Translate

Λιτότητα και Α-φθονία. Η στρεβλή αντίληψη , που οδηγεί στη σημερινή διεθνή εκτροπή και στο αντίθετο από το δήθεν επιδιωκόμενο αποτέλεσμα!

Μετά την πρωινή έγερση και την έξοδο από την κατάσταση του ύπνου, μια εσωτερική ανάγκη με οδήγησε να πάρω χαρτί και μολύβι και να κάνω τον ισολογισμό των τελευταίων εφτά ετών.
Το ζητούμενο στη δική μου αντίληψη κι αναζήτηση είναι να ανακαλύψω κι αποκαλύψω ποιο είναι το πραγματικά επιδιωκόμενο από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις και τους ξένους πάτρονές τους κατά τα
παρελθόντα έτη έως και σήμερα, αναφορικά με το νοικοκύρεμα της οικο-νομίας.
Δηλαδή αναρωτιέμαι, μπήκαμε άραγε πραγματικά στον άνευ προηγουμένουπροκρούστειο μηχανισμό εθνικού βασανισμού, όπου μας κόβουν τα πόδια – βλέπε κοινωνική συνοχή, εισόδημα κι ανάπτυξη – και μας εξαρθρώνουν τα μέλη – βλέπε υπερβολή φορολογίας, ρήμαγμα της κρατικής περιουσίας , ξεπούλημα των δημοσίων κτημάτων, εξαφάνιση της εθνικής παιδείας και κάθε μορφής θρησκευτικής κι αξιακής αντίληψης – για να εξυγιάνουμε και αναμορφώσουμε επί τα κρείττω την Νομή του Εθνικού μας Οίκου (Οικο-νομία); Μήπως αντίθετα επιλεχθήκαμε , καθόλου τυχαία , ως εξιλαστήρια θύματα, αναγκαία προς θυσία σαν Ιφιγένειες, για να προωθηθεί ταχύτατα σε παγκόσμιο επίπεδο αυτό που αποκαλούμε Νέα Τάξη, ένα αφύσικο, ανελεύθερο, άδικο κι απάνθρωπο δηλαδή καθεστώς εξουσίασης του συνόλου των ανθρώπων από την κάστα ολίγων ισχυρών, που εκπροσωπούν συνειδητά πλέον τις δυνάμεις της άρνησης στον κόσμο μας;
Ο ισολογισμός μου δεν περιέχει αυτό που έχετε συνηθίσει να ακούτε από τηλε-τυφλώσεως, δηλαδή ένα βομβαρδισμό ανούσιων αριθμών και μεγεθών, που χάνουν κάθε νόημα, καθώς κάθε πολιτικός, που τους επικαλείται το κάνει όχι με σκοπό την αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά προς εξύψωση του εγώ του, για να λιβανίσει το κόμμα του, για να μειώσει στην αντίληψη των χειραγωγούμενων – έτσι πιστεύει – πολιτών την αίσθηση της ευθύνης του ιδίου και των συν αυτώ και να αυξήσει την ευθύνη των άλλων! Κι αφού ανταλλάξουν χιλιάδες αριθμούς και μεγέθη, επί ώρες, είναι σαν όχι μόνον να έχεις αντικρύσει το τίποτα, μία τρύπα, ένα κενό λογικής κι αλήθειας, αλλά καταλήγεις ο ίδιος με ένα τεράστιο εσωτερικό κενό , γιατί επέτρεψες να ορίζουν τις τύχες της Πολιτείας των Ελλήνων αυτής της ποιότητας οι άνθρωποι!
Τα δικά μου κριτήρια είναι τα κριτήρια των πατέρων μας, η λογική κι η διαλεκτική. Μέσω αυτών έθεσα τα ερωτήματα:
Ø     Ποια ήταν τα λάθη της Ελληνικής Πολιτείας, που ήθελαν πράγματι γιατριά; Δεν είναι άραγα αναγνωρίσιμα από όλους τα λάθη – ύβρεις της Ελληνικής Πολιτικής, που διέπει όλη την κοινωνικοπολιτική διάσταση του βίου των Ελλήνων, η λήθη των αξιών, η άκρατη ιδιοτέλεια , η παγίδευση στον υλισμό, η εκτεταμένη διαφθορά, ο πολυτελής κι υπέρ των δυνατοτήτων μας βίος, η στήριξη μιας πλασματικής κι εικονικής ευημερίας στον υλισμό και την υπερδανειοδότηση με αντάλλαγμα την ελευθερία μας, η άφεση του λαού στα δίχτυα της πλέον επιστημονικής προπαγάνδας, πλύσης εγκεφάλου και χειραγώγησης, που διαιωνίζει τη νομή της εξουσίας από τους πλέον ανάξιους και διεφθαρμένους;
Ø     Αυτά ήσαν όμως λάθη μόνον της Ελλάδας ή την ίδια περίοδο υπήρχαν κράτη με ανάλογη ή χειρότερη σχετικά επίδοση; Κι αν υπήρχαν τέτοια, τότε γιατί επιλέχθηκε η Ελλάδα κι όχι κάποιο από τα άλλα κράτη, που βρίσκονταν σε δεινότερη από εμάς κατάσταση; Τι εκπροσωπεί η Ελλάδα στο διεθνές στερέωμα και γιατί υπήρξε ο κύριος στόχος προς κατεδάφιση, στην πορεία προς τη διεθνή νέα τάξη;
Ø     Οι θεσμοί κι οι πολιτικοί ηγέτες, που ανέλαβαν την εξυγίανσή μας, ως έθνους και πολιτείας, αποτελούνται από «ιατρούς» απαλλαγμένους αυτών των ελαττωμάτων – παθών; Έχουν αρχές , ορθά κριτήρια και γνώση να μας οδηγήσουν στο ασφαλές λιμάνι και ποιο είναι αυτό;
Ø     Πού αλήθεια θέλουμε και πρέπει να οδηγηθούμε ως έθνος, ως λαός , αλλά κι ως ανθρωπότητα, αν θέλουμε να επιτύχουμε την ευημερία και την ευτυχία; Είναι η οδός της Λιτότητας, έτσι όπως εννοείται κι επιβάλλεται από τους <<θεσμούς>> των εξουσιαστών η Οδός προς την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη, την Αρετή και την Α-φθονία, που θα έπρεπε να είναι το κοινό μας όραμα ως ανθρώπων;
Δεν θα δώσω καμμία από τις δικές μου απαντήσεις. Ας σκεφθεί καθένας με τη δική του συνείδηση και κριτήρια. Θα συνεισφέρω μόνον με κάποιες σκέψεις.
Η Λιτότητα είναι πράγματι αρετή. Το να είσαι μαθημένος να ζεις με τα αναγκαία εις την ύλη, απελευθερώνει δυναμικό για να το συνδέσεις με υψηλότερες αναζητήσεις και στοχεύσεις. Δηλαδή η λιτότητα δεν αποτελεί έναν αυτοσκοπό, αλλά μία συνθήκη, που απελευθερώνει τον άνθρωπο και τις κοινωνίες, ώστε να μπορούν να επιτύχουν υψηλότερα επίπεδα αρετής κι α-φθονίας.
Όντας εγκλωβισμένοι όμως στα δόκανα της υλιστικής ζωής, ούτε οι θεσμοί ούτε οι πολιτικοί ούτε κι ο λαός, αγκαλιάζουν το λιτό βίο, με τέτοια συνειδητότητα, αλλά ως αναγκαίο βήμα, για την επάνοδο στην προτέρα αισχρή κατάσταση του δούλου. Δηλαδή η έννοια της λιτότητας , που μας σερβίρεται , δεν αποτελεί παρά το μέσο διαιώνισης της σκλαβιάς μας, όσο συνδέεται μόνον με οικονομικά και μόνον μεγέθη κι αποσυνδέεται από τα αληθή κι ουσιαστικά αξιακά κριτήρια, πάνω στα οποία θα έπρεπε να στηρίζεται κάθε διόρθωση πορείας.
Όσο για το αν η Λιτότητα οδηγεί ή μπορεί να οδηγήσει σε μία κατάσταση Α-φθονίας, εδώ δυστυχώς <<κλαίμε>>…! Γιατί η στρεβλή αντίληψη λέξεων και των συνδεδεμένων με αυτές εννοιών, οδηγεί τελικώς σε τελείως αντίθετα αποτελέσματα. Βλέπετε ότι η σκοπούμενη Αφθονία, δηλαδή μια κατάσταση υπερεπάρκειας υλικών, ψυχικών και πνευματικών αγαθών για τους ανθρώπους και τις κοινωνίες τους, δεν αποτελεί καθαρά οικονομικό μέγεθος, αλλά αξιακή και συνειδησιακή κατάσταση, καθώς συνδέεται με μία συνθήκη έλλειψης φθόνου κι υπό τη Χριστική πλέον συνείδηση, καθαρά αγαπητική , στην οποία όχι μόνον δεν οδηγούν οι περιβόητοι «θεσμοί» αλλά καθαρά την αντιπαλεύουν!
Αρκεί κανείς να αντιληφθεί το πώς οι εξουσιαστές επιχειρούν την κοινωνική χειραγώγηση, για να αντιληφθεί ότι εδώ δεν εφαρμόζεται η λιτότητα ως μέσο απελευθέρωσης κι αφθονίας, αλλά ως μέσο υποδούλωσης και εσαεί στέρησης και λιμοκτονίας ως προς τα πραγματικά αγαθά.
Τούτο επιτυγχάνεται με την υποβάθμιση στο ελάχιστο της πραγματικής παιδείας, της εξαφάνισης κάθε σύνδεσης με την πλούσια εννοιολογική αρχαιοελληνική μας γλώσσα και παράδοση και τις αξίες, που συνδέονται με την άγνωστη στους περισσότερους Ελληνική Φιλοσοφία και το Χριστικό Πνεύμα, αλλά και τη χειραγώγηση της κοινωνίας μέσω αναμόχλευσης πάσης φύσεως διχαστικών παθών, εγκαθίδρυσης στρεβλών ταξικών αντιλήψεων, συγκρουσιακών  επαγγελματικών , επιχειρηματικών και κοινωνικών θέσεων, όπου ο άνθρωπος συγκρούεται με τον άνθρωπο , η τάξη με την τάξη και τα έθνος με το έθνος, αντί του αντιθέτου, δηλαδή οι δυσκολίες να μας οδηγούν στην ένωση. Κι αυτές δεν είναι συνθήκες Αφθονίας, αλλά υπετροφοδότησης του φθόνου, του εγώ, του διχασμού και της σύγκρουσης.
Δυστυχώς η λιτότητα που επιβάλλεται φίλοι μου δεν οδηγεί σε καμμία ανώτερη και καλλίτερη κατάσταση και συνθήκη. Οδηγεί στη ζωοποίηση κι υποδούλωση ανθρώπων και κοινωνιών κι ο ισολογισμός μου, ως ήταν φυσικό μου βγήκε τελείως αρνητικός.
Υπάρχει ωστόσο άλλη Οδός και την γνωρίζετε, αρκεί να ενεργοποιήσετε τη βούληση και την εσωτερική σας ισχύ, να συνδεθείτε με το Θείο, με την απλούστερη προσευχή , που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας και να δείτε στο διπλανό σας για πρώτη φορά κάτι καλό, αντί για κακό, ορθώνοντας το Ανάστημά σας απέναντι από τις Σειρήνες και τους Κύκλωπες. Αφού μόνον καθαρίσουμε τα μάτια και τις ψυχές μας, θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε, όλοι μαζί ενωμένοι, τον πραγματικά λιτό, αλλά ελεύθερο κι ευτυχή βίο, με δικαιοσύνη, αρετή και με πραγματική Αφθονία των Επιουσίων αγαθών!
                                                                                                                                                       Κυριάκου Κόκκινου –Δικηγόρου        Ιδρυτή Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ                                                                             Αντιπροέδρου Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com