Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι προς χριστιανούς : «Μην μιλάτε για την πίστη σας» (εκτός αν σας ζητηθεί)

Ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury, δήλωσε ότι οι Χριστιανοί δεν πρέπει ενεργά να "προσηλυτίζουν" μη-Χριστιανούς.

Οι Χριστιανοί δεν πρέπει να μιλάνε στους ανθρώπους για την πίστη τους, εκτός αν καλούνται να το πράξουν, επέμεινε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι.

Ο Αρχιεπίσκοπος Justin Welby, δήλωσε στο ποίμνιό του, ότι δεν θα πρέπει να φοβάται να μιλήσει για τον Χριστιανισμό σε
μια αρκετά κοσμική κοινωνία, αλλά τους συμβούλευσε να ακούν τους άλλους πριν να πουν τίποτα και, κυρίως, να περιμένουν μέχρι να ρωτηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις αυτές του Welby, γίνονται εξ αφορμής της ονομαζόμενης από την Εκκλησία της Αγγλίας «μεγαλύτερης κίνησης ευαγγελισμού» σε μια γενιά, που θεωρείται μια προσπάθεια να αντιστρέψει δεκαετίες παρακμής.

Σύμφωνα με παλιότερη έρευνα ενός θρησκευτικού think-tank, υπολογίζεται ότι σε λιγότερο από 20 χρόνια περισσότεροι θα είναι οι μουσουλμάνοι που θα πηγαίνουν σε τζαμιά, παρά οι χριστιανοί που θα πηγαίνουν σε εκκλησίες! Έως 4.000 εκκλησίες θα έχουν κλείσει μέχρι το 2020, εφόσον συνεχιστεί η συρρίκνωση του χριστιανικού πληθυσμού, που μοιάζει αδύνατον να σταματήσει. Εντυπωσιακά είναι και τα ποσοστά αθεΐας, ενώ η έρευνα αναφέρει ότι ακόμα και οι Ινδουιστές θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τους χριστιανούς το έτος 2050! Διάβασε: Βρετανία: Εκκλησίες μετατρέπονται σε τζαμιά και ο χριστιανισμός βρίσκεται στο περιθώριο

Ως μέρος της πρωτοβουλίας που έχει αιχμή του δόρατος τον Αρχιεπίσκοπο Welby και τον Αρχιεπίσκοπο της Υόρκης, Δρ JohnSentamu, εκκλησίες σε ολόκληρη την Αγγλία κλήθηκαν να αφιερώσουν μια περίοδο εννέα ημερών πριν την Πεντηκοστή ως μια ειδική περίοδο προσευχής για "θρησκευτική αναγέννηση".

Αυτό κορυφώθηκε με τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής όπου σε μερικούς από τους πιο διάσημους καθεδρικούς ναούς της Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένων του Canterbury, του Durham, τουWinchester, του Ely και του Αγίου Παύλου, στο Λονδίνο, δόθηκαν συναυλίες με μουσική ροκ. Στο ναό του Αγίου Παύλου πέντε επίσκοποι φωτογραφήθηκαν να χορεύουν με τα ράσα τους.

«Όλα βασίζονται στην αγάπη προς το πρόσωπο με το οποίο ασχολείσαι», είπε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι.

Όμως, μιλώντας σε δεξίωση για ηγέτες άλλων θρησκειών στον κήπο του Lambeth Palace, ο Αρχιεπίσκοπος επέμεινε ότι οι Χριστιανοί δεν πρέπει ενεργά να "προσηλυτίζουν" μη χριστιανούς.

Ερωτώμενος για το ποια είναι τα όρια μεταξύ ευαγγελισμού και προσηλυτισμού, είπε: «Θα ήθελα να θέσω τα όρια στον σεβασμό προς τον άλλο. Αρχίζοντας με το να τον ακούτε πριν μιλήσετε. Επίσης στην αγάπη που είναι άνευ όρων και δεν εξαρτάται από ένα γιώτα, ένα μόνο στοιχείο για το πώς το πρόσωπο ανταποκρίνεται στις δικές σας δηλώσεις πίστης. Και μην μιλάτε για την πίστη, εκτός αν ρωτηθείτε για την πίστη.

«Θα ήθελα να θέσω τα όρια στην αγάπη προς το πρόσωπο που ασχολείσαι, το οποίο σημαίνει ότι επιδιώκεις να είναι καλά και να σέβεσαι την ταυτότητά του και την ακεραιότητά του».

Στη σύναξη, στην οποία συμμετείχαν ο αρχιραβίνος ΕφραίμMirvis, και δεκάδες εξέχοντες μουσουλμάνοι, σιχ, βουδιστές και ινδουιστές εκπρόσωποι, ακούστηκαν επίσης οι λεπτομέρειες του «έργου» των τοπικών διαθρησκειακών κοινοτήτων.

Ο αρχιεπίσκοπος επέμεινε ότι υπάρχει μια αυξανόμενη αποδοχή αυτού που ονόμασε «κοσμοθεώρηση βασισμένη στην πίστη», όμως πρόσθεσε ότι ο «ρατσισμός» και συμπεριφορές όπως ο αντισημιτισμός ήταν «ενσωματωμένες» στο βρετανικό πολιτισμό και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Είπε: «Έχουμε δει μια πολύ απότομη αύξηση κατά το τελευταίο έτος στην αντισημιτική έκφραση – κάτι απολύτως απαράδεκτο».

«Μου φαίνεται ότι στη ρίζα είναι σχεδόν το παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο εμείς στη Βρετανία, κατά τα τελευταία 1.000 χρόνια, έχουμε μάθει πώς να κάνουμε ρατσισμό.

«Είναι μια βαθιά ντροπή που είναι παντού. Δεν ψάχνω σε κάποιο πολιτικό κόμμα, είναι βαθιά ριζωμένες σε τόσο μεγάλο μέρος του πολιτισμού μας σε αυτή τη χώρα ... και πολλοί από εσάς θα το έχετε βιώσει αυτό».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Β.Πούτιν περιμένει στο ακουστικό του για την αποστολή του «τέρατος» : Γιατί δεν ζητάμε την συνδρομή ρωσικής εναέριας βοήθειας;- Δεν υπάρχει ανάλογο αεροσκάφος στη Δύση…ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ

Σε πλήρη ανυπαρξία η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να συντονίσει το κρατικό μηχανισμό αφήνοντας στο «έλεος» των πυρκαγιών όλη την χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες . Τις τελευταίες ώρες  έχουμε

H NASA διέκοψε το σήμα ζωντανής μετάδοσης μόλις εντοπίστηκε παράξενη φιγούρα στο παράθυρο του ISS - vid

Μια αρκετά περίεργη φιγούρα φάνηκε να πλησιάζει το παράθυρο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού η οποία έδειχνε απόκοσμη από την εξωτερική κάμερα.  Σύμφωνα,  με το video που ακολουθεί, η

Την ώρα που οι ΗΠΑ σέρνονται σε εμφύλιο, η Ρωσία ισχυροποιείται (και) στην Αρκτική

Τα δόντια της σε όλα τα σημεία του ορίζοντα δείχνει η ισχυρή και κραταιά Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα στους επίδοξους...αντιπάλους που θα τολμήσουν να τα βάλουν μαζί

ΙΣΠΑΝΙΑ: Γνωρίστε την κυρία Χουάνα. Η κυρία Χουάνα λυπήθηκε τον Μοχάμεντ που δεν είχε σπίτι και τον έβαλε στο δικό της σπίτι. Τώρα ο Μοχάμεντ έχει κλειδώσει έξω από το σπίτι την κυρία Χουάνα και η κυρία Χουάνα δεν έχει σπίτι

Καίνε την Ελλάδα για να γλιτώσουν τα θαλασσοδάνεια. Αυτή είναι η παραγματικότητα.

Η ΠΥΡΙΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Οι Ολιγάρχες, τα βαποράκια τους και οι τσιμεντωμένοι βουλευτές του Σύριζα

''666'' ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΜΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ..ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ - ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ vid

ΗΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ....ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΖΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΧΟΥΝ 

ΤΣΙΠΑΡΙΣΤΕΙ...ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ...ΕΡΧΕΤΑΙ...