Translate

Anonymus ή Ρωσία; Κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες, αστυνομικές-στρατιωτικές υπηρεσίες στην Τουρκία

Σοβαρή κυβερνοεπίθεση δέχτηκαν οι μεγαλύτερες τουρκικές τράπεζες με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις συναλλαγές και στη χρήση πιστωτικών καρτών.
Σημαντικά προβλήματα παρουσιάστηκαν στην κρατική τράπεζα Ziraat, αλλά και στις Is Bank και Garanti Bank. «Η επίθεση ήταν σοβαρή», είπε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Turk Telekom. «Όμως η επίθεση δεν
σημειώθηκε εναντίον μας, αλλά εναντίον τραπεζών και δημοσίων ιδρυμάτων», κατέληξε.
Η πλειοψηφία των τουρκικών τραπεζών και των τουρκικών δημοσίων υπηρεσιών συνεργάζονται με την Turk Telekom. Τουλάχιστον 50.000 υπολογιστές μολύνθηκαν και μέσω αυτών οι άγνωστοι χάκερ εκτέλεσαν τις επιθέσεις τους χωρίς οι κάτοχοι των υπολογιστών να το γνωρίζουν.
Την τεχνική αυτή χρησιμοποιούν συνήθως οι Anonymus, μετατρέποντας χιλιάδες υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών σε «ζόμπι».
Οι Τούρκοι πάντως πιστεύουν ότι η επίθεση μπορεί να προέρχεται από Ρώσους χάκερ.
Οι επιθέσεις ξεκίνησαν δύο εβδομάδες πριν και κλιμακώθηκαν την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων. Πέραν των τραπεζών επιθέσεις δέχτηκαν σχολές της αστυνομίας, πανεπιστήμια, αλλά και στρατιωτικές υπηρεσίες.  
                        
Οι Anonymous πάντως είχαν αναρτήσει videο στο διαδίκτυο, με το οποίο απειλούσαν με κυβερνοεπιθέσεις την Τουρκία αν δεν πάψει να υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος.
hurriyetdailynews / mignatiou                                                                                             7spy

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com