Translate

Κήρυγμα ανθελληνισμού και απειλές πολέμου από τους τουρκόφρονες στη Θράκη στο συνέδριο του DEB

Κήρυγμα ανθελληνισμού και απειλές πολέμου από τους τουρκόφρονες στη Θράκη στο συνέδριο του DEB
Γνωρίζει ο αρμόδιος εισαγγελέας το περιεχόμενο των ομιλιών που εκφωνήθηκαν στο 4ο συνέδριο του DEB στις 22 Μαΐου;
Προ τριημέρου τελέστηκε το συνέδριο του DEB, στο οποίο επανεξελέγη πρόεδρος ο Μεχμέτ Αλή Τσαβούς. Τα όσα ειπώθηκαν προκαλούν φρίκη στον αναγνώστη και προφανώς
παραβιάζουν την νομοθεσία του κράτους, έστω και αν αυτό έχει καταστεί προτεκτοράτο.
Σας παραθέτουμε ένα μονάχα απόσπασμα ομιλίας, μετεφρασμένο από το ιστολόγιο tourkikanea και αρχική δημοσίευση στην τουρκόγλωσση ιστοσελίδα «Άνεμος Ροδόπης»:
Ψευδομουφτής Ξάνθης, Αχμέτ Μέτε: «Είναι ανάγκη δηλαδή να γίνουν εργασίες για την συνέχιση του κόμματος DEB και για την συνέχιση των ιδεών του Δρ. Σαδίκ Αχμέτ. Το να βρισκόμαστε στην ίδια θέση είναι κάτι λάθος σε σχέση με τις ιδέες και τις σκέψεις του Σαδίκ και ενάντιο και προς την μειονότητα που εκπροσωπούμε και επιθυμούμε να εξυψώσουμε. Για αυτό τον λόγο προσωπικά με τιμά να βλέπω το κόμμα DEB να ενδυναμώνεται. Εγώ παρομοιάζω τον Αλή Τσαβούς με τον αείμνηστο Ντενκτάς. Είθε ο Αλλάχ να τον αξιώσει να γίνει ο Ντενκτάς της Θράκης».
Σε αυτό το σημείο αξίζει ένα μικρό... μάθημα ιστορίας, ώστε να αντιληφθούμε το μέγεθος και την υφή της απειλής που εκστόμισε ο ψευδομουφτής. Ας θυμηθούμε ποιός ήταν ο Ραούφ Ντενκτάς:
«Το 1949 διορίστηκε από τους Άγγλους αποικιοκράτες Δικηγόρος του Στέμματος (της Εισαγγελίας), ενώ το 1953 έγινε Βοηθός Γενικός Εισαγγελεύς. Κατά το διάστημα 1956-1958 υπηρέτησε ως Γενικός Εισαγγελεύς, αναλαμβάνοντας την προώθηση πολλών υποθέσεων αγωνιστών της ΕΟΚΑ που οδηγούνταν στα δικαστήρια και συνετέλεσε στην καταδίκη αρκετών.
Από το 1957 υπήρξε από τα ηγετικά στελέχη της τουρκοκυπριακής τρομοκρατικής οργανώσεως Τ.Μ.Τ. (Türk Mükavemet Teşkilatι=Τουρκική Αντιστασιακή Οργάνωση), η οποία είχε ιδρυθεί από την επίσημη Τουρκία στο πλαίσιο της πολιτικής της για την «επανάκτηση» της Κύπρου.
Τον Αύγουστο του 1964, κατά την διάρκεια των μαχών που έγιναν στην περιοχή της Τηλλυρίας, ο Ντενκτάς αποβιβάσθηκε στην περιοχή της των Κοκκίνων μαζί με αξιωματικούς από την Τουρκία και φοιτητές. Λόγω της σφοδρής αντεπιθέσεως των δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή, ο Ντενκτάς και οι σύντροφοί του αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν με τουρκικό πολεμικό πλοίο για να αποφύγουν την σύλληψη.
Μετά την τουρκική εισβολή (20-22 Ιουλίου και 14-16 Αυγούστου 1974), ο Ραούφ Ντενκτάς κατέστη παντοδύναμος, έχοντας, εξάλλου, την πλήρη υποστήριξη των κατοχικών στρατευμάτων. Έπραξε το παν διά την εδραίωση του εδαφικού και πληθυσμιακού διαχωρισμού της Κύπρου. Ανακήρυξε στις 13 Φεβρουαρίου του 1975 τα κατεχόμενα εδάφη σε «Ομόσπονδο Τουρκοκυπριακό Κράτος». Ακόμη, μετέφερε δεκάδες χιλιάδες εποίκους από την τουρκία με σκοπό την αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρος της Κύπρου.»
Χρειάζεται, άραγε, κάτι άλλο για να καταστούν σαφείς οι προθέσεις των τουρκοφρόνων να προχωρήσουν σε απόσχιση εθνικού εδάφους; Τι άλλο χρειάζεται από τον παραλληλισμό με τον Ντεντκάς για να καταστεί σαφές ότι από τα σχέδιά τους δεν αποκλείεται το αιματοκύλισμα και η βοήθεια της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής;

πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com