Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Mεγάλη άσκηση με πυραύλους Patriot από Γερμανία-Ολλανδία και ΗΠΑ στην Κρήτη εναντίον της Ρωσίας! vid

ffe144b59c409587b4c9211fb31afdfe_XL
Η Γερμανία και η Ολλανδία θα θέσουν σε πλήρη δοκιμασία  τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Κρήτη  την κοινή αεράμυνα τους με  κοινές δοκιμές των πυραυλικών τους συστημάτων Patriot, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ .
Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Περισσότερα από 40 αναχαιτίσεις μαχητικών  αεροσκαφών  θα πραγματοποιηθούν  κατά τη διάρκεια της  άσκησης στο πεδίο βολής του ΝΑΤΟ στην Κρήτη στις αρχές Οκτωβρίου.
Στην άσκηση θα συμμετέχουν  300 Γερμανοί και 100 Ολλανδοί στρατιώτες, καθώς και 10 στρατιώτες των ΗΠΑ και   ένα  αμερικανικό αντιτορπιλικό με αντιπυραυλικό σύστημα Aegis, σύμφωνα με Γερμανούς και Αμερικανούς  αξιωματούχους .
Μάλιστα η κίνηση αυτή των δύο αυτών χωρών θα αποτελέσει  πρότυπο  και για την Πολωνία και  τις χώρες της Βαλτικής κατά τα επόμενα χρόνια, δήλωσε  ανώτατος  Γερμανός αξιωματικός , σύμφωνα με το Reuters.
Αυτό προδικάζει την μεταφορά  αυτών των πυραυλικών συστημάτων  , σε κάποιο διάστημα στις χώρες της Βαλτικής , απέναντι από τα ρωσικά σύνορα στοχοποιώντας άμεσα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.
Ο Γερμανός Ταξίαρχος Michael Gschossmann δήλωσε ότι «οι κοινές επιχειρήσεις θα ενεργοποιήσουν μια νέα προσέγγιση, η οποία  θα μπορούσε να βοηθήσει το ΝΑΤΟ να «καθησυχάσει» τα κράτη της Βαλτικής και την Πολωνία, από τις ρωσικές  χερσαίες και εναέριες στρατιωτικές απειλές» .
«Λετονία, Λιθουανία και  Εσθονία, δηλώνουν  ότι φοβούνται την ρωσική επιθετικότητα και ζητούν την άμεση  «προστασία» από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.  Τα κράτη της Βαλτικής τρέμουν στην κυριολεξία στην μεγάλη  ρωσική στρατιωτική παρουσία στο Καλίνινγκραντ, η οποία  έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τις ηγεσίες των χωρών αυτών», συνέχισε  ο ίδιος.
«Η κοινή πυραυλική δοκιμή του Οκτωβρίου θα επικυρώσει μια νέα κοινή αντίληψη στον τομέα της αντιπυραυλικής άμυνας που αναπτύχθηκε από τις στρατιωτικές ηγεσίες της Γερμανίας και της Ολλανδίας  κατά το παρελθόν έτος, και αποτελεί την πρώτη του είδους της στην Ευρώπη», κατέληξε ο Gschoßmann, διοικητής πτέρυγας μάχης της  πολεμικής αεροπορίας της Γερμανίας.
Μετά τη δοκιμή, τα γερμανικά και τα ολλανδικά συστήματα patriot θα είναι έτοιμα  για μάχη, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους  στο ΝΑΤΟ σε  μελλοντικές επιχειρήσεις, υπονοώντας ότι ενδεχομένως θα αναπτυχθούν στις χώρες τις Βαλτικής  .
Η συμφωνία για την κοινή αντιπυραυλική άμυνα ανάμεσα σε Ολλανδία και Γερμανία  υπεγράφη τον Ιανουάριο και είναι γνωστή ως «Project APOLLO», αποτελώντας  μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που αφορά την συνεργασία των ναυτικών και των χερσαίων δυνάμεων  των δύο χωρών 
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Β.Πούτιν περιμένει στο ακουστικό του για την αποστολή του «τέρατος» : Γιατί δεν ζητάμε την συνδρομή ρωσικής εναέριας βοήθειας;- Δεν υπάρχει ανάλογο αεροσκάφος στη Δύση…ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ

Σε πλήρη ανυπαρξία η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να συντονίσει το κρατικό μηχανισμό αφήνοντας στο «έλεος» των πυρκαγιών όλη την χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες . Τις τελευταίες ώρες  έχουμε

H NASA διέκοψε το σήμα ζωντανής μετάδοσης μόλις εντοπίστηκε παράξενη φιγούρα στο παράθυρο του ISS - vid

Μια αρκετά περίεργη φιγούρα φάνηκε να πλησιάζει το παράθυρο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού η οποία έδειχνε απόκοσμη από την εξωτερική κάμερα.  Σύμφωνα,  με το video που ακολουθεί, η

ΙΣΠΑΝΙΑ: Γνωρίστε την κυρία Χουάνα. Η κυρία Χουάνα λυπήθηκε τον Μοχάμεντ που δεν είχε σπίτι και τον έβαλε στο δικό της σπίτι. Τώρα ο Μοχάμεντ έχει κλειδώσει έξω από το σπίτι την κυρία Χουάνα και η κυρία Χουάνα δεν έχει σπίτι

Την ώρα που οι ΗΠΑ σέρνονται σε εμφύλιο, η Ρωσία ισχυροποιείται (και) στην Αρκτική

Τα δόντια της σε όλα τα σημεία του ορίζοντα δείχνει η ισχυρή και κραταιά Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα στους επίδοξους...αντιπάλους που θα τολμήσουν να τα βάλουν μαζί

Καίνε την Ελλάδα για να γλιτώσουν τα θαλασσοδάνεια. Αυτή είναι η παραγματικότητα.

Η ΠΥΡΙΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Οι Ολιγάρχες, τα βαποράκια τους και οι τσιμεντωμένοι βουλευτές του Σύριζα

“Τραγωδία” για τους Mykonians Βορίδη και Γεωργιάδη: Τους σηκώσαν από τις ξαπλώστρες για να κάνουν δήθεν αντιπολίτευση

Έπαθαν ζημιά οι Mykononians Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, καθώς η φωτιά που κατέκαψε την Ανατολική Αττική τους ανάγκασε να διακόψουν τα μπάνια τους.