Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

Η Ελλάδα απαιτεί από την ΕΕ «Σχέδιο Β» μετά τις τουρκικές απειλές περί ακύρωσης της συμφωνίας για το λαθρομεταναστευτικό


Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καταλήξει σε ένα εναλλακτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης μετά την τουρκική απειλή για ακύρωση της συμφωνίας για την αναχαίτιση της εισροής μεταναστών στην Ευρώπη, τόνισε  ο κ. Μουζάλας στην γερμανική εφημερίδα Bild, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε  το Σαββατοκύριακο ότι η Άγκυρα θα κάνει πίσω στην  συμφωνία με την ΕΕ, αν η ένωση  δεν εγκρίνει αυτό που υποσχέθηκε σχετικά με  την χορήγηση   βίζας στους Τούρκους πολίτες .
Η ΕΕ εξαρτάται άμεσα από την εφαρμογή της συμφωνίας από την  Άγκυρα ,  η εφαρμογή της οποίας  έχει μειώσει δραστικά τον αριθμό των μουσουλμάνων λαθροπροσφύγων και των λαθρομεταναστών που εγκαταλείπουν τουρκικά παράλια για την Ελλάδα.
Η χώρα μας αντιμετωπίζει ήδη μια μεγάλη οικονομική κρίση, και δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα μουσουλμάνων λαθρομεταναστών από την Τουρκία.
«Μας ανησυχεί πολύ»,  δήλωσε ο  υπουργός λαθρομετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας στην γερμανική  Bild. «Χρειαζόμαστε, σε κάθε περίπτωση, ένα Σχέδιο Β»,τόνισε ο ίδιος.
Ο Γερμανός Αντικαγκελάριος καγκελάριος Sigmar Gabriel, δήλωσε τη Δευτέρα ότι  η Ευρώπη δεν εκβιάζεται, δείχνοντας την Τουρκία και τις συνομιλίες για την απελευθέρωση της  βίζας, οι οποίες διακόπηκαν  λόγω του  αποτυχημένου πραξικοπήματος  στις 15 Ιουλίου.
Ο Μουζάλας  απηύθυνε επίσης έκκληση για μια δικαιότερη κατανομή των μουσουλμάνων λαθροπροσφύγων στην Ευρώπη, πολλοί από τους οποίους φθάνουν από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν και επιθυμούν να μεταβούν  στην   Γερμανία και την Σουηδία.
Αλλά ορισμένες χώρες, όπως η Ουγγαρία και η Σλοβακία, έχουν αντιρρήσεις για προτεινόμενο σύστημα ποσοστώσεων της ΕΕ για την μετεγκατάσταση των λαθρομεταναστών σε όλη την ένωση .
«Οι λαθροπρόσφυγες πρέπει να διανέμονται αμέσως σε όλες τις χώρες της ΕΕ  και όχι μόνο σε μεμονωμένα κράτη», είπε ο.Μουζάλας .
Σε ενδεχόμενη αποτυχία ΕΕ-Τουρκίας  η Ελλάδα θα γεμίσει με χιλιάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...