Translate

Military Micro-Drones vid

Τα micro-drones αναμένεται να αλλάξουν το πρόσωπο της καταπολέμησης της “τρομοκρατίας” και του πολέμου, καθώς και την επιβολή του νόμου και της επιτήρησης, κυριολεκτικά… “ολοκληρωτικά”!

Το Close-In Covert Autonomous Disposable Aircraft, ή αλλιώς CICADA, περιγράφεται…
παιγνιδιάρικα ως ένα «χαρταετός με ένα κύκλωμα» σε πρόσφατο άρθρο του AFP. Και πρόκειται να αναπτυχθεί σε, όπως αποκαλεί ο στρατός των ΗΠΑ, “σμήνη.”
Το σμήνος CICADA θα πέφτει από ένα αεροπλάνο για να γλιστρήσει προς τα κάτω στην επιφάνεια της Γης, καθοδηγούμενο από ένα GPS επί του σκάφους με ακρίβεια 4,5 μέτρα καθόδου.
Το CICADA θα μπορεί να παρακολουθεί, να καταγράφει τις δραστηριότητες του εχθρού, όποιος μπορεί να θεωρείται ως τέτοιος.
Ο Aaron Kahn του Εργαστηρίου Ναυτικής Έρευνας μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, λέγοντας ότι ο στρατός μπορεί να το εφοδιάσει με ένα μικρόφωνο ή σεισμικό ανιχνευτή, κι όταν πέσει στο δρόμο, θα σας πω,  «”Άκουσα ένα φορτηγό ή ένα αυτοκίνητο να πηγαίνει κατά μήκος αυτού του δρόμου”» και θα ξέρω ακόμα και το πόσο γρήγορα ή προς ποια κατεύθυνση θα πηγαίνει».

CICADA
Σε μια εκδήλωση του Υπουργείου Άμυνας, Lab Day, στην Ουάσινγκτον τον περασμένο Μάιο, ο μηχανικός αεροδιαστημικής Daniel Edwardsstates είπε ότι τα μικροσκοπικά drones είναι εκπληκτικά ανθεκτικά.
Ο ίδιος  δήλωσε στην Washington Post,«πετούν μέσα από τα δέντρα, χτυπούν στην άσφαλτο, πέφτουν στο χώμα, χώνονται την άμμο. Το μόνο πράγμα που βρήκαμε ότι τους σκότωσε ήταν θαμνώδη περιοχή της ερήμου».
Εκτός από την παρακολούθηση, μια άλλη αξιοσημείωτη εφαρμογή τους περιλαμβάνει την παράδοση των «ωφέλιμων φορτίων σε συγκεκριμένα σημεία», σύμφωνα με μια επίσημη περιγραφή από το Ερευνητικό Εργαστήριο Ναυτικού.
Αυτό υποδεικνύει ότι η CICADA μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για να παραδώσει εκρηκτικά.
Black Hornet
Black Hornet
Ωστόσο, αυτά δεν είναι τα πρώτα μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε καταστάσεις μάχης. Ανάλογα drones έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από το βρετανικό στρατό. Αυτό ήταν στο Αφγανιστάν, το 2012. The Black Hornet είναι ένα μικρό ελικόπτερο που ζυγίζει λιγότερο από 250 γραμμάρια και μπορεί είτε να ελεγχθεί ή να προγραμματιστεί για αυτοματοποιημένη πτήση εξ αποστάσεως.
Επίσης, έχει επί του σκάφους ελαφριά φωτογραφική μηχανή και είναι ικανό για τη μετάδοση ζωντανού βίντεο. Αν και αυτό μπορεί να εγείρει ανησυχίες σχετικά με την κατασκοπεία και την επιτήρηση, η άνοδος της ζήτησης για ρομποτικά ” μάτια και τα αυτιά” στο στρατό ολοένα και αυξάνει.
Είπαμε να σταματήσουμε τους πολέμους, αλλά αυτοί σκοπεύουν να τους συνεχίσουν αντικαθιστώντας ολοένα και περισσότερους “άντρες” με “άνανδρα” όπλα. Ικανά και για την παρακολούθηση απλών πολιτών. Η Νέα Παγκόσμια Τάξη “επανδρώνεται” ενάντια στους πολίτες με άνανδρο τρόπο…

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com