Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τηλεοπτικές άδειες: ΣΚΑ(Ε)Ι «βόμβα» MEGAτόνων – Μεγάλο κανάλι μένει εκτός και βάζει λουκέτο!

Image result for Τηλεοπτικές άδειεςΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΕΡΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ

Σε συνθήκες που θυμίζουν το reality παιχνίδι «Big Brother», το οποίο έκανε μεγάλη επιτυχία και στη χώρα μας, άρχισε το πρωί της Τρίτης (30/08/2016) η δημοπράτηση των τεσσάρων
τηλεοπτικών αδειών, πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου, στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.
Σύμφωνα με υπολογισμούς, για κάθε άδεια θα απαιτηθεί περίπου ένα δωδεκάωρο, πράγμα που σημαίνει ότι θα περάσουν τουλάχιστον 48 ώρες έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Από τους οκτώ υποψηφίους, οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤ1, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία), ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις υποψηφιότητες καθοδηγούνται από τους Γενικούς Διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Πάροχο, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον ALPHA).
Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης από τον ALPHA, από τους πρώτους που προσήλθαν, δήλωσε ότι δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή η εγγυητική του κ. Καλογρίτσα. «Είμαι αισιόδοξος, η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη και είναι και ταπεινωτική γιατί οι συνθήκες δεν είναι καλές», πρόσθεσε.

Ακολούθησαν ο Θοδωρής Κυριακού και ο Στρατής Λιαρέλλης από τον ΑΝΤ1. Ο κ. Λιαρέλλης είχε αρκετές τσάντες μαζί του, ενώ φρόντισε να έχει μαζί του και ειδικό στρώμα ύπνου!

Ακολούθησε ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας και στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
Image result for Τηλεοπτικές άδειες
Ακολουθούσε ο εκπρόσωπος του ΣΚΑΪ, Κώστας Κιμπουρόπουλος, επίσης με βαλίτσες. «Πάμε να πληρώσουμε λύτρα για να συνεχίσουν τα κανάλια να λειτουργούν όπως πρέπει σε μία σύγχρονη Δημοκρατία. Αυτά τα λύτρα πάμε να διαπραγματευτούμε σήμερα», ανέφερε.
Ο Ιβάν Σαββίδης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι η διαδικασία δεν είναι κατανοητή, έχει κρυφά σημεία και ότι θα μπορούσε να γίνει μια ανοικτή δημοπρασία. «Η κυβέρνηση ορίζει τους κανόνες και εμείς ακολουθούμε», σημείωσε.
Οκτώ «στα χαρτιά», επτά στην πραγματικότητα
Νέα τροπή πήρε η μάχη της διεκδίκησης των τηλεοπτικών αδειών από χθες (29/08/2016) βράδυ, όταν και η ειδική επιτροπή αποφάσισε να αποκλείσει τον τηλεοπτικό σταθμό «EPSILON Τ.V.», ιδιοκτησίας του Φίλιππου Βρυώνη, από τη διαδικασία λόγω αντικανονικής εγγυητικής επιστολής που προσκόμισε από τράπεζα του Χονγκ Κόνγκ.
Έτσι, αυξήθηκαν σε τρεις οι τηλεοπτικοί σταθμοί που λειτουργούν ήδη και δεν μπορούν να διεκδικήσουν τη συνέχιση της λειτουργίας τους, καθώς είχαν ήδη αποκλειστεί το MEGA αλλά και το ART T.V. του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, ένας ακόμη υποψήφιος – ιδιοκτήτης καναλιού σε λειτουργία είναι ήδη εκτός διαδικασίας, παρόλο που αυτή την ώρα βρίσκεται στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.
Η εν λόγω υποψηφιότητα, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο Newsbomb.gr, δεν έχει καμία τύχη στην όλη διαδικασία, καθώς οι υπόλοιποι επτά «παίκτες» έχουν μεταβεί στη διαδικασία με πολλά εκατομμύρια στις… βαλίτσες τους, σε αντίθεση με τον εν λόγω υποψήφιο, ο οποίος αν και διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια δεν μπορεί ή δεν θέλει (;) να τα δώσει.
Οι μυστικές συναντήσεις και οι υπόγειες συμφωνίες
Υπενθυμίζεται ότι οι οκτώ υποψήφιοι είναι οι εξής:
1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (STAR)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ANT1)
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED (IBAN ΣΑΒΒΙΔΗΣ)
5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ)
Τα επιτελεία των οκτώ εταιρειών έχουν καταστρώσει προσεκτικά τα εναλλακτικά σχέδια στρατηγικής για το πώς θα κινηθούν τις επόμενες 48 ώρες, επανεξετάζοντας τους προϋπολογισμούς τους, αλλά και την πιθανότητα να χρειαστεί να τα υπερβούν, εφόσον εκτιμήσουν ότι βρίσκονται κάποια στιγμή κοντά στην «επικράτηση» και την απόκτηση μιας εκ των αδειών.
Για την τελική έκβαση της διαδικασίας δεν υπάρχουν προγνωστικά, καθώς είναι άγνωστο πόσο ψηλά θα φτάσουν το τελικό τίμημα κάθε προσφοράς οι οκτώ διαγωνιζόμενοι.
Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι περισσότεροι εξ αυτών που βρίσκονται αυτή την ώρα στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης έχουν ξανασυναντηθεί, και μάλιστα πρόσφατα!
Όχι, φυσικά, όλοι μαζί, αλλά κατά ομάδες, δημιουργώντας ανίερες συμμαχίες, καθώς είναι βέβαιο ότι ορισμένοι εξ αυτών θα χάσουν στον διαγωνισμό.
Η μόνη άτυπη συμφωνία και των οκτώ υποψηφίων συνοψίζεται στο εξής: «Θα είμαστε απόλυτα συγκρατημένοι και δεν θα πλειοδοτήσουμε χωρίς όριο».
Όσο φυσικά κάτι τέτοιο μπορεί να προβλεφθεί, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν σε συγκεκριμένους χώρους και δεν θα επιτρέπεται η έξοδός τους παρά μόνο με συνοδεία. Επίσης, δεν θα τους επιτραπεί η χρήση προσωπικών υπολογιστών ή ασύρματων συσκευών. Στην αίθουσα των υποψηφίων βρίσκεται μόνο ο υπολογιστής με το ηλεκτρονικό σύστημα της δημοπρασίας και τα έντυπα για τις προσφορές και τις ενστάσεις.
Η διαδικασία, όμως, όπως έχει οριστεί, μοιάζει με παρτίδα σκληρού πόκερ. Ποιος μπορεί, λοιπόν, να είναι σίγουρος ότι δεν μπλοφάρει ο συμπαίκτης του;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαύρα μαντάτα στις ΗΠΑ: Πρόβα εκκένωσης της Καλιφόρνια – Μετακινούνται εκατ κάτοικοι – Ξύπνησε το Ρήγμα του «Αγ. Ανδρέα» – Κουνιέται και το υπερ-ηφαίστειο Yellowstone

Τρομακτικά σενάρια Αρμαγεδδώνα από τους Αμερικανούς επιστήμονες και προειδοποιήσεις για πιθανό επικείμενο «MEGA-σεισμό» μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σκορπούν τον τρόμο στις ΗΠΑ. Τα

Με λένε Lewis και μεγάλωσα με γκέι γονείς. Έχω λόγους να λέω ΟΧΙ στον «γάμο» των ομοφυλόφιλων

Είμαι ο Lewis από την Αυστραλία, ένα παιδί “γκέι γονιών” και αυτή είναι η εμπειρία μου από τους γκέι γονείς. Η μητέρα μου και ο πατέρας μου δεν ήταν ποτέ παντρεμένοι και ενώ ο πατέρας μου ήταν ομοφυλόφιλος,

«ΦΩΤΙΑ» ΠΗΡΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ! Το «αντίο» Τσίπρα στη Μόσχα και oι αγωγοί Τραμπ στην Ελλάδα

Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας για τις συζητήσεις που έκαναν Τσίπρας -Τραμπ στην Ουάσιγκτον αναφορικά με την ενεργειακή αγορά και ιδαίτερα για τους αγωγούς υγροποιημένου αερίου, ήρθε κατευθείαν δια στόματος Βλαντιμίρ Πούτιν.Ο Ρώσος ηγέτης μιλώντας σε συνέδριο

Ναυάγιο στις αμερικανοτουρκικές επαφές και νέα σφοδρή προσωπική επίθεση Ερντογάν κατά Τραμπ – Πυρηνική απειλή από Αγκυρα…

Ναυάγιο στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις με τον Ρ.Τ.Ερντογάν να επιτίθεται στις ΗΠΑ με νέες εμπρηστικές δηλώσεις ακόμη και για τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή τα εντάλματα

Μια ιστορία αίματος και μίζας Η χρεοκοπημένη Ελλάδα ετοιμάζεται να προσφέρει 2,4 δις ευρώ στην πιο ισχυρή οικονομία του κόσμου

Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ
O Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου πέταξε στον ουρανό με ένα από τα αμερικανικά F-16 της Π.Α., από εκείνα που ο ελληνικός λαός πλήρωσε με θυσίες και αίμα. Στην κυριολεξία,

Εκτελούσε και βασάνιζε ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη – Βρέθηκαν βίντεο

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον τζιχαντιστή-πρωτοπαλίκαρο του ISIS που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη.