Translate

Καταρρέει Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ η ΔΕΗ... χρωστάει πάνω από 2 δις ευρώ!


O Γίγαντας του αρχισυνδικαλιστή Φωτόπουλου δεν είναι παρά μια μικρογραφία του σαπισμένου κράτους. Ο Γίγαντας έχει πήλινα πόδια και είναι έτοιμος να καταρρεύσει. Μιλάμε για την ΔΕΗ η οποία είναι από τους Οργανισμούς-καθρέφτες του Φαύλου Κράτους. 
Η ΔΕΗ λοιπόν στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016 έχει να πληρώσει σε δάνεια, προμηθευτές και την ΛΑΓΗΕ πάνω από 2 δις ευρώ. Μιλάμε για κανονικό φαλημέντο. Οσο για τους καταναλωτές αυτοί χρωστάνε σε λογαριασμούς κοντά στα 2,7 δις ευρώ.
Τα φέσια απέμειναν από την εποχή που οι Κατρούγκαλοι τριγυρνούσαν στα ταβερνεία της χώρας και παρότρυναν τους καναλωτές να μην πληρώσουν τους λογαριασμούς.Κι αυτό με την ελπίδα ότι μέσα από ένα γιγάντιο κύμα Δεν Πληρώνω θα κατέρρεαν τα ταμεία του κράτους και μαζί μ΄αυτά και η κυβέρνηση των σαμαροβενιζέλων. Και να που συνέβη. Τώρα λοιπόν καλείται η σημερινή κυβέρνηση να βρει λύση για τον Γίγαντα που καταρρέει.
Η ΔΕΗ έχει μπροστά της δύο λήξεις ομολόγων σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Κώτση στο ΒΗΜΑ: Το 2017 ύψους 200 εκατ. ευρώ και το 2019 ύψους 500 εκατ. ευρώ. Το κουπόνι του πρώτου ομολόγου ήταν 4,75% και το κουπόνι του δεύτερου 5,5%. Τα ομόλογα αυτά διαπραγματεύονται και σήμερα η αγορά δίνει αποδόσεις για το μεν πρώτο στο 9,5% και για το δεύτερο στο 12%. Με αυτές τις αποδόσεις η έξοδος στις αγορές καθίσταται απαγορευτική και η εταιρεία θα πρέπει να στραφεί προς τις τράπεζες για αναχρηματοδότηση αφού τα ρευστά διαθέσιμα είναι λίγα – περίπου 500 εκατ. ευρώ – ώστε να μην τίθεται θέμα αποπληρωμής των ομολόγων.
 Να δούμε οι τράπεζες τώρα που θα βρουν λεφτά να της δανείσουν μετά και τις εξελίξεις-brexit στην Αγγλία.Η ΔΕΗ είναι ανάμεσα στους Οργανισμούς-φαλημέντα του Δημοσίου που φιλοδοξούν να εξασφαλίσουν τραπεζικό δανεισμό για να διασωθούν. Αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωση τόσο των τραπεζών όσο και της κυβέρνησης. Στο μεταξύ αναταραχή επικρατεί στον Τουρισμό μετά το brexit καθώς βρίσκονται στον αέρα οι κρατήσεις και τα έσοδα της τελευταίας στιγμής. Οσο αφορά τον εσωτερικό τουρισμό η αγωνία στους ρεντρούμηδες έχει χτυπήσει κόκκινο καθώς οι Ελληνες έχουν πλακωθεί στις ακυρώσεις και πλέον ταξιδεύουν με τροχόσπιτα και τάπερ.
                                                                                                         ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com