Translate

Σεργκέϊ Λαβρώφ: «Η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοήσει τις βρετανικές προκλήσεις στο Euro»


Η διαμάχη ΕΕ-Ρωσίας μεγαλώνει και εμπλέκει και το Euro με την υπόθεση να αποκτά και τυπικά πολιτική διάσταση με τη  Ρωσία να τονίζει πως δεν μπορεί να αγνοήσει τις προκλήσεις των Βρετανών φιλάθλων στο Euro που καταπατούν και ατιμάζουν τη ρωσική σημαία.
«Δεν μπορούμε να αγνοούμε τις προκλήσεις των οπαδών άλλων χωρών όταν υπάρχουν προσβολές εναντίον της ρωσικής κυβέρνησης ή των Ρώσων αθλητών» είπε ο Σ.Λαβρώφ.
Το Ρωσικό ΥΠΕΞ τόνισε ότι περαιτέρω πυροδότηση των αντιρωσικών αισθημάτων θα επιδεινώσει τις σχέσεις Ρωσίας-Γαλλίας.
«Στις 15 Ιουνίου ο Γάλλος πρέσβης στη Μόσχα, Jean Maurice Ripert, κλήθηκε στο Ρωσικό ΥΠΕΞ. Ενημερώθηκε για το διάβημά μας σχετικά με τη χτεσινή κράτηση μιας ομάδας Ρώσων φιλάθλων που κατευθύνονταν από τη Μασσαλία προς τη Λιλ για τον επόμενο αγώνα του Euro 2016 στο οποίο συμμετέχει η ρωσική ομάδα».
Η Γαλλική Αστυνομία μπλόκαρε Ρώσους οπαδούς οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο τους με κατεύθυνση τη  πόλη Λιλ χωρίς να έχουν σταλεί προειδοποιήσεις στους Ρώσους διπλωμάτες.
«Η Μόσχα θεωρεί αυτή τη συμπεριφορά απαράδεκτη και είναι απαράδεκτο αυτό το περιστατικό. Ζήτησαν να ελέγξουν τα έγγραφα και τα προσωπικά πράγματα» είπε ο Σ.Λαβρώφ.
«Η Γαλλία πρέπει να απέχει από τέτοια περιστατικά καθώς αψηφεί τις υποχρεώσεις της Σύμβασης 1 της Βιέννης , έχω ήδη στείλει σχετική λεκτική προειδοποίηση στον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών να απέχει από τέτοιες παραβιάσεις» πρόσθεσε ο Σ.Λαβρώφ.
«Οι Γαλλικές αρχές έπρεπε να μας ειδοποιήσουν, στη Ρωσική πρεσβεία ή στο Προξενείο με κάποιο τρόπο αλλά αντί αυτού η Μόσχα έμαθε για το περιστατικό από ανακοινώσεις των Ρώσων φιλάθλων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».An England fan (C) is detained by police personnel following clashes between England fans and police in the city of Marseille, southern France, on June 11, 2016, ahead of the Euro 2016 football match between England and Russia
Μία ομάδα Ρώσων φιλάθλων που πήγαινε να παρακολουθήσει αγώνα του Euro 2016 παραπονέθηκε για την βιαιότητα της γαλλικής αστυνομίας καθώς σταμάτησε το λεωφορείο.
«Γάλλοι κομάντος περίπου 100 σταμάτησαν το λεωφορείο μας, ήταν εξοπλισμένοι με αυτόματα όπλα, μας κατέβασαν και διέταξαν τον οδηγό να  σταματήσει. Τότε μας είπαν να βγούμε έξω για να μας ψάξουν για ναρκωτικά ή φωτοβολίδες και τότε μας είπαν πως γινόταν έλεγχος κατόπιν εντολής από τον Εισαγγελέα» είπε ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας αθλητισμού Alexander Shprygin.
«Είπαμε ότι δεν βγαίνουμε και ζητήσαμε μεταφραστή για να διασαφηνίσει την κατάσταση. Καθόμασταν μέσα στο λεωφορείο για πολύ ώρα. Ήταν εξοργιστικό. Γιατί δεν έδρασαν έτσι και στη Μασσαλία»; είπε ο  Alexander.
«Περιμένουμε τον Γενικό Πρόξενο. Έχουν ζητήσει να φύγουν 20 φίλαθλοι από τη Γαλλία. Μας κρατούν χωρίς νερό και δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ούτε τουαλέτα» πρόσθεσε.
«Μας απειλούν με αποβολή, αλλά αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια βρίσκονται στη Μασσαλία».
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com