Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συμπλοκές Ρώσων και Αμερικανών πρακτόρων στη Τουρκία και το «ευχαριστώ» του Ρ.Τ.Ερντογάν στον Β.Πούτιν (vid)


ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο Α.ΝΤΟΥΓΚΙΝ - ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «SAFARI» ΤΗΣ CIA
Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Αμερικανοί πράκτορες της CIA φέρεται να ήρθαν αντιμέτωποι με Ρώσους πράκτορες της GRU.
Ήταν οι Ρώσοι πράκτορες που έσωσαν την ζωή του Ρ.Τ.Ερντογάν;
                                                                                               του Βασίλη Καπούλα
Αν και δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε αυτό με 100% βεβαιότητα εντούτοις η Τουρκία ευχαρίστησε την Ρωσία και προσωπικά τον πρόεδρο Β.Πούτιν για την "υποστήριξη" που παρείχε καθόλη τη διάρκεια του πραξικοπήματος.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στην Τουρκία φέρεται να βρισκόταν η ελίτ των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, μέλη του 26ου Σύνταγματος της GRU ενώ παραμονές του πραξικοπήματος βρισκόταν στην Τουρκία και ο εξ απορρήτων του Β.Πούτιν, ο Α.Ντούγκιν. Ταυτόχρονα οι Τούρκοι αποκαλύπτουν όλο το σχέδιο της CIA με λεπτομέρειες.
Η Τουρκία εξέφρασε την ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη της για την υποστήριξη της Ρωσίας καθόλη τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος.
"Ευχαριστούμε τις ρωσικές αρχές και ειδικά τον πρόεδρο Β.Πούτιν. Έχουμε λάβει υποστήριξη χωρίς προυποθέσεις από την Ρωσία σε αντίθεση με άλλες χώρες" είπε ο Υπουργός Εξωτερικών, Μ.Τσαβούσογλου στη Habertürk.
ΟΙ ΗΠΑ, ένας από τους αρχιτέκτονες της απόπειρας πραξικοπήματος, θέλουν να κατασκευάσουν μια νέα στρατιωτική βάση στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας με πιο εξελιγμένο εξοπλισμό και με περισσότερες δυνατότητες από αυτή στο Ιντσιρλίκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η CIA είχε συστήσει ειδική επιχειρησιακή ομάδα με την κωδική ονομασία "Safari" για να φέρει εις πέρας το σχέδιο και τη διαδικασία του πραξικοπήματος.
Ο Στρατηγός John F. Campbell, πρώην Αμερικανός Διοικητής της δύναμης ISAF (International Security Assistance Force), οργάνωσε τις συναντήσεις και τις προετοιμασίες που διήρκησαν πάνω από 8,5 μήνες πριν την εκδήλωση του πραξικοπήματος.
Ο Campbell ήταν ο επικεφαλής της ειδικής επιχειρησιακής ομάδας "Safari" που διοικούσε το πραξικόπημα στη Τουρκία.
O Στρατηγός John F. Campbell δεν ήταν μόνο ένας από τους διοργανωτές του πραξικοπήματος αλλά διαχειρίστηκε πάνω από 2 δισ. δολ τα οποία μετέφερε στους στρατιώτες που μετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία μέσω της τράπεζας UBA (United Bank of Africa) στην Νιγηρία χρησιμοποιώντας συνδέσμους της CIA.
Tα λεφτά μοιράστηκαν σε μια ομάδα 80 ατόμων της CIA και χρησιμοποιήθηκαν για να πείσουν τους πραξικοπηματίες στρατηγούς.
Ο Campbell είχε πραγματοποιήσει δύο κρυφές επισκέψεις στην Τουρκία από τον Μάιο μέχρι την ημέρα του πραξικοπήματος, μία στην βάση του Ιντσιρλίκ και μία στη βάση του Erzurum.
Η CIA χρησιμοποίησε τον Φ.Γκιουλέν και τις προσβάσεις του, την οργάνωση FETO.
Από το 2015 οι γκιουλενιστές αξιωματικοί είχαν εγκαταστήσει το αρχηγείο τους στο Ιντσιρλίκ και κατέγραφαν τους στρατιώτες που είχαν υπό τον έλεγχο τους. Ερευνούσαν τις προσωπικότητες, τις συνήθειες και το οικογενειακό υπόβαθρο των στρατιωτών. Οι στρατιώτες χωρίζονταν σε υποστηρικτές-ουδέτεροι-αντίπαλοι και έπαιρναν τον ανάλογο..."μισθό".
Η μεταφορά χρημάτων ξεκίνησε τον Μάιο του 2015 μέσω ενός "κούριερ".
Ένας σάκος με μεγάλο ποσό βρέθηκε στο δωμάτιο του Στρατηγού Mehmet Dişli.
Υπάρχει όμως και εφεδρικό σχέδιο αν αποτύγχανε το πραξικόπημα: Να μετατραπεί η Τουρκία σε μια νέα Συρία.


                 Η συνάντηση των Τούρκων Στρατηγών πριν το πραξικόπημα
Παραμονή του πραξικοπήματος στην Τουρκία βρίσκονταν ο Ρώσος γεωπολιτικός και εξ απορρήτων του Β.Πούτιν, Α.Ντούγκιν. Ο Α.Ντούγκιν βρισκόταν στην Άγκυρα όπου και έδωσε συνέντευξη τύπου αναφέροντας πολύ σημαντικά πράγματα.
Συγκεκριμένα είπε ότι οι ίδιες δυνάμεις θέλουν την καταστροφή της Ρωσίας και της Τουρκίας ενώ απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας.
Είπε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν κατάλαβε την κατάσταση και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες έχουν πλέον ένα νέο σύστημα σχέσεων και δεν επαναφέρουν απλώς τους παλιούς δεσμούς αλλά κινούνται προς στρατηγική συμμαχία.
Ο Α.Ντούγκιν υπογράμμισε ότι η εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας και της Τουρκίας απειλούνται από τους ίδιους εχθρούς και αυτοί είναι η ηγεμονική πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και ο ριζοσπαστικός ισλαμισμός ως εργαλείο ηγεμονικής πολιτικής.
Αυτό είναι το πιο σημαντικό πλέον να δημιουργήσουμε μια κοινή στρατηγική Ρωσίας-Τουρκίας για να σωθεί η Μέση Ανατολή αλλά όπως είπε «δεν μπορούμε να υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας και της Ρωσίας αν δεν υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας».
Ο πρόεδρος Ερντογάν κατάλαβε την σημασία της προβοκάτσιας με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού είπε ο Α.Ντούγκιν και τόνισε ότι οι ΗΠΑ προωθούν το χάος και δεν μπορούν να διασφαλίσουν την εδαφική ακεραιότητα των συμμάχων της.
Ανέφερε ως παραδείγματα Αφγανιστάν, Ιράκ, Υεμένη, Λιβύη, Συρία, Γεωργία, Ουκρανία πριν καταλήξει ότι τέτοια σενάρια υπάρχουν και για την Τουρκία και πρότεινε την επιστροφή στην συμμαχία που είχε με την ΕΣΣΔ ο Κεμάλ Ατατούρκ.
«Η κατάσταση είναι τώρα τόσο κρίσιμη όσο στην εποχή του Κεμάλ» είπε.
«Οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν ενωμένο Κουρδιστάν το οποίο δεν είναι στα ρωσικά στρατηγικά συμφέροντα» πρόσθεσε.
                                                                                                                                  ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δήλωση βόμβα του αμερικάνου πρεσβευτή: «Συγχαίρω τον Σύριζα γιατί το ξεπούλημα της Χώρας είναι στη σωστή κατεύθυνση»!

Σε καθημερινή εφημερίδα δημοσιεύθηκε το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον παραπολιτικό σχόλιο: “ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ! Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον συνεχάρη τον ΣΥΡΙΖΑ

Μια ιστορία αίματος και μίζας Η χρεοκοπημένη Ελλάδα ετοιμάζεται να προσφέρει 2,4 δις ευρώ στην πιο ισχυρή οικονομία του κόσμου

Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ
O Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου πέταξε στον ουρανό με ένα από τα αμερικανικά F-16 της Π.Α., από εκείνα που ο ελληνικός λαός πλήρωσε με θυσίες και αίμα. Στην κυριολεξία,

Πακιστανική «θύελλα» απόψε το βράδυ με «χορηγία» Αljazeera και αφορμή επιθέσεις Ομογενών από πρώην ΕΣΣΔ

Πορεία διαμαρτυρίας ετοιμάζουν οι Πακιστανοί μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας από «φασίστες» στην περιοχή της δυτικής Αττικής σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων aljazeera.com το οποίο έχει σηκώσει «πολύ ψηλά» την συγκεκριμένη είδηση. Ας δούμε τι αναφέρει το Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΣΙΠΡΑ To Πείραμα βρίσκεται σε εξέλιξη.Eπόμενη φάση το Ελληνικό Βitcoin!

Το Bilderberg club παρακολουθεί με ενδιαφέρον το κάθε επόμενο στάδιο
Η πρόσκληση και η φιλοξενία  του Ελληνα πρωθυπουργού από τον Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι παρά επιβράβευση της άψογης εκτέλεσης του Πειράματος αλλά και τις επιθυμίας της οικογένειας Τραμπ να

Κατάσκοποι θα μπορούν να «βλέπουν» μέσα σε οποιοδήποτε δωμάτιο από τα σήματα Wi-Fi

Μπορείτε να μη δίνετε ιδιαίτερη σημασία στο «δρομολογητή» (router) του σπιτιού και του γραφείου σας, ο οποίος αναλαμβάνει να λάβει και να στείλει ενσύρματα ή ασύρματα δεδομένα μέσω του διαδικτύου, όμως

ΤΟ «ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ» ΠΛΟΙΟ! Μεταφέρει Κούρδους μαχητές από την Συρία στην Νοτιοδυτική Τουρκία

Ένα πλοίο με την ονομασία «Ebu Reşit Santo», έχει αναστατώσει τους Τούρκους γιατί διαπιστώθηκε ότι εκτελεί δρομολόγια από το συριακό λιμάνι της Αττάλειας και μέσω βόρεια της Κύπρου και νότια του