Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συμπλοκές Ρώσων και Αμερικανών πρακτόρων στη Τουρκία και το «ευχαριστώ» του Ρ.Τ.Ερντογάν στον Β.Πούτιν (vid)


ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο Α.ΝΤΟΥΓΚΙΝ - ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «SAFARI» ΤΗΣ CIA
Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Αμερικανοί πράκτορες της CIA φέρεται να ήρθαν αντιμέτωποι με Ρώσους πράκτορες της GRU.
Ήταν οι Ρώσοι πράκτορες που έσωσαν την ζωή του Ρ.Τ.Ερντογάν;
                                                                                               του Βασίλη Καπούλα
Αν και δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε αυτό με 100% βεβαιότητα εντούτοις η Τουρκία ευχαρίστησε την Ρωσία και προσωπικά τον πρόεδρο Β.Πούτιν για την "υποστήριξη" που παρείχε καθόλη τη διάρκεια του πραξικοπήματος.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στην Τουρκία φέρεται να βρισκόταν η ελίτ των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, μέλη του 26ου Σύνταγματος της GRU ενώ παραμονές του πραξικοπήματος βρισκόταν στην Τουρκία και ο εξ απορρήτων του Β.Πούτιν, ο Α.Ντούγκιν. Ταυτόχρονα οι Τούρκοι αποκαλύπτουν όλο το σχέδιο της CIA με λεπτομέρειες.
Η Τουρκία εξέφρασε την ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη της για την υποστήριξη της Ρωσίας καθόλη τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος.
"Ευχαριστούμε τις ρωσικές αρχές και ειδικά τον πρόεδρο Β.Πούτιν. Έχουμε λάβει υποστήριξη χωρίς προυποθέσεις από την Ρωσία σε αντίθεση με άλλες χώρες" είπε ο Υπουργός Εξωτερικών, Μ.Τσαβούσογλου στη Habertürk.
ΟΙ ΗΠΑ, ένας από τους αρχιτέκτονες της απόπειρας πραξικοπήματος, θέλουν να κατασκευάσουν μια νέα στρατιωτική βάση στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας με πιο εξελιγμένο εξοπλισμό και με περισσότερες δυνατότητες από αυτή στο Ιντσιρλίκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η CIA είχε συστήσει ειδική επιχειρησιακή ομάδα με την κωδική ονομασία "Safari" για να φέρει εις πέρας το σχέδιο και τη διαδικασία του πραξικοπήματος.
Ο Στρατηγός John F. Campbell, πρώην Αμερικανός Διοικητής της δύναμης ISAF (International Security Assistance Force), οργάνωσε τις συναντήσεις και τις προετοιμασίες που διήρκησαν πάνω από 8,5 μήνες πριν την εκδήλωση του πραξικοπήματος.
Ο Campbell ήταν ο επικεφαλής της ειδικής επιχειρησιακής ομάδας "Safari" που διοικούσε το πραξικόπημα στη Τουρκία.
O Στρατηγός John F. Campbell δεν ήταν μόνο ένας από τους διοργανωτές του πραξικοπήματος αλλά διαχειρίστηκε πάνω από 2 δισ. δολ τα οποία μετέφερε στους στρατιώτες που μετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία μέσω της τράπεζας UBA (United Bank of Africa) στην Νιγηρία χρησιμοποιώντας συνδέσμους της CIA.
Tα λεφτά μοιράστηκαν σε μια ομάδα 80 ατόμων της CIA και χρησιμοποιήθηκαν για να πείσουν τους πραξικοπηματίες στρατηγούς.
Ο Campbell είχε πραγματοποιήσει δύο κρυφές επισκέψεις στην Τουρκία από τον Μάιο μέχρι την ημέρα του πραξικοπήματος, μία στην βάση του Ιντσιρλίκ και μία στη βάση του Erzurum.
Η CIA χρησιμοποίησε τον Φ.Γκιουλέν και τις προσβάσεις του, την οργάνωση FETO.
Από το 2015 οι γκιουλενιστές αξιωματικοί είχαν εγκαταστήσει το αρχηγείο τους στο Ιντσιρλίκ και κατέγραφαν τους στρατιώτες που είχαν υπό τον έλεγχο τους. Ερευνούσαν τις προσωπικότητες, τις συνήθειες και το οικογενειακό υπόβαθρο των στρατιωτών. Οι στρατιώτες χωρίζονταν σε υποστηρικτές-ουδέτεροι-αντίπαλοι και έπαιρναν τον ανάλογο..."μισθό".
Η μεταφορά χρημάτων ξεκίνησε τον Μάιο του 2015 μέσω ενός "κούριερ".
Ένας σάκος με μεγάλο ποσό βρέθηκε στο δωμάτιο του Στρατηγού Mehmet Dişli.
Υπάρχει όμως και εφεδρικό σχέδιο αν αποτύγχανε το πραξικόπημα: Να μετατραπεί η Τουρκία σε μια νέα Συρία.


                 Η συνάντηση των Τούρκων Στρατηγών πριν το πραξικόπημα
Παραμονή του πραξικοπήματος στην Τουρκία βρίσκονταν ο Ρώσος γεωπολιτικός και εξ απορρήτων του Β.Πούτιν, Α.Ντούγκιν. Ο Α.Ντούγκιν βρισκόταν στην Άγκυρα όπου και έδωσε συνέντευξη τύπου αναφέροντας πολύ σημαντικά πράγματα.
Συγκεκριμένα είπε ότι οι ίδιες δυνάμεις θέλουν την καταστροφή της Ρωσίας και της Τουρκίας ενώ απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας.
Είπε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν κατάλαβε την κατάσταση και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες έχουν πλέον ένα νέο σύστημα σχέσεων και δεν επαναφέρουν απλώς τους παλιούς δεσμούς αλλά κινούνται προς στρατηγική συμμαχία.
Ο Α.Ντούγκιν υπογράμμισε ότι η εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας και της Τουρκίας απειλούνται από τους ίδιους εχθρούς και αυτοί είναι η ηγεμονική πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και ο ριζοσπαστικός ισλαμισμός ως εργαλείο ηγεμονικής πολιτικής.
Αυτό είναι το πιο σημαντικό πλέον να δημιουργήσουμε μια κοινή στρατηγική Ρωσίας-Τουρκίας για να σωθεί η Μέση Ανατολή αλλά όπως είπε «δεν μπορούμε να υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας και της Ρωσίας αν δεν υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας».
Ο πρόεδρος Ερντογάν κατάλαβε την σημασία της προβοκάτσιας με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού είπε ο Α.Ντούγκιν και τόνισε ότι οι ΗΠΑ προωθούν το χάος και δεν μπορούν να διασφαλίσουν την εδαφική ακεραιότητα των συμμάχων της.
Ανέφερε ως παραδείγματα Αφγανιστάν, Ιράκ, Υεμένη, Λιβύη, Συρία, Γεωργία, Ουκρανία πριν καταλήξει ότι τέτοια σενάρια υπάρχουν και για την Τουρκία και πρότεινε την επιστροφή στην συμμαχία που είχε με την ΕΣΣΔ ο Κεμάλ Ατατούρκ.
«Η κατάσταση είναι τώρα τόσο κρίσιμη όσο στην εποχή του Κεμάλ» είπε.
«Οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν ενωμένο Κουρδιστάν το οποίο δεν είναι στα ρωσικά στρατηγικά συμφέροντα» πρόσθεσε.
                                                                                                                                  ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Β.Πούτιν περιμένει στο ακουστικό του για την αποστολή του «τέρατος» : Γιατί δεν ζητάμε την συνδρομή ρωσικής εναέριας βοήθειας;- Δεν υπάρχει ανάλογο αεροσκάφος στη Δύση…ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ

Σε πλήρη ανυπαρξία η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να συντονίσει το κρατικό μηχανισμό αφήνοντας στο «έλεος» των πυρκαγιών όλη την χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες . Τις τελευταίες ώρες  έχουμε

H NASA διέκοψε το σήμα ζωντανής μετάδοσης μόλις εντοπίστηκε παράξενη φιγούρα στο παράθυρο του ISS - vid

Μια αρκετά περίεργη φιγούρα φάνηκε να πλησιάζει το παράθυρο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού η οποία έδειχνε απόκοσμη από την εξωτερική κάμερα.  Σύμφωνα,  με το video που ακολουθεί, η

ΙΣΠΑΝΙΑ: Γνωρίστε την κυρία Χουάνα. Η κυρία Χουάνα λυπήθηκε τον Μοχάμεντ που δεν είχε σπίτι και τον έβαλε στο δικό της σπίτι. Τώρα ο Μοχάμεντ έχει κλειδώσει έξω από το σπίτι την κυρία Χουάνα και η κυρία Χουάνα δεν έχει σπίτι

Την ώρα που οι ΗΠΑ σέρνονται σε εμφύλιο, η Ρωσία ισχυροποιείται (και) στην Αρκτική

Τα δόντια της σε όλα τα σημεία του ορίζοντα δείχνει η ισχυρή και κραταιά Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα στους επίδοξους...αντιπάλους που θα τολμήσουν να τα βάλουν μαζί

Καίνε την Ελλάδα για να γλιτώσουν τα θαλασσοδάνεια. Αυτή είναι η παραγματικότητα.

Η ΠΥΡΙΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Οι Ολιγάρχες, τα βαποράκια τους και οι τσιμεντωμένοι βουλευτές του Σύριζα

“Τραγωδία” για τους Mykonians Βορίδη και Γεωργιάδη: Τους σηκώσαν από τις ξαπλώστρες για να κάνουν δήθεν αντιπολίτευση

Έπαθαν ζημιά οι Mykononians Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, καθώς η φωτιά που κατέκαψε την Ανατολική Αττική τους ανάγκασε να διακόψουν τα μπάνια τους.