Translate

Ήρθαν! Βίο-υβριδικά ρομπότ επαναφέρουν τον εφιάλτη

Όταν κάποιος σκέφτεται τα παραδοσιακά ρομπότ, στο μυαλό του έρχεται ένα κατασκεύασμα από μέταλλο και πλαστικό, σχολιάζει ο Business Insider.

 Ωστόσο, σημειώνεται σε ρεπορτάζ, υπάρχει μία νέα, συνεχώς αυξανόμενη επιστημονική τάση, η οποία ξεκινά να δημιουργεί ρομπότ ενισχυμένα από ιστούς ή κύτταρα ζωντανών μυών, συνδυάζοντας την ρομποτική με την μηχανική ιστών.
Αυτές οι συσκευές μπορούν να διεγερθούν με ηλεκτρισμό ή με το φως, προκαλώντας μέσω των κυττάρων τα ρομπότ να λυγίσουν τον σκελετό τους και να κολυμπήσουν ή να μπουσουλήσουν.
Τα λεγόμενα «biobots» μπορούν να κινηθούν στον χώρο και είναι μαλακά σαν ζώα, αναφέρει ο Business Insider.
Χρειάζονται όπως τα ζώα τροφές για ενισχύσουν τους μύες τους και όχι μπαταρίες.
Πρόκειται για βίο-υβριδικά ρομπότ.
Οι ερευνητές κατασκευάζουν τα «biobots» μεγαλώνοντας ζωντανά κύτταρα, συνήθως καρδιακά ή σκελετικά αρουραίων ή κοτόπουλων.
Η κατασκευή που δημιουργείται είναι ένα βίο-υβριδικό ρομπότ με φυσικά και τεχνητά υλικά.
Εκτός όμως από βίο-υβρίδια «μικρής σκάλας» τα οποία κατασκευάζονται τώρα, η έρευνα στην μηχανική ιστών και στην βιοτεχνολογία συνεχίζεται μαζί με τις προσπάθειες ανάπτυξης αγγειακών συστημάτων.
Έτσι, όπως αναφέρεται, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για δημιουργία ρομπότ «μεγάλης σκάλας» τα οποία θα λειτουργούν αυτόνομα με τους μύες.
Και τι θα γίνει άραγε αν ενωθούν κύτταρα ζώου με ανθρώπου σε ένα βιορομπότ;
Θα δημιουργηθούν σύγχρονες χίμαιρες;
Τα πρώτα υβρίδια που αναφέρουν γραπτές ιστορικές πηγές είναι τα Νεφελίμ, τα οποία δημιουργήθηκαν δήθεν για την βελτίωση του ανθρώπινου γένους και τελικά μετατράπηκαν στην μεγαλύτερη λαίλαπα του πλανήτη, καθώς απέκτησαν και την δική του νοημοσύνη.
Θα ζήσουμε ξανά τέτοιες μέρες;

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com