Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Translate

Ρωσία: Ετοιμάζεται εξέγερση των Τσετσένων με αμερικανική «προτροπή»


Β.Πούτιν: « Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είναι σε απευθείας επαφή με μαχητές από τον Καύκασο»
Το «χαρτί» της εξέγερσης των Τσετσένων , είναι κάτι που απασχολεί έντονα το Κρεμλίνο εδώ και μεγάλο διάστημα.
Συγκεκριμένα από την ξεκίνημα της δράσης του ISIS στην Συρία.  Τώρα ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος «καταγγέλλει» τις παρασκηνιακές διασυνδέσεις των αμερικανικών  μυστικών υπηρεσιών με Τσετσένους  πολέμαρχους.
Το σενάριο μιας εξέγερσης και δράσης σε όλη την ρωσική επικράτεια « φαντάζει εφιαλτικό» για την Μόσχα. Σύμφωνα και με παλαιότερα άρθρα μας στο pentapostagma.gr,  έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα, από τον Ρώσο ΥΠΑΜ Σεργκέι Σοιγκού , ο οποίος ήταν ο  κατακτητής του Γκρόζνυ πριν 14 χρόνια.     
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες έχουν «επιβεβαιώσει» άμεσες επαφές μεταξύ των σκληροτράχηλων Τσετσένων  μαχητών από τον Βόρειο Καύκασο με  τους  εκπροσώπους των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ ( CIA, NSA), αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti .
«Ένας από τους Ρώσους ειδικούς υπηρεσιών  κατέγραψε την  άμεση επαφή μεταξύ των μαχητών από τον Βόρειο Καύκασο με   εκπροσώπους των μυστικών  υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών, στο Αζερμπαϊτζάν. Είναι πραγματικότητα », δήλωσε ο Πούτιν  στο κανάλι «Ρωσία 1».
Ο Ρώσος Πρόεδρος σημείωσε ότι ανέφερε αυτό το περιστατικό  στον πρόεδρο των ΗΠΑ. «Όταν  του το  είπα αυτό, ο νυν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, απάντησε:« Λοιπόν, λυπάμαι, θα τους  κόψω το κώλο» .
«Μετά από δέκα ημέρες, οι επικεφαλής της FSB ( ρωσική υπηρεσία πληροφοριών) , έλαβαν από την Ουάσιγκτον μια επιστολή η οποία ανέφερε : «Έχουμε στηρίξει και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις   «σχέσεις» με όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στην Ρωσία, και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε, και θα  το κάνουμε και στο μέλλον.», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ο Β.Πούτιν δήλωσε  επίσης, ότι οι τρομοκράτες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επίλυση των πολιτικών ή γεωπολιτικών προβλημάτων. «Δεν υπάρχει τρόπος για αυτό, ποτέ δεν υπήρχε . Δεν μπορούν καν να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τους τρομοκράτες, προκειμένου να λύσουν βραχυπρόθεσμα, πολιτικούς ή ακόμη και γεωπολιτικούς στόχους. Ν α είστε  βέβαιοι ότι θα  να χτυπήσουμε  όσους τους υποστηρίξουν  »,  δήλωσε ο Πούτιν.
Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους, δήλωσε ότι ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ   οι δυτικοί εταίροι  για τις πιθανές συνέπειες μιας τέτοιας « δράσης».
Η Ρωσία έχει λάβει αρκετά μέτρα για την περιοχή του Καυκάσου με την μετακίνηση επίλεκτων δυνάμεων και την δημιουργία ειδικού κέντρου εκπαίδευσης για του Spetsnaz.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com