Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί δεν πρέπει να μοιράζεστε συνδέσεις στο Facebook

Είναι το Inbox σας στο Facebook ασφαλές; Μπορεί να φαίνεται ότι είναι περισσότερο ασφαλές από το news feed σας (τοίχο σας) αλλά όπως συμβαίνει πάντα στο διαδίκτυο τίποτα δεν είναι ασφαλές, απομονωμένο και τίποτα δεν προσφέρει ιδιωτικότητα.
Ο ερευνητής ασφαλείας Inti De Ceukelaire περιέγραψε αυτή την εβδομάδα λεπτομερώς στο Medium blog πώς ήταν σε θέση να
δει ιδιωτικές συνδέσεις μοιραστεί μεταξύ των χρηστών του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου χρησιμοποιώντας το εργαλείο ανίχνευσης του Facebook. Το πρόγραμμα ανίχνευσης χρησιμοποιείται για την απόκτηση λεπτομερειών από μια διεύθυνση URL για να τα εμφανίσει τον τρόπο που βλέπετε τις συνδέσεις στο Facebook: με τίτλο, περιγραφή, και μια μικρογραφία της εικόνας.
Με τις δοκιμές του ο De Ceukelaire, κατάφερε να ανακαλύψει έναν αριθμό αντικειμένων που εκχωρεί το Facebook σε μια σύνδεση κάθε φορά που μοιράζεται από κάποιον χρήστη, και έτσι κατάλαβε την ακριβή διεύθυνση URL που αντιπροσωπεύει. Αυτά τα URLs μπορούν να συμπεριλαμβάνουν τα πάντα. Από βίντεο, ειδήσεις, φωτογραφίες, ιδιωτικά Έγγραφα από την Google, και πολλά πολλά άλλα.
Όταν ο ερευνητής ήρθε σε επαφή με το Facebook για το θέμα, η εταιρεία απάντησε ότι αυτό είναι φυσιολογικό καθώς έτσι λειτουργεί το πρόγραμμα ανίχνευσης, και ότι για αυτή ακριβώς την διαδικασία προορίζεται.
Ο De Ceukelaire είναι προγραμματιστής και ήταν σε θέση να εκμεταλλευτεί το εργαλείο, χωρίς το Faceboοk να είναι σε θέση να τον εντοπίσει και να τον σταματήσει.
Το γεγονός μας δίνει άλλη μια ενδιαφέρουσα άποψη για το πως ακριβώς αντιμετωπίζει τις διευθύνσεις URL που μοιράζεστε το Faceboοk. Από τη μία πλευρά, το κοινωνικό δίκτυο με την ίδια λειτουργία συχνά σταματά ανεπιθύμητες και κακόβουλες διευθύνσεις που κυκλοφορούν στο news feed.
Γνωρίζοντας όμως όλα τα παραπάνω, ποιος μπορεί να εμπιστευτεί το κοινωνικό δίκτυο και να μοιραστεί με τους φίλους του ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα; Περιττό να αναφέρουμε ότι κάθε σύνδεση που «πέφτει» στο κοινωνικό δίκτυο, σκανάρεται και αναλύεται, άσχετα αν δημοσιεύετε στον «τοίχο» σας ή σε μια ιδιοτική συνομιλία του Messenger.
Εάν δεν θέλετε οι συνδέσεις με τις προσωπικές σας φωτογραφίες ή οτιδήποτε άλλα δεδομένα μοιράζεστε στο Faceboοk, να ελεγχθούν από περίεργους προγραμματιστές, η δημοσίευση του De Ceukelaire ήρθε για να σας χτυπήσει το καμπανάκι.
iguru

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΠΗΔΙ@Τ@Ν ΣΤΟ ΧΙΛΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ;;;- ΒΡΕ TI MAΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΓΥΡΑ ΣΤΟ… (ΦΩΤΟ)

Τι μαθαίνει κανείς όταν κάνει μια γύρα στο facebook από τα σχόλια και μόνο για την Έφη Αχτσιόγλου, την σκληρή σύμβουλο του Κατρούγκαλου που έγινε ως διά μαγείας υπουργός με ρεκόρ ευνοιοκρατίας…

Τι συνέβη πραγματικά στο Πολυτεχνείο; Ποιοί το οργάνωσαν και γιατί; Colpo Grosso

Ο βρώμικος ρόλος των Εβραιοσιωνιστών, το «υποχείριο» Ιωαννίδης και ο άτολμος Παπαδόπουλος!

Σαν εισαγωγή
Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Οκτώβριο του 1973 έχουν τόσο

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Η GOOGLE maps/space/mars

ANOIΞΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΙ ΖΟΥΜΑΡΕΤΕ ...ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ...

ΤΟ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΓΧΝΙΔΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ - ΗΠΑ-Γαλλία προειδοποιούν την Τουρκία: «Την επόμενη φορά θα σε βυθίσουμε»

Η Τουρκία έχει προειδοποιηθεί από τρίτους- ΗΠΑ-Γαλλία- ότι πρέπει να αποφύγει τις όποιες ακραίες ενέργειες ενόψει της έναρξης των γεωτρήσεων στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ. Οι προειδοποιήσεις

ΑΠΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Η ''ΙΕΡΑ'' ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΗΡ ΚΛΕΟΜΕΝΗ: Ο «κληρικός» που ξορκίζει τα «διαβολικά» ΑΤΜ και σχίζει τα 50ευρα

Την θέση της από τον ιδιόρυθμο ρασοφόρο που αυτοαποκαλείται πατήρ – Κλεομένης, διαχωρίζει η Ιερά Σύνοδος, λέγοντας ότι δεν ανήκει στην τάξη των κληρικών.

Μοσούλη: Μαζικές αυτοκτονίες ΙΣΛΑΜΟΠΊΘΗΚΩΝ του ISIS και των οικογενειών τους για να μην παραδοθούν

Διοικητές και μαχητές ισλαμοπίθηκοι του ISIS έχουν αυτοκτονήσει πυροδοτόντας, τις εκρηκτικές τους ζώνες στην περιοχή της παλιάς Μοσούλης, προκειμένου να αποτρέψουν τον Ιρακινό Στρατό