Translate

Πολύ περίεργο σύννεφο σε σχήμα Α.Τ.Ι.Α στην Κολομβία! vid

«Πυρηνικό μανιτάρι» σύννεφο στην Κολομβία (ΒΙΝΤΕΟ)Μπορούμε να πούμε ότι μοιάζει με πυρηνικό μανιτάρι έκρηξης ή και με το διαστημόπλοιο στην«Ημέρα Ανεξαρτησίας» με τον Will Smith.

Αυτό το υπερ-σύννεφο κατάπιε τον ουρανό της Cartagena στη Colombia στις 30 Ιουνίου 2016.
Το ισχυρό σύννεφο που σχηματίστηκε ονομάζεται cumulonimbus και παρακάτω αναφέρονται ορισμένες πληροφορίες από το wikipedia.
Οι Σωρειτομελανίες (Cumulonimb i, ενικός αριθμός: cumulonimbus) είναι επίσημη κατηγορία νεφών, σύμφωνα με τον Άτλαντα νεφών που εξέδωσε το 1957 ο W.M.O (World Meteorological Organiza tion, WMO). Αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο νέφος, καθώς συνδέεται με έντονα καιρικά φαινόμενα.
Οι Σωρειτομελανίες είναι νέφη συνήθως ογκώδη και πυκνά των οποίων η βάση ακουμπά σχεδόν στο έδαφος. Έχουν πολύ μεγάλη κατακόρυφη ανάπτυξη που τα κάνει να μοιάζουν περισσότερο με βουνά ή τεράστιους πύργους.
Ο σχηματισμός τους παρατηρείται κυρίως στις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, τότε που οι κορυφές τους μοιάζουν σαν να κοχλάζουν κατά την συνεχή ανύψωσή τους. Στη σκοτεινή βάση τους (εξ ου και μελανίες) υπάρχουν τεμαχισμένα νέφη.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com