφερε ότι μια πολύ διαφορετική και θετική διαδικασία έχει ξεκινήσει  στις διμερείς σχέσεις. Επίσης εξέφρασε, την ευτυχία του ότι η  επίσκεψη του αυτή  σηματοδοτεί ένα θετικό βήμα, μετά  τον περασμένο Νοέμβριο, όταν καταρρίφθηκε το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος. Επίσης πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη  του Ερντογάν μετά την  αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου στην Τουρκία.
Οι  δύο ηγέτες αυτήν την στιγμή έχουν συνομιλίες τετατετ και στη συνέχεια θα συζητήσουν  έναν «οδικό χάρτη» για να φέρουν  τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας «σε ένα νέο ανακαινισμένο  επίπεδο συνεργασίας .»
Ενώ η Άγκυρα είναι προφανώς πρόθυμη να βελτιώσει  τους δεσμούς με τη Μόσχα, η Ρωσία  διατηρεί προς το παρόν  μια πιο επιφυλακτική και ρεαλιστική προσέγγιση.


Σχετικά με το τηλεφώνημα του Ρώσου ηγέτη, μάλιστα, ο Ερντογάν τον ευχαρίστησε και πρόσθεσε: «Η κλήση σας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος με έκανε πολύ χαρούμενο». 

Στο ίδιο θερμό κλίμα ο Τούρκος ηγέτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη μου «για αυτή την ευκαιρία να είμαι μαζί σας και να σας συναντήσω», συμπληρώνοντας πως «έχουμε πολλά να συζητήσουμε. Η περιοχή έχει πολιτικές προσδοκίες από την Τουρκία και τη Ρωσία. Μπορούμε να λύσουμε προβλήματα μαζί».


«Η συριακή κρίση θα συζητηθεί σε βάθος και ελπίζουμε ότι η θέση της Τουρκίας θα γίνει πιο εποικοδομητική», δήλωσε ο Yuri  Ushakov, βοηθός του Βλαντιμίρ Πούτιν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Μόσχα και η Άγκυρα εξακολουθεί να διαφωνούν σε μεγάλο βαθμό για τη Συρία, με την  Τουρκία να επιθυμεί την εκδίωξη του  Προέδρου Μπασάρ Άσαντ , ενώ η Ρωσία αντιδρά , υποστηρίζοντας και τον συριακό στρατό στον αγώνα του εναντίον των ισλαμιστών .
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Τρίτη: «Έχουμε μια σοβαρή συζήτηση μπροστά για το πώς, και με ποιο ρυθμό, αλλά και με ποια σειρά θα εργαστούμε για την αποκατάσταση των σχέσεων μας.»

Οι συνομιλίες πιθανότατα θα επικεντρωθούν σε «τρέχοντα θέματα που συνδέονται με την οικονομία και τη συριακή κρίση.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com