Translate

Οι ξακουστές συμμορίες μοτοσικλετιστών


Ναρκωτικά, ανεξέλεγκτη βία και σεξ σε δύο τροχούς από τους Hells Angels, Outlaws, Bandidos…

Έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στους δύο τροχούς. Είναι έτοιμοι να χύσουν το αίμα τους προκειμένου να υπερασπιστούν την συμμορία τους. Εμπλέκονται σε φρικτές δολοφονίες, ένοπλες συμπλοκές που θυμίζουν κανονικές μάχες, σε εμπόριο ναρκωτικών και λευκής σαρκός.


Είναι πιστοί στρατιώτες σε έναν ακήρυχτο και ιδιαίτερα αιματηρό πόλεμο που ξεκίνησε πριν από πολλές δεκαετίες στους δρόμους των ΗΠΑ και τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο με την Ελλάδα να μην αποτελεί εξαίρεση.

Τα μέλη των μεγαλύτερων συμμοριών που έχουν ως σημείο αναφοράς τους δυο τροχούς, αγαπάνε τις μοτοσικλέτες τους, «παίζουν» με τον θάνατο και μισούν τους αντιπάλους τους. Το newsbeast.gr, κάνει ένα οδοιπορικό ανάμεσα στις σημαντικότερες από τις συμμορίες που δρουν σήμερα και υπενθυμίζει τη βομβιστική ενέργεια που έγινε πριν από μερικά χρόνια στην Αττική και συνδέθηκε με μία από αυτές. 

Οι Hells Angels και η βόμβα στο Κορωπί 




Η σημαντικότερη ίσως από τις αμερικάνικες συμμορίες μοτοσικλετιστών, οι «θρυλικοί» Hell’s Angels έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους και στην Ελλάδα. Η Europol, μάλιστα, είχε ενημερώσει τις ελληνικές διωκτικές αρχές πως δεν αποκλείεται να έρθουν αντιμέτωπες με την δράση της συγκεκριμένης συμμορίας. Κάτι που επαληθεύτηκε. Μια βόμβα μεγάλη ισχύος τοποθετείται στο αρχηγείο που βρισκόταν στο Κορωπί, τον Νοέμβριο του 2014, ενώ συλλαμβάνονται και δυο μέλη της λέσχης για παράνομη οπλοκατοχή.

Την έρευνα αναλαμβάνει το τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας και τα ευρήματα είναι σημαντικά. Διαπιστώθηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πως υπήρχαν από επαφές με τον υπόκοσμο της νύχτας (εκβιασμοί, πορνεία, ναρκωτικά κ.α.) μέχρι και επαφές με καρτέλ ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής.

Η ομερτά, όμως, που επικρατεί σε ανάλογες περιπτώσεις ίσχυσε και εδώ και έτσι η αστυνομική έρευνα δεν κατέληξε σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα σε ότι αφορά τα κίνητρα αυτής της βομβιστικής επίθεσης. «Μπορεί κανείς να μην μίλησε αλλά μια βόμβα δεν μπαίνει κάπου χωρίς να υπάρχει ένας σοβαρός λόγος» έλεγε τότε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ ο οποίος τόνιζε πως ο φάκελος δεν θα έκλεινε και η παρακολούθηση των ντόπιων μελών των Hell’s Angels θα συνεχιζόταν με αμείωτη ένταση. Οι υπεύθυνοι του κλαμπ πάντως αρνήθηκαν κατηγορηματικά αυτές τις «συλλήβδην κατηγορίες των διωκτικών αρχών» και έκαναν λόγο για μεμονωμένα περιστατικά.

Οι «παλιοί» Outlaws



Είναι η παλαιότερη από τις συμμορίες και το επίσημο όνομά της είναι «Outlaws Motorcycle Club», εις το ελληνικότερον «Λέσχη των Παράνομων Μοτοσικλετιστών». Έτσι, για να μην υπάρχει καμία… παρεξήγηση ή παρερμηνεία ως προς τις προθέσεις τους.



Ιδρύθηκαν το 1935 στο Μακούκ του Ιλινόις και χαρακτηριστικό τους είναι ότι χρησιμοποιούν μόνο και αυστηρά μοτοσικλέτες αμερικανικής κατασκευής. Στα παραρτήματα της Ευρώπης, ωστόσο, επιτρέπονται κι άλλης προέλευσης, αρκεί να είναι τύπου chopper. «Αιώνιοι» αντίπαλοί τους είναι οι «Hells Angels», στους οποίους έχουν αποδώσει το ειρωνικό παρατσούκλι ADIOS (αντίο) από το ακρωνύμιο των λέξεων Angels Die In Outlaw States (Οι άγγελοι πεθαίνουν στις πολιτείες των παρανόμων)!











Οι «νέοι» Bandidos


Η νεότερη αλλά εξίσου επικίνδυνη συμμορία μοτοσικλετιστών που είναι γνωστή και ως Bandido Nation (Έθνος των Κακοποιών) ιδρύθηκε το 1966 από τον Donald Chambers στο San Leon του Τέξας. Σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία, διαθέτει 2.400 μέλη σε 210 κλαμπ που εδρεύουν σε 16 χώρες. Αυτά τα στοιχεία, ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες έρευνες των διωκτικών αρχών έχουν ξεπεραστεί. Μόνο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το FBI, διαθέτουν περισσότερα από 900 μέλη και 93 παραρτήματα! Το μότο τους είναι το κλασικό «Είμαστε αυτοί για τους οποίους σας προειδοποιούσαν οι γονείς σας»!















Και οι «άγριοι» Hells Angels 


Οι «Άγγελοι της Ασφάλτου» είναι η πιο γνωστή συμμορία μοτοσικλετιστών και αυτό το οφείλει στο Hollywood καθώς εμφανίζεται σε δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες με το σήμα-κατατεθέν των μελών της, την πασίγνωστη μοτοσικλέτα Harley Davidson αλλά και το δερμάτινο γιλέκο με το έμβλημα της οργάνωσης!



Σύμφωνα με την παράδοση οι «Άγγελοι» ιδρύθηκαν το 1948 στη Φοντάνα της Καλιφόρνιας, αλλά εξαπλώθηκε αμέσως στον Καναδά και εσχάτως στην Ευρώπη και βέβαια στην Ελλάδα. Το σύνθημά τους είναι «Όταν κάνουμε καλό, κανείς δεν το θυμάται. Όταν κάνουμε κακό, κανείς δεν το ξεχνάει»!



Τα μέλη της συμμορίας ασχολούνται με το εμπόριο μεθαμφεταμινών , τη μαριχουάνα και άλλα ναρκωτικά που παράγονται σε τοπικό επίπεδο και μεγάλο μέρος της εμπορίας ναρκωτικών πραγματοποιείται σε νυχτερινά κέντρα και κλαμπ στριπτίζ. Οι ξυλοδαρμοί και οι δολοφονίες είναι ο φυσικός τρόπος για την επιβολή… συμβάσεων και οι «Άγγελοι της Κόλασης» δεν το κρύβουν, με πιο πρόσφατο περιστατικό την καταδίκη του Ανταμ Λι Χολ, ενός top μέλους των Hells Angels, για τριπλή απαγωγή και δολοφονία τον Φεβρουάριο του 2014.













«Μικροί» αλλά επικίνδυνοι

Πέρα από τις μεγάλες συμμορίες, υπάρχουν και οι μικρότερες. Μία από αυτές είναι οι «Aryan Brotherhood of Texas». Σύμφωνα με τις αμερικανικές διωκτικές αρχές είναι από τις… ανερχόμενες δυνάμεις στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος.



Σημαντική είναι η δράση τους κυρίως μέσα στις φυλακές όπου σε πολλές από αυτές τα μέλη της συμμορίας κυριαρχούν ενώ εσχάτως έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και, μάλιστα, δυναμικά και στους δρόμους. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η νεοναζιστική ιδεολογία και η ιδιαίτερη σκληρότητα στις συγκρούσεις που συμμετέχουν.





Οι «Mongols» δημιουργήθηκαν περισσότερο για να σταματήσουν την δράση των «Hells Angels» και να πάρουν τα ηνία της χειρότερης συμμορίας μηχανόβιων που υπήρξε. Δεν τα έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής και το πιθανότερο είναι πως δύσκολα θα το πετύχουν. Η αλήθεια, πάντως, είναι πως το προσπαθούν. Έχουν μπλεχτεί σε οποιαδήποτε παρανομία μπορεί να σκεφτεί κανείς (δολοφονίες, εμπόριο ναρκωτικών και λευκής σαρκός, ξυλοδαρμοί κλπ). 





Ημερομηνία σταθμός στις αιματηρές «σχέσεις» των δυο συμμοριών η ημέρα που τον περασμένο Μάρτιο τα μέλη των δυο συμμοριών συναντήθηκαν σε ένα καζίνο στη Νεβάδα. Απολογισμός ένας μαχαιρωμένος από την πλευρά των «Mongols» και δυο με τραύματα από πυροβόλο όπλο από την πλευρά των «Αγγέλων».



Οι «Cossacks» μπήκαν με «φούρια» στον πόλεμο των συμμοριών. Προσπαθούν να κερδίσουν το δικό τους μερίδιο από την πίτα των κερδών από τις παράνομες δραστηριότητες και το δείχνουν με το πλέον ξεκάθαρο τρόπο. Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες πρωταγωνίστησαν σε ένα αιματοκύλισμα στο Waco του Τέξας με μέλη των «Bandidos». Συνολικά εννέα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από πυροβολισμούς, 18 τραυματίστηκαν ενώ οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν 170 μέλη των δυο συμμοριών.





Γυναίκες και σεξ


Το ωραίο φύλο έχει έντονη παρουσία ανάμεσα στις συμμορίες των δυο τροχών. Σε καμία περίπτωση, πάντως, η παρουσία αυτή δεν είναι για καλό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ιδιαίτερα μέχρι και στις αρχές της δεκαετίας του '90 οι κοπέλες που πήγαιναν μαζί με τα μέλη των συμμοριών φορούσαν και αυτές τα γνωστά δερμάτινα γιλέκα αλλά αντί για το έμβλημα, τα δικά τους ραφτά έγραφαν «property of…» (ιδιοκτησία του/των) και στο κάτω μέρος είτε έμπαινε το όνομα της συμμορίας (ή του παραρτήματος της), είτε το όνομα του μέλους με το οποίο είχαν σχέση! 





Από μόνο του αυτό δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το ποια ήταν η θέση των γυναικών μέσα στις συμμορίες. Δεν είναι λίγες, άλλωστε, οι ιστορίες που έχουν καταγραφεί και σύμφωνα με τις οποίες κατά καιρούς έχουν πραγματοποιηθεί «θρυλικά»… όργια με τα μέλη των συμμοριών. Αναφορές επίσης υπάρχουν για… παραχώρηση της «ιδιοκτησίας» ενός μέλους σε κάποιο άλλο προκειμένου η γυναίκα να μην φύγει από την συμμορία δεδομένου πως πάντα υπήρχε ο κίνδυνος να πάει σε αντίπαλη ομάδα και να μαθευτούν μυστικά που δεν έπρεπε.





Και να σκεφτεί κανείς πως αυτό είναι το καλό σενάριο για την «τύχη» μιας γυναίκας. Τις περισσότερες φορές οι γυναίκες χρησιμοποιούνταν ώστε να φέρνουν χρήματα στη συμμορία μέσω της πορνείας. Πολλές κατέληξαν σε στριπτιτζάδικα τα οποία κατά κύριο λόγο ελέγχονταν από τα μέλη των συμμοριών και άλλες έπεσαν θύματα trafficking!




  
newsbeast

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com