Translate

Η Ρωσία θέλει «στα τέσσερα» τον Ρ.Τ.Ερντογάν: «Έτριψε στην μούρη του» την επιστολή προς τον Βλαδίμηρο Πούτιν

O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ν.Πεσκόφ, εξέφρασε την δυσαρέσκεια του γιατί η επιστολή του Τούρκου Προέδρου, Ρ.Τ.Ερντογάν, που στάλθηκε στον πρόεδρο της Ρωσίας, Β.Πούτιν, για την Ημέρα της Ρωσίας δεν περιελάμβανε «σημαντικά ζητήματα».
«Αυτό ήταν μια επιστολή τυπική όπως τηn ορίζει το πρωτόκολλο.  Παραδοσιακά μια τέτοια ανταλλαγή μηνυμάτων γίνεται σε περιπτώσεις εθνικών εορτών, Αυτό ορίζει το πρωτόκολλο και οι συνήθεις πρακτικές στις διεθνείς σχέσεις. Δυστυχώς δεν περιελάμβανε ουσιαστικές κινήσεις» είπε ο Ν.Πεσκόφ.
«Μετά την επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας και Ρωσίας, η Άγκυρα μερικές φορές συνεχίζει να στέλνει τέτοια τυπικά μηνύματα, «αυτό εξαρτάται από την περίπτωση» είπε ο Ν.Πεσκόφ. Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη επιστολή μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία» πρόσθεσε.
«Οι συνθήκες εξομάλυνσης των τουρκορωσικών σχέσεων είναι πολύ ξεκάθαρες και δεδομένες.
«Ο πρόεδρος Β.Πούτιν το έκανε ξεκάθαρο μετά το περιστατικό ότι οποιαδήποτε πράξη εξομάλυνσης των σχέσεων μας με την Τουρκία είναι αδύνατη χωρίς η Άγκυρα να λάβει την απαραίτητη πράξη. Και φυσικά αυτό περιλαμβάνει την συγγνώμη και τις αποζημιώσεις».
«O πρόεδρος της Ρωσίας το έχει δηλώσει κατηγορηματικά, ήταν λακωνικός και ξεκάθαρος».
Η Ρωσία είναι ξεκάθαρη: Η Τουρκία ή θα υποταχτεί γεωπολιτικά στην Μόσχα ή θα την κτυπήσει με την πρώτη ευκαιρία….
Ο Β.Πούτιν θέλει τον απόλυτο εξευτελισμό του Ρ.Τ.Ερντογάν αλλά δεν νομίζουμε ο «Σουλτάνος» να ζητήσει «συγγνώμη».
Έχει προσπαθήσει να το αποφύγει λέγοντας πως δεν θα είχε γίνει κατάρριψη αν γνωρίζαμε ότι ήταν ρωσικό το βομβαρδιστικό…
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ!
«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, Εκ μέρους του τουρκικού λαού στο πρόσωπό σας, συγχαίρω όλους τους Ρώσους για την Ημέρα της Ρωσίας, και εκφράζω την ευχή ότι στο επόμενο διάστημα, οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας να ανέλθουν στο επιθυμητό επίπεδο», ανέφερε το κείμενο της συγχαρητήριας επιστολής που περιήλθε στη διάθεση του ρωσικού πρακτορείου .
Με τη σειρά του, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ απέστειλε επιστολή του προς τον επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Μεντβέντεφ εκφράζοντας την ελπίδα ότι «στο εγγύς μέλλον η συνεργασία και οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα ανέλθουν σε ένα επίπεδο που είναι απαραίτητο για τα κοινά συμφέροντα των λαών μας».
Στο «κενό» οι τουρκικές προσπάθειες…
                                                                                                                                             πηγη
επιμέλεια 7spy

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com