Translate

ΝΙΚΟΣ ''fatboy'' ΦΙΛΗΣ: Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ .... ΚΑΙ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ''fatboy'' ΦΙΛΗ: Θρησκευτικά δεν διδάσκονται σήμερα στα σχολεία. Είναι το μόνο μάθημα που διδάσκεται από τη Γ Δημοτικού μέχρι τη Γ Λυκείου. Η ώρα του παιδιού είναι η ώρα διδασκαλίας των Θρησκευτικών. Αυτή είναι η πραγματικότητα.Τα Θρησκευτικά για τον <<σύντροφο>>Νίκο Φίλη είναι "Η ώρα του παιδιού". Ετσι τα αποκάλεσε σήμερα στην ενημερωτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην Καλλιθέα. Δηλαδή της πλάκας, για να περνάμε την ώρα μας. 

Είπε επίσης, ότι το μάθημα των Θρησκευτικών είναι και χάσιμο χρόνου για τους μαθητές αφού χάνουν από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο άδικα 9 χρόνια από την ζωή τους.

Ομως σύμφωνα με τον Φίλη, το μάθημα της Θρησκειολογίας, (όπως πιθανόν θα αποκαλείται πλέον) θα είναι εποικοδομητικό και ενδιαφέρον για τον μαθητή, αφού δεν θα διδάσκεται πλέον η αλήθεια του Χριστού, αλλά η Ορθοδοξία ως μια ακόμη θρησκεία μέσα στις πολλές που θα συμπεριληφθούν στο συγκεκριμένο μάθημα.

Οπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές από την Αθέατη γνώση, δεν θα ομολογεί τον Χριστό, αλλά και τον Αλλάχ, τον Βούδα, Ζωροάστρη τον Ιουδαϊσμό, τον Μανδαϊσμό κτλ.

Σαν να μην έφταναν όμως όλες αυτές οι δηλώσεις, άφησε για το τέλος αυτό που πονάει πιό πολύ από οτιδήποτε τα λαμόγια! το "ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΙΓΜΑ"

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ: Η εθνικιστική  προσέγγιση της θρησκείας  είναι αίρεση. Δεν υπάρχει ελληνορθοδοξία, υπάρχει ορθοδοξία. Υπάρχει ελληνικό Κράτος, ελληνικό έθνος, υπάρχει και η ορθοδοξία.

Είσαι <<αιρετικός>> σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας αν δηλώνεις Ελληνας και ορθόδοξος μαζί.

Τρέμουν όλα τα λαμόγια στο άκουσμα αυτής της λέξης και προσπαθούν να την εξαφανίσουν για να μην υπάρχει, να μην ακούγεται πουθενά και από κανέναν! Μόνο έτσι θα ησυχάσουν από τον φόβο που τους προκαλεί το άκουσμα της.

Για το τέλος, σας άφησα ενα απόσπασμα από το βιβλίο του Δημοσθένη Λιακόπουλου, "ΤΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΙΓΜΑ"ο οποίος έχει γράψει πρίν χρόνια ολόκληρο τόμο για αυτό το θέμα.

Θα νομίσουν ότι έφτασε η ώρα της τελικής τους επικράτησης και θα βγούν οι άνομοι στην επιφάνεια της Γής, γιατό ο Θεός θα επιτρέψει για να έρθουν κοντά μας και να πάθουν ότι τους αξίζει. <<Και όταν θα έχουν ησυχάσει και όταν νομίσουν ότι ότι θα τους έχουμε ξεχάσει >>, τότε ο Πολέμαρχος του Θεού θα αναμίξει τα συστατικά του <<εκρηκτικού μίγματος>> και θα εφαρμοστεί η ρήση του γέροντος Σάββα Αχιλλέως που λέει:

Πίστη Πατρίδα και τα δυο 
των Έλληνα δοξάζουν 
τον κόσμο μας αλλάζουν
και τον κάνουν δεύτερο ουρανό.

Π. Σάββας Αχιλέως

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com