Translate

Ένας ανθρώπινος εγκέφαλος, πολλά drones, χιλιάδες νεκροί

 Ένας ανθρώπινος εγκέφαλος, πολλά drones, χιλιάδες νεκροίΤα drones αναπτύσσονται συνεχώς, προκειμένου να φτάσουν στο επιθυμητό για την Νέα Τάξη σημείο, όταν και θα αναλάβουν δράση κατά των πολιτών, οι οποίοι θα αντιδρούν στο νέο παγκόσμιο καθεστώς σοβιετικής δικτατορίας, που επιδιώκεται να εγκαθιδρυθεί.
Ερευνητής του Arizona State University -και μάλιστα Έλληνας- έχει βρει τρόπο ελέγχου πολλαπλών μη επανδρωμένων οχημάτων (drones) μέσω του εγκεφάλου.
Ο λόγος για τον Παναγιώτη Αρτεμιάδη, διευθυντή του Human – Oriented Robotics and Control Lab και βοηθό καθηγητή στο School for Engineering of Matter, Transport and Energy (Ira A. Fulton Schools of Engineering).
Ο χειριστής φορά ένα ειδικό «σκουφί», με 128 ηλεκτρόδια συνδεδεμένα με έναν υπολογιστή. Η συσκευή αυτή καταγράφει την εγκεφαλική δραστηριότητα: Εάν ο χειριστής κινήσει ένα χέρι ή σκεφτεί κάτι, ενεργοποιούνται οι ανάλογες περιοχές.
 «Σκοπός μας είναι να αποκωδικοποιήσουμε αυτή τη δραστηριότητα για να ελέγξουμε μεταβλητές για τα ρομπότ», αναφέρει και προσθέτει:
«Εάν ο χρήστης σκέφτεται να μειώσει τη συνοχή μεταξύ των drones (να δώσει εντολή διασποράς τους), ξέρουμε ποιο τμήμα του εγκεφάλου ελέγχει αυτή την σκέψη».
Ένα ασύρματο σύστημα στέλνει τη σκέψη στα ρομπότ, τονίζει:
«Έχουμε ένα σύστημα motion- capture το οποίο ξέρει πού είναι τα οχήματα, και εμείς αλλάζουμε την απόστασή τους».
Όπως τονίζεται, τα εγκεφαλικά interfaces είναι σε θέση να ελέγξουν μέχρι και τέσσερα μικρά ρομπότ, κάποια από τα οποία μπορούν να πετούν.
Τα joysticks δεν επαρκούν, καθώς επιτρέπουν τον έλεγχο μόνο ενός σκάφους κάθε φορά, έτσι οι «πιλότοι» θα μπορούν να ελέγχουν περισσότερα drones που θα σκοτώνουν.
Άλλωστε ο Έλληνας εοιστήμονας συνεργάζεται με πιλότους της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας σε πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την περιβόητη DARPA του αμερικανικού Πενταγώνου.
Έτσι προχωρά η διασύνδεση μεταξύ του ανθρώπινου εγκεφάλου και των ρομπότ.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com