Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

EKTΑKTO! Ρωσικό ΥΠΑΜ: Το αντιτορπιλικό «USS Porter» με το που εισήλθε στην Μαύρη Θάλασσα στοχοποιήθηκε από ρωσικούς πυραύλους Bastion ... vid


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων «USS Porter» με το που  εισήλθε στην Μαύρη θάλασσα,   αποτέλεσε αμέσως στόχο των  παράκτιων  συστοιχιών  πυραύλων Bal-Ε  και Bastion στην Κριμαία, ενώ τα ρωσικά ραντάρ «χτενίζουν κάθε κίνηση του», αναφέρει ο ρωσικός τύπος.
Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα του έκτου στόλου των ΗΠΑ ανέφερε ότι το αντιτορπιλικό που διαθέτει σύστημα AEGIS εισήλθε στην Μαύρη Θάλασσα, για μία ναυτική άσκηση με παρόχθιες χώρες της περιοχής συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας , Το  αμερικανικό αντιτορπιλικό θα επισκεφτεί την Οδησσό και λιμάνι της Γεωργίας και θα λάβει  μέρος στην άσκηση  «Atlantic Resolve».
Αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου άμυνας όμως δήλωσε ότι  το παράκτια πυραυλικά συστήματα «Bal-Ε  και K-300P Bastion-P» ενεργοποιήθηκαν και μέσω των ραντάρ τους έχουν «κλειδώσει» το αμερικανικό αντιτορπιλικό σε κάθε περίπτωση.
Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε όλα τα νατοϊκά και αμερικανικά πολεμικά πλοία πριν εισέρθουν στην περιοχή της Μαύρης  θάλασσας, έχουν « χάρτες στους οποίους έχουν επισημανθεί οι ρωσικές συστοιχίες και τα ραντάρ» έτσι και το ΝΑΤΟ έχει  στοχοποιημένα και τα ρωσικά συστήματα σε μία αμοιβαία κίνηση.    
Ο Ρώσος υψηλά ιστάμενος  τόνισε επίσης και  την παρουσία μαχητικών ρωσικών αεροσκαφών αλλά και μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων του στόλου της Μαύρης θάλασσας  «απέναντι και πάνω » από τα νατοϊκά πλοία, παρακολουθώντας κάθε κίνηση τους .    
Επισημαίνεται ότι το σύστημα παράκτιας άμυνας «Bal-Ε» μπορεί να «απελευθερώσει» 32 πυραύλους σε διάστημα τριών δευτερολέπτων.
Το συγκρότημα είναι ικανό να αναπτύξει ταχύτητα 60 km / h σε αμαξωτό δρόμο και διαθέτει ακτίνα δράσης, χωρίς ανεφοδιασμό  850 χιλιόμετρα . Οι θέσεις τοποθέτησης του επιλέγονται  σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την ακτογραμμή, και μια τυπική ανάπτυξη απαιτεί  μόνο 10 λεπτά.
Επίσης  μία συστοιχία  πυραύλων «Bastion» αποτελείται από  ένα συγκρότημα με 12 εκτοξευτές και οχημάτων MZKT-7930. Τα αντιπλοϊκά  βλήματα Cruise  «Onyx»  διαθέτουν  κεφαλή 290 κιλών. Δύο ή τρεις πύραυλοι  αυτού του τύπου  είναι αρκετοί για να «βυθιστεί» μια  φρεγάτα,  ενώ πέντε  πύραυλοι μπορούν να βυθίσουν αεροπλανοφόρο.
Το πυραυλικό σύστημα «Bastion» (PBRK) τοποθετείται  στα βάθη της ακτής, για να μπορεί να ελέγχει όλη την ακτή . Ενεργοποιείται σε  πέντε λεπτά και είναι έτοιμο για βολή  αμέσως. Μόλις αναπτυχθεί,  μπορεί να παραμείνει σε πλήρη εγρήγορση για 3-5 ημέρες, ανάλογα με τα διαθέσιμα αποθέματα καυσίμων .
Το αντιτορπιλικό «USS Porter» κατέπλευσε στην  Μαύρη Θάλασσα αποτελώντας μέρος της προετοιμασίας για την διεξαγωγή της νατοϊκής ασκήσεως, τόνισε ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Viktor  Murakhovsky μιλώντας στο ραδιόφωνο Zvezda. Ο ίδιος είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της  ρωσικής  στρατιωτικο-βιομηχανικής επιτροπής ρου Κρεμλίνου.
«Η μόνιμη παρουσία αμερικανικών αντιτορπιλικών  στο ευρωπαϊκό θέατρο  είναι ήδη μια πρόκληση», είπε ο Murakhovsky κατά τη διάρκεια της εκπομπής, σημειώνοντας ότι υπάρχουν τέσσερα άλλα τέτοια σκάφη τα οποία μόνιμα έχουν αναπτυχθεί σε ναυτική βάση στην Ισπανία.
Ο αναλυτής πιστεύει ότι τέτοιες ενέργειες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του «USS Porter» , θα πρέπει να θεωρούνται ως μέρος της προετοιμασίας για την καταπολέμηση  των  ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.   
                   
Το πολεμικό πλοίο είναι κλάσεως Burke και έχει έδρα την  ισπανική ναυτική βάση Rota ενώ  αποτελεί μέρος του αμερικανικού 6ου Στόλου, που εδρεύει στη Νάπολη της Ιταλίας.

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Β.Πούτιν περιμένει στο ακουστικό του για την αποστολή του «τέρατος» : Γιατί δεν ζητάμε την συνδρομή ρωσικής εναέριας βοήθειας;- Δεν υπάρχει ανάλογο αεροσκάφος στη Δύση…ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ

Σε πλήρη ανυπαρξία η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να συντονίσει το κρατικό μηχανισμό αφήνοντας στο «έλεος» των πυρκαγιών όλη την χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες . Τις τελευταίες ώρες  έχουμε

H NASA διέκοψε το σήμα ζωντανής μετάδοσης μόλις εντοπίστηκε παράξενη φιγούρα στο παράθυρο του ISS - vid

Μια αρκετά περίεργη φιγούρα φάνηκε να πλησιάζει το παράθυρο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού η οποία έδειχνε απόκοσμη από την εξωτερική κάμερα.  Σύμφωνα,  με το video που ακολουθεί, η

Την ώρα που οι ΗΠΑ σέρνονται σε εμφύλιο, η Ρωσία ισχυροποιείται (και) στην Αρκτική

Τα δόντια της σε όλα τα σημεία του ορίζοντα δείχνει η ισχυρή και κραταιά Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα στους επίδοξους...αντιπάλους που θα τολμήσουν να τα βάλουν μαζί

ΧΙΛΙΑΔΕΣ «ΑΓΡΙΜΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ vids

Είναι χαρακτηριστικό πως πάνω από 50% των βίαιων περιστατικών που συμβαίνουν στην Γερμανία προέρχονται από μουσουλμάνους λαθρομετανάστες.

Καίνε την Ελλάδα για να γλιτώσουν τα θαλασσοδάνεια. Αυτή είναι η παραγματικότητα.

Η ΠΥΡΙΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Οι Ολιγάρχες, τα βαποράκια τους και οι τσιμεντωμένοι βουλευτές του Σύριζα

''666'' ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΜΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ..ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ - ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ vid

ΗΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ....ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΖΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΧΟΥΝ 

ΤΣΙΠΑΡΙΣΤΕΙ...ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ...ΕΡΧΕΤΑΙ...