Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τηλεοπτικές άδειες: ΣΚΑ(Ε)Ι «βόμβα» MEGAτόνων – Μεγάλο κανάλι μένει εκτός και βάζει λουκέτο!

Image result for Τηλεοπτικές άδειεςΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΕΡΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ

Σε συνθήκες που θυμίζουν το reality παιχνίδι «Big Brother», το οποίο έκανε μεγάλη επιτυχία και στη χώρα μας, άρχισε το πρωί της Τρίτης (30/08/2016) η δημοπράτηση των τεσσάρων
τηλεοπτικών αδειών, πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου, στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.
Σύμφωνα με υπολογισμούς, για κάθε άδεια θα απαιτηθεί περίπου ένα δωδεκάωρο, πράγμα που σημαίνει ότι θα περάσουν τουλάχιστον 48 ώρες έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Από τους οκτώ υποψηφίους, οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤ1, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία), ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις υποψηφιότητες καθοδηγούνται από τους Γενικούς Διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Πάροχο, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον ALPHA).
Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης από τον ALPHA, από τους πρώτους που προσήλθαν, δήλωσε ότι δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή η εγγυητική του κ. Καλογρίτσα. «Είμαι αισιόδοξος, η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη και είναι και ταπεινωτική γιατί οι συνθήκες δεν είναι καλές», πρόσθεσε.

Ακολούθησαν ο Θοδωρής Κυριακού και ο Στρατής Λιαρέλλης από τον ΑΝΤ1. Ο κ. Λιαρέλλης είχε αρκετές τσάντες μαζί του, ενώ φρόντισε να έχει μαζί του και ειδικό στρώμα ύπνου!

Ακολούθησε ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας και στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
Image result for Τηλεοπτικές άδειες
Ακολουθούσε ο εκπρόσωπος του ΣΚΑΪ, Κώστας Κιμπουρόπουλος, επίσης με βαλίτσες. «Πάμε να πληρώσουμε λύτρα για να συνεχίσουν τα κανάλια να λειτουργούν όπως πρέπει σε μία σύγχρονη Δημοκρατία. Αυτά τα λύτρα πάμε να διαπραγματευτούμε σήμερα», ανέφερε.
Ο Ιβάν Σαββίδης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι η διαδικασία δεν είναι κατανοητή, έχει κρυφά σημεία και ότι θα μπορούσε να γίνει μια ανοικτή δημοπρασία. «Η κυβέρνηση ορίζει τους κανόνες και εμείς ακολουθούμε», σημείωσε.
Οκτώ «στα χαρτιά», επτά στην πραγματικότητα
Νέα τροπή πήρε η μάχη της διεκδίκησης των τηλεοπτικών αδειών από χθες (29/08/2016) βράδυ, όταν και η ειδική επιτροπή αποφάσισε να αποκλείσει τον τηλεοπτικό σταθμό «EPSILON Τ.V.», ιδιοκτησίας του Φίλιππου Βρυώνη, από τη διαδικασία λόγω αντικανονικής εγγυητικής επιστολής που προσκόμισε από τράπεζα του Χονγκ Κόνγκ.
Έτσι, αυξήθηκαν σε τρεις οι τηλεοπτικοί σταθμοί που λειτουργούν ήδη και δεν μπορούν να διεκδικήσουν τη συνέχιση της λειτουργίας τους, καθώς είχαν ήδη αποκλειστεί το MEGA αλλά και το ART T.V. του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, ένας ακόμη υποψήφιος – ιδιοκτήτης καναλιού σε λειτουργία είναι ήδη εκτός διαδικασίας, παρόλο που αυτή την ώρα βρίσκεται στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.
Η εν λόγω υποψηφιότητα, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο Newsbomb.gr, δεν έχει καμία τύχη στην όλη διαδικασία, καθώς οι υπόλοιποι επτά «παίκτες» έχουν μεταβεί στη διαδικασία με πολλά εκατομμύρια στις… βαλίτσες τους, σε αντίθεση με τον εν λόγω υποψήφιο, ο οποίος αν και διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια δεν μπορεί ή δεν θέλει (;) να τα δώσει.
Οι μυστικές συναντήσεις και οι υπόγειες συμφωνίες
Υπενθυμίζεται ότι οι οκτώ υποψήφιοι είναι οι εξής:
1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (STAR)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ANT1)
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED (IBAN ΣΑΒΒΙΔΗΣ)
5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ)
Τα επιτελεία των οκτώ εταιρειών έχουν καταστρώσει προσεκτικά τα εναλλακτικά σχέδια στρατηγικής για το πώς θα κινηθούν τις επόμενες 48 ώρες, επανεξετάζοντας τους προϋπολογισμούς τους, αλλά και την πιθανότητα να χρειαστεί να τα υπερβούν, εφόσον εκτιμήσουν ότι βρίσκονται κάποια στιγμή κοντά στην «επικράτηση» και την απόκτηση μιας εκ των αδειών.
Για την τελική έκβαση της διαδικασίας δεν υπάρχουν προγνωστικά, καθώς είναι άγνωστο πόσο ψηλά θα φτάσουν το τελικό τίμημα κάθε προσφοράς οι οκτώ διαγωνιζόμενοι.
Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι περισσότεροι εξ αυτών που βρίσκονται αυτή την ώρα στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης έχουν ξανασυναντηθεί, και μάλιστα πρόσφατα!
Όχι, φυσικά, όλοι μαζί, αλλά κατά ομάδες, δημιουργώντας ανίερες συμμαχίες, καθώς είναι βέβαιο ότι ορισμένοι εξ αυτών θα χάσουν στον διαγωνισμό.
Η μόνη άτυπη συμφωνία και των οκτώ υποψηφίων συνοψίζεται στο εξής: «Θα είμαστε απόλυτα συγκρατημένοι και δεν θα πλειοδοτήσουμε χωρίς όριο».
Όσο φυσικά κάτι τέτοιο μπορεί να προβλεφθεί, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν σε συγκεκριμένους χώρους και δεν θα επιτρέπεται η έξοδός τους παρά μόνο με συνοδεία. Επίσης, δεν θα τους επιτραπεί η χρήση προσωπικών υπολογιστών ή ασύρματων συσκευών. Στην αίθουσα των υποψηφίων βρίσκεται μόνο ο υπολογιστής με το ηλεκτρονικό σύστημα της δημοπρασίας και τα έντυπα για τις προσφορές και τις ενστάσεις.
Η διαδικασία, όμως, όπως έχει οριστεί, μοιάζει με παρτίδα σκληρού πόκερ. Ποιος μπορεί, λοιπόν, να είναι σίγουρος ότι δεν μπλοφάρει ο συμπαίκτης του;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Β.Πούτιν περιμένει στο ακουστικό του για την αποστολή του «τέρατος» : Γιατί δεν ζητάμε την συνδρομή ρωσικής εναέριας βοήθειας;- Δεν υπάρχει ανάλογο αεροσκάφος στη Δύση…ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ

Σε πλήρη ανυπαρξία η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να συντονίσει το κρατικό μηχανισμό αφήνοντας στο «έλεος» των πυρκαγιών όλη την χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες . Τις τελευταίες ώρες  έχουμε

H NASA διέκοψε το σήμα ζωντανής μετάδοσης μόλις εντοπίστηκε παράξενη φιγούρα στο παράθυρο του ISS - vid

Μια αρκετά περίεργη φιγούρα φάνηκε να πλησιάζει το παράθυρο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού η οποία έδειχνε απόκοσμη από την εξωτερική κάμερα.  Σύμφωνα,  με το video που ακολουθεί, η

ΙΣΠΑΝΙΑ: Γνωρίστε την κυρία Χουάνα. Η κυρία Χουάνα λυπήθηκε τον Μοχάμεντ που δεν είχε σπίτι και τον έβαλε στο δικό της σπίτι. Τώρα ο Μοχάμεντ έχει κλειδώσει έξω από το σπίτι την κυρία Χουάνα και η κυρία Χουάνα δεν έχει σπίτι

Οι νεοταξίτες θέλουν να εξαλείψουν τον Χριστιανισμό από παντού - Απίστευτα σκηνικά σε Ισπανία και Σουηδία

Υπό διωγμό βρίσκεται ο Χριστιανισμός στην Ευρώπη και όχι μόνο - Ιερείς παύονται γιατί δεν θέλουν να συμμετέχουν σε ομοφυλόφιλους γάμους

“Τραγωδία” για τους Mykonians Βορίδη και Γεωργιάδη: Τους σηκώσαν από τις ξαπλώστρες για να κάνουν δήθεν αντιπολίτευση

Έπαθαν ζημιά οι Mykononians Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, καθώς η φωτιά που κατέκαψε την Ανατολική Αττική τους ανάγκασε να διακόψουν τα μπάνια τους.

ΕΠΙΒΙΩΣΗ - ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ Δείτε πως να ανοίξετε κονσέρβες χωρίς ανοιχτήρι vid

Το βίντεο που θα σας μάθει να ανοίγετε κονσέρβα χωρίς κανένα ανοιχτήρι, το έχουν ήδη δει 45 εκατομμύρια άνθρωποι.Ο τρόπος είναι