Translate

Λαθρομετανάστες καταφθάνουν διαρκώς στο λιμάνι του Πειραιά ... στο μεταξύ στην Μυτιλήνη επικρατεί χάος. video

Κατά τις επτά το απόγευμα θα φθάσει στο λιμάνι του Πειραιά

Λίγο μετά τις 9 το πρωί απέπλευσε από τη Μυτιλήνη το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό τον Πειραιά και επιβάτες περίπου άλους 2.500 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες. Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει περίπου στις 7 το απόγευμα ενώ το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή αποβίβαση των προσφύγων και λαθρομεταναστών, η πλειονότητα των οποίων αναμένεται να μεταφερθεί με λεωφορεία του ΟΛΠ στον ηλεκτρικό σταθμό.
Στο μεταξύ, 578 λαθρομετανάστες περισυνελέγησαν το τελευταίο 24ωρο από το Λιμενικό Σώμα σε 14 περιστατικά έρευνας και διάσωσης.
Τα περιστατικά αυτά έλαβαν χώρα στα νησιά Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κω.


Η κατάσταση είναι απελπιστική
Όπου κι στρέψει κανείς το βλέμμα του θα δει τους δύστυχους αυτούς ανθρώπους να κοιμούνται καταγής, στα πεζοδρόμια, στις πλατείες, στους δρόμους, στο λιμάνι της πόλης.
Οι πιο πολλοί από αυτούς, έχουν πάρει στα χέρια τους το πολυπόθητο «χαρτί ελευθερίας» αλλά δυστυχώς δεν έχουν εισιτήρια για να μπουν στο πλοίο της γραμμής και να ταξιδέψουν προς τον Πειραιά.
Ο αριθμός των λαθρομεταναστών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Λέσβο ξεπερνά τις 13.000
Και όπως δείχνουν όλα τα πράγματα, το κύμα εισροής των λαθρομεταναστών από την Τουρκία, συνεχώς θα αυξάνεται δραματικά, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η κάμερα του LesvosNews.gr, κατέγραψε εικόνες συγκλονιστικές, από διάφορα σημεία της Μυτιλήνης.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com