Translate

Νέα εκτόξευση βαλλιστικού(φέρει ενίοτε πυρηνική κεφαλή) πυραύλου από την δρακονιανή Βόρειο Κορέα

Οι υπηρεσίες των ενόπλων δυνάμεων της νότιας Κορέας κατέγραψαν σήμερα  το πρωί την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου της Βόρειας Κορέας προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Rёnhap και ο ρωσικός τύπος.
Ο νοτιοκορεατικός στρατός ανακοίνωσε ότι η τροχιά του βαλλιστικού πυραύλου είχε στίγμα από την περιοχή της επαρχίας Hwanghae-do προς την ιαπωνική θάλασσα και ανήλθε σε απόσταση χιλίων χιλιομέτρων .
Την ίδια στιγμή ο στρατός των ΗΠΑ κατέγραψε δύο εκτοξεύσεις πυραύλων, ο ένας εκ των οποίων εξερράγη στον αέρα αμέσως μετά την εκτόξευση , και ο δεύτερος έπεσε στη θάλασσα της Ιαπωνίας.
 Σύμφωνα με τη Στρατηγική Διοίκηση των ΗΠΑ, μιλάμε για πυραύλους τύπου «Rodong», οι οποίοι διαθέτουν μεγάλο βεληνεκές μάχης .
Την έντονη διαμαρτυρία της κατά των δοκιμών του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ εξέφρασε αμέσως η Ιαπωνία, η οποία έθεσε σε μερική ετοιμότητα τις δυνάμεις της .
Το Τόκιο, ανακοίνωσε ότι ο βορειοκορεατικός πύραυλος έπεσε εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της χώρας 250 χιλιόμετρα δυτικά της χερσονήσου Ακίτα. Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε την άμεση ιαπωνική στρατιωτική «ετοιμότητα για να υποστηριχτούν οι οποιεσδήποτε συνέπειες».
Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο κλιμακώθηκε από τις αρχές του 2016, όταν η Βόρεια Κορέα ξεκίνησε δοκιμές πυρηνικών όπλων και εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων.
Παρά τις κυρώσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Πιονγιάνγκ(καλά τους κάνει άλλωστε το ίδιο στρατόπεδο είναι, χα,αχα,χα,χα,) ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να εκτοξεύει πυραύλους όσο αισθάνεται ότι απειλείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com