Translate

Τι είπε πάλι ο κωλοτούμπας πρωθυπουργός: ΄΄ Εγώ δεν είπα ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια΄΄

Δήλωση κυβίστησης από τον πρωθυπουργό – Αρνήθηκε όλα όσα έλεγε προεκλογικά ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ – Αν έκανα αυτό που έλεγε η καρδιά μου, θα είχε καταρρεύσει η χώρα είπε αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις - Εξαπέλυσε ευθεία επίθεση σε Ζωή και
Λαφαζάνη κάνοντας λόγο για σουρεάλ καταστάσεις - Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο εκλογών κάτι που όπως είπε θα εξαρτηθεί από τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.
Στροφή 180 μοιρών κάνει ο Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό κόκκινο αρνούμενος τη βασική προεκλογική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ότι δηλαδή θα καταργούσε το μνημόνιο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι όλη αυτή η συζήτηση είναι λαϊκίστικη!!!
Παράλληλα επιχείρησε να «περιθωριοποιήσει» τη στρατηγική του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου κάνοντας λόγο για σουρεάλ καταστάσεις. 
Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου για την κατάργηση του Μνημονίου με ένα νόμο απάντησε ότι «πριν τις εκλογές δεν είπα ότι μπορεί τα Μνημόνια να σκιστούν με ένα νόμο, μην παραπέμπετε σε μια ομιλία μου του 2012, ας αφήσουμε το πλαίσιο αυτό της λαϊκίστικης προσέγγισης».
«Δεν υποσχεθήκαμε έναν περίπατο στο δάσος».
Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας ανάφερε: «Η εντολή που πήραμε από τον ελληνικό λαό ήταν να σταματήσει ο λαός να ματώνει, εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης, δεν είπαμε προεκλογικά ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο, γιατί ήταν συγκεκριμένες οι συνθήκες, είπαμε ότι θα δώσουμε μάχη για να φύγουμε από αυτό ασφυκτικό πλαίσιο, δεν υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό περίπατο στο δάσος και ότι όλα θα γίνουν σε μια μέρα. Διαπραγματευτήκαμε σκληρά σε πρωτοφανείς συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, παρόλα αυτά υλοποιούσαμε κάποιες από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις (νόμος ανθρωπιστική κρίση, καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες άνοιξε η ΕΡΤ, 100 δόσεις) ενώ αγωνιούσαμε για το πώς θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις στο τέλος του μήνα».
Έκανε λόγο για πλήρη κατάρρευση της χώρας σε περίπτωση που λειτουργούσε με το συναίσθημα. «Προσπάθησα να συμβιβάσω τη λογική με το συναίσθημα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι ο λαός δεν ήθελε έξοδο από το ευρώ:
«Το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα της χρηματοδότησης ήταν τα ερωτήματα του δημοψηφίσματος και αυτό που ήλθε μετά, σε ορισμένα σημεία μοιάζει με αυτό που απέρριψε ο ελληνικός λαός, αλλά στο ερώτημα β, αυτό που ήλθε είναι "η μέρα με την νύχτα". 'Αρα, στο ερώτημα α υπάρχει μια υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης και στο ερώτημα β υπάρχει βελτίωση», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Εγώ δεν βγήκα να πω στον ελληνικό λαό ότι κάνω δημοψήφισμα "για να σε βγάλω από το ευρώ". Επιχειρείται τώρα μια λαθροχειρία.
Ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε για έξοδο από το ευρώ, σημείωσε.
Δυστυχώς βέβαια για τον Αλέξη η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας, όταν πέρσι έλεγε ότι μόνη λύση είναι η κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο. 


Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com