Translate

DuoSkin από το MIT: Τεχνολογικό τατουάζ για τον έλεγχο συσκευών! Σε συνηθίζουν σιγά - σιγά στην ιδέα! ΒΙΟΗUΜΑΝ

Το MIT σε συνεργασία με τη Microsoft, δημιούργησε ένα νέο interface αφής, το DuoSkin, που επιτρέπει σε προσωρινά τατουάζ για να αλληλεπιδρούν με smartphones ή υπολογιστές, στην έξοδο της οθόνης με βάση τις αλλαγές της θερμοκρασίας του σώματος.

Το προσωρινό tattoo επιτρέπει ακόμη και τη μετάδοση δεδομένων με την χρήση NFC.
Η Cindy Hsin-Liu Kao, διδακτορική φοιτήτρια στο MIT, αναφέρει ότι τα τατουάζ δεν είναι μόνο στη μόδα, αλλά είναι και ένας αρκετά φθηνός τρόπος «για να αλλάξετε την εμφάνισή σας όποτε θέλετε.» Η ομάδα του DuoSkin ήθελε να επιτύχει το ίδιο προσφέροντας μια προσιτή τεχνολογία με μια ελκυστική τάση.
Τα τατουάζ της DuοSkin είναι διαθέσιμα σε μία από τις τρεις διαφορετικές κατηγορίες:
Ένα input class που μετατρέπει το δέρμα σας σε trackpad.
Ένα output class που μπορεί να αλλάξει χρώμα με βάση τη θερμοκρασία του δέρματος.
και μια συσκευή επικοινωνίας που σας επιτρέπει να πάρετε δεδομένα από το τατουάζ.
Κάθε μορφή χρησιμοποιεί ένα φύλλο χρυσού για να δημιουργήσει ένα ανθεκτικό και αισθητικά ευχάριστο προσωρινό τατουάζ. Από εκεί, οι ερευνητές δημιουργούν ένα κύκλωμα χρησιμοποιώντας ένα λογισμικό γραφικών. Κάθε τατουάζ μπορεί επίσης να περιέχει και ένα τσιπ NFC, ένα θερμοχρωμικό στρώμα, ή φώτα ακόμα και LED.
Η Kao αναφέρει ότι η DuοSkin παρέχει μια πολλές εναλλακτικές λύσεις διασύνδεσης ακόμα και για τα πιο «δυσκίνητα» κομμάτια της τεχνολογίας – όπως ένα SmartWatch.

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com