Translate

Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε

Κάθε δημοψήφισμα που πραγματοποιείται για τον οποιοδήποτε λόγο, αφορά μόνο την γνώμη του λαού και δεν κατοχυρώνει νομικά κανένα απολύτως αποτέλεσμα.
Αρχικά αυτό σημαίνει, ότι τεχνικά οι βουλευτές μπορούν να μπλοκάρουν την έξοδο από την  ΕΕ (ακόμα κι αν θεωρηθεί πολιτική αυτοκτονία) και να πάνε ενάντια στη θέληση του λαού, απ ότι εκφράστηκε στο δημοψήφισμα.

Μήπως δεν τα ζήσαμε κι εμείς εδω στην Ελλάδα με το δημοψήφισμα απάτη του Τσίπρα; Αλλά ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι η Βρετανία αποφασίζει να αποχωρήσει απο την Ε.Ε, γνωρίζετε πόσο καιρό θα πάρει για να αποχωρήσει;

Το ελάχιστο χρονικό διάστημα μετά από μια ψηφοφορία για να φύγει θα είναι δύο χρόνια.

Εκείνη την εποχή η Βρετανία θα συνεχίσει να συμμορφώνεται με τις συνθήκες και τη νομοθεσία της ΕΕ, αλλά δεν θα συμμετέχει σε καμία διαδικασία λήψης αποφάσεων, όπως, να διαπραγματευθεί μια συμφωνία για την απόσυρση και τους όρους της σχέσης της με τα 27 έθνη του μπλοκ.

Στην πράξη, αυτό μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από δύο χρόνια, ανάλογα με το πώς θα πάνε οι διαπραγματεύσεις.



Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι νομικά δεσμευτικό - το Κοινοβούλιο δεν έχει ακόμη περάσει τους νόμους που θα βγάλει τη Βρετανία από τα 28 έθνη μπλοκ, αρχής γενομένης με την κατάργηση του European Communities Act. 1972  (νόμο του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου που προβλέπει την ενσωμάτωση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (αρχικά το κοινοτικό δίκαιο) στο εσωτερικό δίκαιο του Ηνωμένου Βασιλείου.)

Η συμφωνία αποχώρησης θα πρέπει επίσης να επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Την Βουλή των Λόρδων και / ή των Κοινοτήτων οι οποίοι θα μπορούσαν να καταψηφίσουν την επικύρωση.

Η εκστρατεία για τη Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση παίρνει10 ποσοστιαίες μονάδες προβάδισμα.

Και λοιπόν; Θυμηθείτε τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν Ανεξαρτησία της Σκωτίας και έπεσαν έξω - τότε ως εκ θαύματος την ημέρα του δημοψηφίσματος, κάτι συνέβη και οι Σκωτσέζοι ψήφισαν να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τη Μεγάλη Βρετανία  με ψήφους 55-45. 

Πιστεύω να καταλάβατε όλοι την απάτη του δημοψηφίσματος, όπου όποιο αποτέλεσμα και να φέρει δεν θα έχει καμία σημασία στα σχέδια της Νέας Τάξης.

Παρόμοια περίπτωση δημοψηφίσματος - όμως για έξοδο από το Ευρώ ίσως συμβεί κάποια στιγμή και στην Ελλάδα. όπως έχουμε αναλύσει και επισημάνει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια από την Αθέατη γνώση κάτι τέτοιο δεν υφίσταται νομικά.

Ας μην ξεχνάμε και την επερχόμενη ολοκληρωτική ενσωμάτωση της Ευρώπης στην "Ενωση για τη Μεσόγειο" η οποία εδω και καιρό έχει χτίσει τα θεμέλια της και προχωράει πρός την ολοκλήρωση της.
                                                                                                                                                        ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com