Translate

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - Πριν λίγο αυτοκτόνησε ο Κυριάκος Μαμιδάκης της Jetoil λόγω χρεών!! είμαστε όλοι τελειωμένοι - καλή επιβίωση!

JETOILΝεκρό μέσα στο σπίτι του στον Διόνυσο Αττικής εντόπισε πριν από λίγο ο γαμπρός του τον Κυριάκο Μαμιδάκη, 84 ετών με ορατό το ενδεχόμενο η αυτοκτονία -καθώς βρέθηκε όπλο δίπλα του- να οφείλεται σε οικονομικούς λόγους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρέθηκε όπλο δίπλα του ενώ ο ίδιος φέρει ένα και μοναδικό τραύμα.
Mόλις πριν λίγα 24ωρα είχε γίνει γνωστό ότι η εταιρεία «Mamidoil», συμφερόντων της οικογένειας Μαμιδάκη, κατέθεσε στις 9 Ιουνίου αίτηση για την υπαγωγή της στην προπτωχευτική διαδικασία του άρθρου 99 στο Πρωτοδικείο Αθηνών, η συζήτηση της οποίας ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου το 2016.

Μάλιστα, ήδη την 10η Ιουνίου συζητήθηκε αίτημα προσωρινής διαταγής της εταιρείας για την λήψη μέτρων προσωρινής προστασίας της από τους πιστωτές μέχρι και τη συζήτηση της ανωτέρω αίτησης, το οποίο και τελικά έγινε δεκτό από το δικαστήριο.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το συνολικό χρέος της εταιρείας ανέρχεται περίπου στα 340 εκατ. ευρώ.
Από το 2014, σύμφωνα με τον ισολογισμό της Mamidoil υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ομολογιακό δάνειο 107 εκατ. ευρώ για το οποίο η εταιρεία δεν είχε προχωρήσει σε ρύθμιση ή συμφωνία αναχρηματοδότησης. Όπως λένε παράγοντες της αγοράς, μετά από άγονες διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, η εταιρεία ξεκίνησε τις διαδικασίες για να προστατευθεί από τους πιστωτές, ενώ έληξαν και πολλές εγγυητικές επιστολές.
Τα προβλήματα της εταιρίας τον τελευταίο καιρό ήταν γνωστά στην αγορά των πετρελαιοειδών και το τελευταίο διάστημα είχε ξεκινήσει μια σειρά από νομικές διαδικασίες προκειμένου να προστατευτεί από τους πιστωτές της.
Στην αγορά η εταιρεία καυσίμων, έφτασε να αποτελεί την τρίτη δύναμη της αγοράς, με μερίδιο 8,5%, με δίκτυο 600 πρατηρίων, με πέντε θυγατρικές στα Βαλκάνια. Ταυτοχρόνως η οικογένεια δραστηριοποιήθηκε στη ναυτιλία, την εμπορία αυτοκινήτων, τα ξενοδοχεία, τους πολυχώρους, την παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου και κρασιού.
Ποιος ήταν ο Κυριάκος Μαμιδάκης

Γεννήθηκε στο χωριό Ανώσκελη της επαρχίας Κισσάμου του νομού Χανίων Κρήτης το 1932, από τους Αλέξανδρο και Ειρήνη Μαμιδάκη.
Τελείωσε την Εμπορική Σχολή το 1951 και παρακολούθησε δι’ αλληλογραφίας και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του Κολλεγιακού School of Career του LSE. Ξεκίνησε να εργάζεται το 1952 δίπλα στον θείο του Γ. Ι. Μαμιδάκη στην Εμπορία Πετρελαιοειδών.
Το Νοέμβριο του 1968 μαζί με τα αδέρφια του Γιώργο και Νίκο προχώρησαν σε δικές τους δραστηριότητες ιδρύοντας τη JETOIL

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com