Translate

SPY MUSEUM - Το διεθνές μουσείο των κατασκόπων!

Όλοι οι πράκτορες μαζεμένοι, βρίσκονται στο διεθνές μουσείο των κατασκόπων στην Ουάσιγκτον, μαζί με τα απαραίτητα σύνεργα για τις μυστικές αποστολές τους, ενώ γίνονται και μαθήματα κατασκοπείας!
Εκεί βρίσκονται πιστόλια κραγιόν, μηχανές κρυπτογράφησης, πομποί, δέκτες, μικροσκοπικές κάμερες, κοριοί για παράνομες ακροάσεις, ακόμα και αυτοκίνητων των μυστικών πρακτόρων!
Παράλληλα, οι αρμόδιοι του μουσείου αφιερώνουν χρόνο και χώρο για την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με τις τεχνικές των κατασκόπων, καθώς θεωρούν ότι η κατασκοπεία είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα επαγγέλματα προκείμενου μία χώρα να ανατρέψει έναν ηγέτη, να κερδίσει έναν πόλεμο, ή να μάθει τα μυστικά των πλούσιων και διάσημων.
Σε μια προσπάθεια να ρίξει φως στον κρυφό, αλλά καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι πράκτορες σε όλη την ιστορία, το μουσείο προσπαθεί να απεικονίσει την τέχνη της κατασκοπείας σε μια εκπαιδευτική και μη προκατειλημμένη μορφή. Αυτό γίνεται την ίδια στιγμή που δείχνει έναν τρόπο ζωής των ανδρών και των γυναικών που εμπλέκονται, γεμάτο ψέματα και μυστικά.
Το μουσείο άνοιξε το 2002, και η συλλογή του είναι η μεγαλύτερη που εμφανίζεται ποτέ σε δημόσιο χώρο. Αρκετά είδη έχουν αποκαλυφθεί στο ευρύ κοινό για πρώτη φορά, ενώ υπάρχει ένα διαδραστικό πρόγραμμα που φέρνει το κοινό στο ρόλο του μυστικού πράκτορα μέσα από μια ωριαία περιπέτεια κατασκοπείας.
spy1
spy2
spy3
spy6
spy8
spy5
spy4
spy7(με πληροφορίες και εικόνες από Atlas Obscura / Πρώτη εικόνα Powhusku)                                                                                                                                                                                              ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com