Translate

Μας απείλησε ο Τούρκος πρέσβης! ... αρχίσανε τις μαγκιές!

Πριν από λίγο ο Τούρκος πρέσβης  απείλησε με επιδείνωση των διμερών σχέσεων Τουρκίας – Ελλάδας.
Συγκεκριμένα ο Κερίμ Ουράς προειδοποίησε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα
πληγούν αν η Ελλάδα δεν εκδώσει στην Τουρκία τους οκτώ στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο.
Σε μία τουλάχιστον ασυνήθιστη κίνηση για τα δεδομένα της διπλωματίας, ο Τούρκος πρεσβευτής έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, στην οποία τόνισε ότι το ενδεχόμενο να μην εκδοθούν οι 8 καταζητούμενοι για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος «δεν θα βοηθούσε τις διμερείς σχέσεις» Ελλάδας και Τουρκίας.
«Ηταν λάθος το γεγονός ότι τους δόθηκε άδεια να προσγειωθούν», είπε ο Κερίμ Ουράς ενώ προειδοποίησε ότι η μη έκδοση των 8 Τούρκων θα ζημιώσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Οταν ρωτήθηκε πώς θα μπορούσε να αντιδράσει η Ελλάδα στο αίτημα του τουρκικού ελικοπτέρου για προσγείωση και αν αυτό θα έπρεπε να καταρριφθεί, ο πρέσβης διευκρίνισε ότι δεν εννοούσε κάτι τέτοιο με την τοποθέτησή του.
«Δεν έπρεπε να δοθεί η άδεια προσγείωσης γιατί ήταν εμφανές ότι το ελικόπτερο δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα φωτιάς όπως είχε αναφέρει εκπέμποντας σήμα κινδύνου, ενώ ήταν γνωστό ότι υπήρχε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και πιθανότατα αυτοί που διέφευγαν συμμετείχαν σε αυτή», τόνισε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα.
Οσο για το τι θα σημαίνει αν οι οχτώ δεν εκδοθούν στην Τουρκία, έστειλε σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση.
«Κάτι τέτοιο δεν θα βοηθήσει και θα ζημιώσει τις διμερείς σχέσεις», είπε ο πρέσβης, εκφράζοντας ανησυχία για τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε μία τέτοια εξέλιξη στην τουρκική κοινή γνώμη. «Πρέπει να τελειώσει πολύ γρήγορα αυτή η υπόθεση», συμπλήρωσε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, και δήλωσε ότι η δίκη των στρατιωτικών στην Τουρκία θα είναι δίκαιη και διαφανής.
Ακόμη, ο Κερίμ Ουράς δέχθηκε ερωτήσεις και για την πιθανότητα επαναφοράς της θανατικής ποινής στην Τουρκία, για τους πραξικοπηματίες, κάτι που άφησε ανοιχτό ο Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στο CNN χθες.
Ο πρέσβης εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει τελικά, αλλά ακόμη κι αν γίνει, δεν θα έχει αναδρομική ισχύ.
«Αλλωστε, ακόμη και ο Οτσαλάν που συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο, εκτίει ισόβια ποινή», συμπλήρωσε.
Παρεμφερείς δηλώσεις είχε κάνει και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας και ο Ερντογάν πριν λίγες ημέρες ουσιαστικά προαναγγέλοντας την σκλήρυνση της στάσης τους απέναντι σε Ελλάδα-ΗΠΑ.
Αλλά και χτες το βράδυ προβλέψαμε ότι η Τουρκία θα κινηθεί προς ελληνοτουρκικό επεισόδιο.
Οι οκτώ Τούρκοι που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα είναι οι :
Ταγματάρχης Γκεντζάι Μπουργιούκ, γεννημένος το 1977, ταγματάρχης Αχμέτ Γκιουζέλ, 1977, Λοχαγός Αμντουλάχ Γετίκ γεννημένος το 1980, λοχαγός Φεριντούν Τσομπάν γεννημένος το 1980, λοχαγός Σουλειμάν Οζκαινακτσί γεννημένος το 1982, Λοχαγός Ουγιούρ Ουτσάν γεννημένος το 1981,επιλοχίας Μπιλάλ Κιουρουγκιούλ γεννημένος το 1976 και επιλοχίας Μεσούτ Φιράτ γεννηθείς το 1979.

πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com